Moldavien TV-bolaget TRM har meddelat att ett av de 24 bidrag som kvalat sig vidare till de två semifinalerna av “O Melodie Pentru Europa 2016“, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, har dragit sig ur p.g.a. personliga skäl.

Bidraget som inte längre kommer att tävla i Moldaviens ESC-uttagning är “Imagine” med artisterna Katherine and LITESOUND. I stället kommer “Va fi târziu” med Valentina Nejel att tävla i en av de två semifinalerna, som är planerade till den 23:e och 25:e februari.
(Källa: trm.md)

Bidraget som dragit sig ur Moldaviens ESC-2016-uttagning:
Imagine“, Katherine and LITESOUND studioversionlive-audition
(Dmitry Karyakin, Vladimir Karyakin)

Ersättnings-bidraget:
Va fi târziu“, Valentina Nejel studioversionlive-audition
(Marian Stîrcea, Radmila Popovici-Paraschiv)

Schlagerpinglan: Nää… “Imagine” tillhörde en av mina “garanterat-till-final”-bidrag i den moldaviska uttagningen och en av mina (många) personliga favoriter så detta avhopp “rör ju runt i grytan” på ett minst sagt otrevligt sätt. 🙁

Inte för att jag ville se Litesound, som tävlade för Vitryssland i ESC 2012 med låten “We Are The Heroes“, som representant för Moldavien men jag hade sett fram emot deras deltagande i både semifinalen och finalen för underhållningens skull.

Till råga på allt så verkar det som att ytterligare en av mina favoriter, ELLE, kommer att dra tillbaka sin låt “Tare”, men eftersom det än så länge (enligt wiwibloggs.com) rör sig om obekräftade uppgifter så hoppas jag att jag det stannar vid det. Det räcker med en dålig nyhet per uttagning.

“Tare” och de övriga semifinalbidragen kan ni lyssna på här medan mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2016 finns här: “Moldavien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Moldavien 2016: Litesound drar sig ur”

  1. hej

    Och nu drog sig ELLE, tillbaka, hörde att det där med Litesound berodde på att någon tydligen köpt vinsten.

  2. Schlagerpinglan

    @hej, Mmm… precis som förra året så cirkulerar det rykten om att det redan på förhand ska vara uppgjort vem som ska vinna, men så länge de inte kan presentera några riktiga bevis så är det ju svårt att göra något. Tråkigt om det stämmer och tråkigt om det inte stämmer, då vinnaren kommer att stämplas som fuskare av många. :/

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se