Frankrike TV-bolaget France 2 har avslöjat att den internvalda artist som ska få representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2016 kommer att presenteras den 12:e mars.

Det har även meddelats att tävlingsbidraget, som förmodligen också kommer att presenteras den 12:e mars, kommer att framföras på både franska och engelska i Stockholm.
(Källor: eurovision.tv, esckaz.com och eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Nog för att jag hade hoppats på ett hel-franskt bidrag, men lite franska får väl anses vara bättre än ingen franska alls. 🙂 Dessutom, om allt går som det ska i Österrike (och de inte översätter “Loin d’ici” till engelska) så får jag min dos av underbara franska bidrag i ESC i alla fall. 😀 Det skadar dock inte med ett bonusbidrag som är garanterad en plats i finalen så jag hoppas på det bästa från Frankrike också. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Frankrike 2016: Internvalet presenteras den 12:e mars”

 1. Micke

  Tack för din hälsning till mig på en annan länk om månaden som kommer. Den kommer nog att bli riktigt bra för nu drar jag ned till Österrike och ska göra “Wer singt für Österreich?” osäker 🙂

  Jag är musiker själv Schlagerpinglan om än inte någon som tar hem alla de finaste priserna 🙂 Jag har massa musikvänner i Österrike och enligt vad de sagt till mig kommer det inte att bli någon översättning av vinnarlåten till engelska. Nu kanske bidraget framförs på engelska från början men hur som helst, så har de sagt till mig och jag hoppas verkligen att det stämmer. Ett tyskspråkigt land ska inte behöva sänka sig till att översätta sitt bidrag till engelska.

  Nu är jag helt enig med dig om vilket bidrag som borde vinna. En av de alla största växarna i ESC hittills. Det hade nästan varit helgerån att översätta den till engelska. Ett översatt tyskt och franskt bidrag är nästan lika illa som att översätta italienska eller spanska till engelska. I synnerhet då fransmän är dåliga på engelska och mer eller mindre massakrerar bidragen så som hände exempelvis 2001.

  Mycket tråkigt att höra att Frankrike ska blanda in engelska.

  Ich wünsche Ihnen allen ein sehr angenehmen Monat 🙂

 2. hej

  Ebenfalls Herr Micke

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se