Schweiz Schlagerpinglan: I kväll, lördagen den 13:e februari, avgörs finalen av “Entscheidungsshow 2016“, Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016, där 6 bidrag tävlar.

Här nedan ser ni kort information om den schweiziska uttagningen, startordningen vid finalen, länkar till bidragen (både till studioversionerna och liveframträdandena vid “der Expertencheck”) samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Schweiz nationella ESC-2016-final:
I finalen av “Entscheidungsshow 2016” tävlar de 6 bidrag som tog sig vidare från “Expertencheck” den 6:e december där 19 kandidater, utvalda genom olika metoder, spelade upp sina bidrag live framför en jury.
Vinnaren, som kommer att få representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2016, utses av 50/50 jury- och teleröster.
Showen kan ses via SRF1 samt srf.ch med start kl. 20:10 CET
Sven Epiney kommer att vara programledare för showen.
I finalen kommer även de sex artisterna att framföra vars en cover, se låt-listan här.

Schweiz “Entscheidungsshow 2016” – Finalen, 13:e februari:

Final-startfältet, startordningen, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
1. Half A Smile“, Vincent Gross (SRF) livestudioversion
(Charlie Mason)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
2. Another World“, Bella C (RTS) livestudioversion
(Ricardo Sanz, Steven Parry, Borislava Panosetti)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
3. Disque d’or“, Kaceo (RTS) livestudioversion
(Nicolas Vivier, Karim Maghraoui, Luis Pisconte, Florian)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
4. Because Of You“, Theo (RSI) livestudioversion
(Matteo Rossi)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
5. The Last Of Our Kind“, Rykka (SRF) livestudioversion
(Christina Maria Rieder, Mike James, Jeff Dawson, Warne Livesey)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz
6. Feel The Love“, Stanley Miller (SRF) livestudioversion
(William Luque, Natascia Da Prato)
SchweizSchweizSchweizSchweizSchweiz

Schlagerpinglan: Eftersom jag varit engagerad i Schweiz uttagning i flera månader och lyssnat igenom runt 200 bidrag i deras många för-kval så känns det lite vemodigt att se vilka sex bidrag de slutligen valde ut till finalen. Det fanns en hel del riktigt bra bidrag bland de som dumpades på vägen och fortfarande så har jag lite svårt att förstå att t.ex. “Holz vor dr Hütta“ med Platzhirsch inte finns med i finalen.

Nåja, Schweiz har fortfarande chansen att rädda det hela då det faktiskt finns en liten guldklimp kvar i startfältet som de inte lyckats att schabbla bort och det är “The Last Of Our Kind” med Rykka. En riktigt stark och mysig låt som jag gärna ser som Schweiz bidrag i Stockholm. Det enda jag önskar är att Rykka får till ett lite mer självsäkert framträdande än de jag sett så här långt men det är inget som borde äventyra hennes vinstchanser.

Skulle det ändå vara så att Rykka inte vinner så håller jag i stället tummarna för att det blir “Disque d’or“ med Kaceo som dyker upp i Stockholm. Kan man inte få det bästa så kan man i alla fall bli lite underhållen. 😀
Schlagerpinglan: Eftersom lördagskvällen innehåller så många andra ESC-shower så laddade vi upp inför Schweiz final tidigare i veckan, vilket betydde fondue-kväll med choklad från Schweiz. För ovanlighetens skull så var hela familjen intresserad av att delta. 😉

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Schweiz 2016: Allt inför “Entscheidungsshow 2016””

 1. hej

  Jag kan fortfarande inte acceptera att Platzhirsch inte gick vidare, och nu är det endast två bidrag som jag kanske kan sätta in i min topp 3 av de som valts hittils. Det är:
  Kaceo
  Bella C

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Om Platzhirsch hade totalmisslyckats under juryspelningen så hade det ju varit en sak. Vissa låtar håller ju helt enkelt inte live, men så var det ju inte i detta fallet och det är nog därför det är så svårt att acceptera juryns beslut. Nej, där gick Schweiz miste om en riktig ESC-klassiker. :/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se