Bosnien och Hercegovina Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 19:e februari, kommer det bidrag som internvalda Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala ska representera Bosnien och Hercegovina med i Eurovision Song Contest 2016 att presenteras. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Fredagen den 19:e februari

Bosnien och Hercegovina – Presentation av landets ESC-2016-bidrag:
Tid: 20:10 CET (ev. 20:15 CET)
Plats: BHRT 1 och eurovision.tv och bhrt.ba
Vad händer? Internvalda Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala:s bidrag
presenteras vid en ceremoni i Sarajevo.

Schlagerpinglan: Mer om Bosnien och Hercegovinas deltagande i ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016“.

Uppdaterat: Lyssna på Bosnien och Hercegovinas ESC-2016-bidrag “Ljubav je” här.


Schlagerpinglan: Vid internvalspresentationen kommer det här att serveras min hemlagade variant av bosnisk Ćevapi / Çevapçiçi (kryddiga färsjärpar i pitabröd med lök, yoghurt och ajvar) samt lite dryck från Bosnien och Hercegovina. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Bosnien och Hercegovina 2016: Inför kvällens presentation”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett live-presentationen så har jag nu hört Bosnien och Hercegovina:s ESC-2016-bidrag två gånger och mitt första intryck är att det är “lovande men inte helt övertygande”. Jag ger det en chans att sjunka in och väntar med att skriva något om det tills i morgon men som sagt, de första intrycket är övervägande positivt.

 2. Johanna

  Tyckte det var den mest säkra finalisten av alla låtar såhär långt, inte helt säker på att rappen är nödvändig men samtidigt störde den inte mig alltför mycket heller. Definitivt min etta för tillfället!

 3. Daniel

  Tyvärr var det ingen låt som jag så här efter några lyssningar gillar. Men kanske ändrar jag mig. Men just nu placerar jag den långt ner på min lista.

 4. Adri

  Trots dramatik, rap och stråkar så var detta väldigt, väldigt personlighetslöst :/

 5. Micke

  Riktigt lovande i 2.05 innan en tönt lägger in en rap som får skeppet att kantra för en kort stund. Helheten känns dock lovande. Välkomna tillbaka Bosnien-Herzegovina. Så härligt med folkligt och äkthet långt ifrån la la la Spanien och Queen look-a-like Belgien. Men man kan ju alltid hoppas på att Another one bites the dust 🙂

  Underbart nu är det tre bidrag som jag känner mig nöjd. Förutom detta Italien och Österrike

 6. Adri

  Lyssnade på låten ett par gånger till. Låten är absolut inte dålig, inte under några omständigheter alls. Men jag står ändå för mitt första intryck: att låten inte har tillräckligt med personlighet :/ Lustigt hur en låt kan vara så unik som denna, men samtidigt helt sakna personlighet (känns motsägelsefullt I know)

  Min topp 12:

  1. Schweiz
  2. Spanien
  3. Malta
  4. Österrike
  5. Albanien
  6. Bosnien (tror jag… Alltid svårt att placera en låt såhär snabbt efter första intrycket så imorgon kan den lika gärna ligga tvåa eller elva)
  7. Italien
  8. Danmark
  9. Belgien (hur kan en låt ha så lovande vers, sen dö ut totalt i refrängen 🙁 )
  10. Irland (i början gillade jag denna… Men gud vad jag har tröttnat på denna)
  11. Vitryssland
  12. Georgien (de valde sin finals sämsta låt… De andra fyra var mer eller mindre bra)

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag förstår precis vad du menar då jag själv har ungefär samma tankegångar.

  Jag väntar, som sagt, med min presentation av Bosnien och Hercegovina:s 2016-ESC-bidrag tills imorgon och tyvärr så kommer jag inte heller att hinna med MF-publikreps-inlägget då Unibet dragit ut på sin odds-presentation. Nåja, desto mer att skriva om i morgon bitti. På återseende då. 😀

 8. Micke

  Helt enig med dig om Georgien Adri: Helt obegripligt val de gjorde. Tycker riktigt bra om två av deras låtar “Pain In My Heart“ och “Weagree“. Ytterligare två var ok medan Midnight gold är totalt fel för den här tävlingen. Men vad annat var att vänta när gruppen själva vädjade om att den låten skulle väljas. Sicken miss. Ser att du gillar Spanien Adri så jag ska försöka dra ned på mitt gnäll om den. Respekt är ledordet.

  Överraskar mig att du har Italien så lågt. Fortsätt att ge den en chans är mitt råd då det är en växare. Min etta så här långt bland de finalklara. Handen på hjärtat Adri. Nog tusan har du väl hört Belgiens vers förut? 🙂 Jag har fortfarande inte hittat storgeten i Schweiz bidrag som du och Schlagerpinglan tycks ha gjort men än finns tid 🙂

  Jag har lyssnat fem gånger på Bosniens bidrag och den är definitivt däruppe för mig men varför rapen?????

 9. Micke

  Storheten inte storgeten 🙂

 10. Adri

  Micke: Problemet med Italien är att jag har svårt att minnas den efter att den har tagit slut. Men när jag lyssnar på den tycker jag om den men låtarna ska helst lämna några spår 🙂 men jag dömer absolut inte ut Italien, jag köper helt att det är en växare för när den valdes var den på min nästsista plats så den har redan börjat klättra uppåt sakta men säkert 🙂 (Il Volo förra året hade samma deal på min lista, började nere i bottenskrapet, sen efter några månaders lyssningar så lyckades de snudda på topp 10-placering 🙂 så som sagt jag dömer inte ut Italien, absolut inte)

  Sen apropå Belgien så hör jag väldigt många som tycker den påminner om en annan låt, men det är aldrig samma låt som nämns. Än så länge har jag hört att “What’s the pressure?” liknar:

  – “Sax” med Fleur East (något jag verkligen inte skriver under på)
  – “Rappers delight” med Sugarhill Gang (tror jag de hette i alla fall, jag kan förstå de som ser likheten i soundet, men med tanke på att Laura inte rappar så stannar likheterna där, i soundet)
  – “Another one bites the dust” med Queen (denna kan jag hålla med om för jag tänkte det själv när jag hörde låten, men det är inget som stör mig för jag tycker inte att det låter likadant, mer bara “inspirerat” av Queen, inte kopierat 🙂 )

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se