IrlandI går kväll, fredagen den 19:e februari, presenterade TV-bolaget BHRT det bidrag som de internvalda artisterna Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala kommer att representera Bosnien och Hercegovina med i Eurovision Song Contest 2016.

Presentationen skedde genom en TV-sänd show från Sarajevo, BH Eurosong Show 2016, som innehöll klassiska Eurovision-klipp, ett flertal gästframträdanden och många intervjuer. Till sist fick publiken höra landets ESC-2016-bidrag som fått titeln “Ljubav je” och som är skriven av Almir Ajanović (text, musik & arr) och Jasmin Fazlić Jala (text), se nedan.

De fyra internvalda artisterna i kortform: Deen representerade landet i ESC 2004, Dalal Medhat-Talakić är en R&B-sångerska, Ana Rucner är en kroatisk cellist medan Jasmin Fazlić Jala är en välkänd hiphopartist. (Källor: eurovision.tv, esckaz.com och wikipedia.org)

Lyssna på Bosnien och Hercegovinas bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Ljubav je”, Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala presentations-framträdande
(text & musik: Almir Ajanović, Jasmin Fazlić Jala)

Schlagerpinglan: Eftersom Marija Šerifović var en av de gästande artisterna vid gårdagens show och hon framförde sin underbara “Molitva” så tror jag att jag hade ställt ribban lite väl högt när de väl kom fram till “Ljubav je“. Visserligen tyckte jag att det lät riktigt lovande vid den första genomlyssningen, men det kändes som att det saknades något. Det var på något sätt lite för slätstruket och utan egen personlighet.

Nu när den fått tid att sjunka in så tycker jag däremot att det är en låt som jag mycket väl kan komma att placera bland de allra främsta. Till min förvåning så tycker jag även att rappartiet är ett välkommet inslag som ger en lite extra krydda åt bidraget och att det inte alls är så malplacerat som jag först tyckte. Mina favorit-partier i “Ljubav je” är dock fortfarande helt klart Ana Rucners cello-solon. 🙂

Hur det kommer att gå för Bosnien och Hercegovina i ESC 2016? Det är nog lite väl tidigt för sådana spekulationer men så här långt så känns “Ljubav je” som ett givet finalbidrag. En mycket stark comeback efter tre års frånvaro. 🙂

Mer om Bosnien och Hercegovinas förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Bosnien och Hercegovina i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Bosnien och Hercegovinas Eurovision-bidrag 2016”

  1. Micke

    Tänk att 23 sekunder kan dra ned ett bidrag så pass mycket. Utan dessa sekunder hade detta bidrag för mig kämpat med Italien och Österrike om att vara årets hittills bästa finalklara bidrag. Trots denna vedervärdiga rap är jag ändå hur nöjd som helst med Bosnien – Hercegovinas återkomst. Dessutom med ett bra bidrag på deras eget språk. Härligt nu har vi fler riktigt bra bidrag klara än dåliga tre mot två är ställningen där 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se