Ukraina Förra lördagen, den 13:e februari, sändes Semifinal 2 av Ukrainas nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016 och av 9 tävlande bidrag så valde 50/50 jury- och tittarröster ut 3 bidrag som gick vidare till finalen den 21:a februari.

Juryn, som återigen bestod utav Konstantin Meladze (kompositör, producent), Ruslana (ESC-2004-vinnare) och Andrei Danilko (Verka Serduchka), gav även sina åsikter om varje bidrag efter varje framträdande. Efter Vitrysslands IVAN:s gästspel förra semifinalen så var det nu Spaniens ESC-2016-representant Bareis tur att framföra sitt ESC-bidrag: “Say Yay!“.

Här nedan ser ni resultatet av lördagens semifinal samt länkar till artisternas framträdanden:

Resultatet av Ukrainas ESC-2016-uttagning – Semifinal 2, 13:e februari:

Vidare till finalen: Juryröster Teleröster Summa
1. “Love Manifest“, SunSay 9 p. (53,03%) 9 p. 18 p.
2. “Higher“, NuAngels 7 p. (14,69%) 8 p. 15 p.
3. “We Do Change“, Pur:Pur 8 p. (10,19%) 7 p. 15 p.
Utslagna:
4. “Vse v tobi“, Arkadiy Voytyuk 4 p. (5,34%) 6 p. 10 p.
5. “Easy to Love“, Pringlez 5 p. (5,30%) 5 p. 10 p.
6. “Crown“, Alloise 6 p. (1,95%) 2 p. 8 p.
7. “Overload“, Victoria Petryk 2 p. (4,64%) 4 p. 6 p.
8. “Last Hope“, Peaks of Kings 3 p. (3,38%) 3 p. 6 p.
9. “Anime“, Japanda 1 p. (1,47%) 1 p. 2 p.
(Källor: eurovision.tv och en.wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inte hade lyssnat på alla de tävlande bidragen, och fortfarande var rejält besviken efter den första semifinalens resultat, så hade jag inga större förväntningar inför semifinalen.

Det visade sig dock att jag hittade en stor personlig favorit i semifinalen, “Overload” med Victoria Petryk, samt två helt OK bidrag: “Vse v tobi“ och “Easy to Love“. Naturligtvis hade inga av dessa tre bidrag någon chans att ta sig vidare till finalen då både juryn och tittarna verkar ha en helt annan åsikt om vad som är “final-värdiga” bidrag.

Med både “Overload“ och “I’m Insane“ ute ur tävlingen så ska det mycket till för att Ukraina ska kunna hålla uppe traditionen att bjuda på en final som jag rankar bland ESC-årets höjdpunkter. Jag fortsätter dock (mot bättre vetande) att hoppas på det bästa. 🙂

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se