Cyperns Eurovision-bidrag 2016

2016-02-22 (måndag)

CypernI dag, måndagen den 22:a februari, presenterade TV-bolaget CyBC det bidrag som den internt utvalda gruppen Minus One kommer att representera Cypern med i Eurovision Song Contest 2016, se videoklippet nedan.

Lyssna på Cyperns bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Alter Ego”, Minus One officiell video
(text & musik: Thomas G:son, Minus One)

Schlagerpinglan: Wow! Efter att ha hört “Alter Ego” en gång så började jag att tänka att Cypern kanske var det land som presenterat det bästa ESC-bidraget så här långt. Det lät dock inte speciellt rimligt… så jag lyssnade igenom alla de presenterade bidragen en gång till för att var på den säkra sidan.

Men visst, så här långt så står Cypern för det ESC-bidrag jag uppfattar som överlägset bäst i ESC 2016 så här långt. 😀 Lika roligt som det är är överraskande. Nu hoppas jag att de kan presentera sitt bidrag på ett lika imponerande sätt i Stockholm så att de inte bara tar sig till final utan även ger den lilla ön dess bästa resultat de någonsin fått. 😀

Jo, jag vet att jag hoppas på en seger för Rysslands Sergey Lazarev med en riktig medryckande poplåt… men efter att ha hört Minus Ones rockiga Thomas G:son-låt så börjar jag att vackla. En ESC-vinnare behöver inte vara bättre än så här. 😀

Vi får se vad som händer längre fram, det återstår fortfarande runt 29 länder att presentera sina bidrag, men att någon skulle kunna visa upp något bättre än detta tror jag inte är speciellt troligt. Skulle någon lyckas så är det ju jättebra för tävlingen, men redan nu så har mina förhoppningar för ESC 2016 stigit med obeskrivligt många grader. 😀

Mer om Cyperns förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Cypern i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Cyperns Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  En helt annan sak. Verkar ju som att Malta kommer att byta ut sin vinnare. Inte hon men låten. Ja varför inte ta den andra låten hon tävlade med. Den var enormt mycket bättre.

  Cyperns låt är mycket lovande

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… enligt reglerna så är det ju fritt fram för TV-bolaget i Malta att byta bidrag så länge de behåller artist och låtskrivare och eftersom Ira Losco vann med sin “sämre” låt så hoppas i alla fall jag på att hon i slutändan tävlar med den andra låten i Stockholm.

 3. Adri

  Jag personligen älskar “Chameleon” men ser mycket förbättringspotential i den så jag ser gärna att de deltar med den om än i en “förbättrad” version med tyngre produktion och lite mer djup eller vad man ska säga 🙂 just nu känns den kanske lite i det tunnaste laget.

  Jag gillade visserligen “That’s why I love you” men jag tyckte nog den var lite väl klyschig (och framför allt är det, enligt mig såklart, helt ologiskt att delta med en låt som inte ens lyckades kvalificera sig till landets egen final. Men man vet aldrig med Eurovision. Kanske blir det den.) 🙂

  Apropå Cypern så får jag positiva vibbar och absolut övre halvan på min lista såhär långt. Inte några vinnar-vibbar dock för än tycker jag nog Island är den överlägset bästa, följt av Spanien 🙂

 4. hej

  Den är okej, men på min topp 15 är den tyvärr på undre halvan, men den växer nog.

 5. Micke

  Nej den är mer än ok 🙂 Har lyssnat en hel del på den nu och hade det inte varit för 16 irriterande sekunder efter 53 sekunder in i låten så hade det varit min absoluta favvis bland de 15 finalklara. Nu är det bara en av favvisarna 🙂 Dessutom återkommer ju de där sänkande sekunderna senare i låten vilket ju inte gör det bättre. Men i stort ett mycket bra bidrag

 6. Micke

  Min topp hittills

  1. Italien (8/10)
  2. Cypern (8/10)
  3. Österrike (8/10)
  4. Bosnien-Herzegovina (8/10)
  5. Island (8/10)

  6. Georgien (6/10)
  7. Irland (6/10)
  8. Schweiz (5/10)
  9. Ukraina (5/10)
  10. Danmark (5/10)
  12. Albanien (4/10)
  12. Vitryssland (4/10)
  13. Malta (4/10)

  14. Spanien (1/10)
  15. Belgien (1/10)

 7. Daniel

  Åh Micke, de irriterande 16 sekunderna du avser är ju låtens bästa parti! Däremot klarar jag inte av partiet 2:22 – 2:34 som drar ner mitt helhetsintryck. Men överlag en bra låt!

  Min topp just nu, men jag känner redan att det kommer att hända saker på listan framöver. Vissa låtar börjar jag tröttna på och vissa växer:
  1. Italien
  2. Spanien
  3. Cypern
  4. Ukraina
  5. Danmark
  6. Schweiz
  7. Belgien
  8. Österrike
  9. Irland
  10. Albanien
  11. Malta
  12. Bosnien-Herzegovina
  13. Vitryssland
  14. Island
  15. Georgien

 8. Micke

  Daniel: Du har ju ingen smak 🙂 Skojar givetvis med dig. Handlar bara om olika smak. Jag är musiker själv (på lägre nivå) och jag fullkomligt älskar att skriva. Text är nästan lika viktigt för mig som musik. När det gäller ESC ser jag mellan fingrarna men visst sitter det i ändå. Det blir lite för mycket take it on take it on take it on take it on för min del i de där sekunderna jag snackade om 🙂

  Vet du något “geni” sa en gång att det inte går att diskutera musik. Sicken jädra fåne. Man kan diskutera precis vad som helst så länge man inte anser sig veta bättre än andra. Jag har min musiksmak, andra har sin och inget är fel är rätt. Allt är rätt helt enkelt så länge man själv går igång på musiken.

  Ser att du har Georgien längst ned Daniel, en fråga. Hade du haft det oavsett vilket bidrag de valt? För mig gjorde de det sämsta valet de kunde göra. Däremot gillar jag verkligen främst Pain in my heart men även Weagree

 9. Daniel

  Micke, jag håller med dig att det går att diskutera musik. Men det finns inget facit. Allas åsikter väger lika tungt. Och så får vi respektera varandra som vi gör här.

  Vad gäller Georgien så var det en av de sämre låtarna de valde. Ingen av låtarna var bra, men weagree var bäst enligt mig. Kanske hade den legat lite högre på min lista, men det är tveksamt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se