Moldavien I tisdags och torsdags, den 23:e och 25:e februari, avgjordes de två semifinalerna av “O Melodie Pentru Europa 2016“, Moldaviens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2016.

I varje semifinal tävlade 12 bidrag och av dem röstades först 7 finalister fram med hjälp av 50/50 jury-och teleröster innan 100% tittarröster valde ut den åttonde finalisten. Totalt gick 16 bidrag vidare till finalen den 27:e februari. Se resultatet och länkar till live- och studioversioner av de tävlande bidragen nedan.

Startordningen i finalen är redan fastställd och den hittar ni här.

Resultatet av semifinalerna av Moldaviens “O Melodie Pentru Europa 2016”

Semifinal 1, 23:e februari:

Vidare till final (50/50-röstning): Juryröster Teleröster Summa
1.La La Love“, Maxim Zavidia
studioversionlive-audition
(59) 7 p. (689) 12 p. 19 p.
2.Save love“, Valeria Paşa
studioversionlive-audition
(104) 12 p. (188) 5 p. 17 p.
3.Irresistible“, Doiniţa Gherman
studioversionlive-audition
(73) 10 p. (442) 7 p. 17 p.
4FunnyFolk“, DoReDoS
studioversionlive-audition
(60) 8 p. (331) 6 p. 14 p.
5.In the name of love“, Viola
studioversionlive-audition
(48) 6 p. (178) 4 p. 10 p.
6.Mine“, Valentin Uzun
studioversionlive-audition
(21) 0 p. (508) 10 p. 10 p.
7.Vodă e cu noi“, Che-MD
studioversionlive-audition
(23) 1 p. (505) 8 p. 9 p.
Vidare till final (100% tittarröster):
8.I am not the same“, Emilia Russu
studioversionlive-audition
(37) 5 p. (151) 3 p. 8 p.
Utslagna:
9. “Va fi târziu”, Valentina Nejel
studioversionlive-audition
(32) 3 p. (142) 2 p. 5 p.
10. “Good Life”, Chriss Jeff
studioversionlive-auditionvideo
(36) 4 p. (30) 0 p. 4 p.
11. “Rewind”, PRIZA
studioversionlive-audition
(29) 2 p. (13) 0 p. 2 p.
12. “Tonight”, Chris Maroo
studioversionlive-audition
(0) 0 p. (99) 1 p. 1 p.

Semifinal 2, 25:e februari:

Vidare till final (50/50-röstning): Juryröster Teleröster Summa
1.Falling Stars“, Lidia Isac
studioversionlive-auditionvideo
(51) 5 p. (1 425) 12 p. 17 p.
2.Memories“, Nadia Moşneagu
studioversionlive-audition
(75) 10 p. (322) 6 p. 16 p.
3.Game lOVER“, Max Fall & Dan Vozniuc & Malloy
studioversionlive-audition
(71) 8 p. (579) 8 p. 16 p.
4.Picture Of Love“, Cristina Pintilie
studioversionlive-audition
(62) 7 p. (402) 7 p. 14 p.
5.Stop lying“, Rodica şi Ivan Aculov
studioversionlive-auditionpreview-video
(42) 4 p. (1 041) 10 p. 14 p.
6.Când vrei“, Big Flash Sound
studioversionlive-audition
(75) 12 p. (74) 0 p. 12 p.
7.Lie“, Andrei Ioniţa & Onoffrei
studioversionlive-audition
(55) 6 p. (160) 2 p. 8 p.
Vidare till final (100% tittarröster):
8.You and Me“, Felicia Dunaf
studioversionlive-audition
(24) 2 p. (302) 5 p. 7 p.
Utslagna:
9. “Till The End”, Diana Brescan
studioversionlive-audition
(20) 1 p. (263) 4 p. 5 p.
10. “Belladonna”, Vitalie Todirascu
studioversionlive-audition
(28) 3 p. (29) 0 p. 3 p.
11. “Saved my heart for you”, Beatrice
studioversionlive-audition
(1) 0 p. (227) 3 p. 3 p.
12. “Never let go”, Anna Gulko
studioversionlive-audition
(18) 0 p. (94) 1 p. 1 p.
(Källor: wikipedia och esckaz.com)

Schlagerpinglan: Då jag missade första semifinalen och inte kunde se den andra p.g.a. alltför stillastående “sändning” så har jag absolut ingen aning hur väl bidragen stod sig live. Jag får väl vara glad över att alla mina förhandsfavoriter förutom PRIZA tog sig vidare och hålla tummarna för att final-sändningen fungerar bättre. 🙂

Ser man till röstsiffrorna ovan så var Lidia Isac var den artist som fick överlägset flest tittarröster och som därmed får ses som favorit till att få tittarnas 12:a i morgon. Inte mig emot. 😀

Tyvärr så verkar juryn och tittarna ha extremt olika uppfattningar om vilka bidrag som förtjänar rösterna så det lutar väl i nuläget åt att det blir minsta gemensamma nämnaren som vinner vilket gör att det ser väldigt ljust ut för Maxim Zavidia och hans “La La Love“.

Då jag, som sagt, inte hört semifinal-versionerna av bidragen så vet jag ju inte riktigt om “La La Love“ är en vinnar-låt eller ej, men fram tills jag blir övertygad om något annat så fortsätter jag att hoppas på “Falling Stars“. 😀

Mer om Moldaviens förberedelser inför ESC 2016 (inklusive startordningen vid 2016-finalen) hittar ni här: “Moldavien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Moldavien 2016: Resultatet av semifinalerna”

 1. Micke

  Fyra bidrag står just nu för mig i särklass när det gäller Moldavien och trevligt nog är alla i final 🙂 Nu har jag tyvärr inte hunnit titta på bidragen live så helt säker kan jag inte vara. När det gäller min etta är jag dock bombsäker för den har jag sett och hört på alla tänkbara sätt. För mig totalt överlägsen, i en helt egen division. Tror jag lyssnat min tre gånger så mycket på detta som något annat från vilket land som helst.

  1. “Vodă e cu noi“, Che-MD

  Min tvåa är en glad, kul låt som jag verkligen hoppas killen får till även live. Påminner väldigt mycket om ett bidrag i ESC för några år sedan som representerade Moldavien. En glad bagatell precis som den här som bildade två läger, för och emot. Tror det är likadant nu och jag är definitivt för om det klickar live.

  2. “Mine“, Valentin Uzun

  Min trea är väl den jag är mest orolig för hur den kommer att ta sig ut live. Får de till det kan det bli riktigt bra men det sitter en liten jävel på min axel och hamrar och slår och säger till mig: “Din dumme jävel hör du inte att detta är precis sånt som melodifestivalen domineras av. Det är ju exakt detta opersonliga som du har tröttnat på.” Jag lyckas dock fortfarande skrapa bort honom från min axel och säga “kom tillbaka efter att jag sett det live för det är först då jag vet. Håll dina åsikter för dig själv.”

  3. “Irresistible“, Doiniţa Gherman

  Så då till slut till min nykomling på listan. Ett bidrag som har varit totalt anonymt för mig varje gång jag lyssnat. Men något hände nu när jag lyssnade och plötsligt svepte den in bland de jag gillar. Återstår givetvis att se om de kan få till tyngden i låten även live. Inte vet jag men lyckas de så har de definitivt mina tummar.

  4. “Stop lying“, Rodica şi Ivan Aculov

  Därefter finns det en del hyfsade men också några jag har lite svårt för och de är:

  “Falling Stars“, Lidia Isac
  “Când vrei“, Big Flash Sound
  “In the name of love“, Viola
  “La La Love“, Maxim Zavidia

  Men vem vet kanske dessa växer som satan i finalen 🙂

 2. Adri

  Jag hoppas verkligen på att det blir “Falling Stars” men jag har en lite megativ känsla som säger att det kan bli “La la love” eller “Irresistable” istället.

  Visserligen är “Irresistable” helt OK men det är ju ingen “Falling stars”. 😀

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Med tanke på att juryn inte alls verkar gilla “Falling stars” och de samtidigt vet att det är ett bidrag som får många tittarröster så kan de ju mycket väl ge lite extra låga poäng till Lidia för att hjälpa fram sina egna favoriter. “Taktikröstningen” behöver ju inte vara medveten men det kan ju bli så i alla fall.

 4. Josef

  Det som verkligen känns intressant är den här Che-MD.

  Den sticker ut och får han öva lite på rösten känns det här musikaliskt, folkligt och komiskt med lite självdistans! 🙂 Det som jag gillar allra bäst är den här trudelutten med panflöjten. Jag gillar den lika mycket som jag ogillar det dåligt dubbade munspelet med Robin Bengtsson’s “Constellation Prize”

 5. Micke

  Älskar också trudelutten med panflöjten men bästa biten är faktiskt när den får vila när man tror den ska dyka upp. 1.35-1.50 är för mig höjdpunkten i hela ESC än så länge 🙂 Robin Bengtsson vet jag inte ens vad det är men jag är inte dummare än att jag kan lista ut att det säkert har med MF att göra 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se