Storbritannien I går, fredagen den 26:e februari, valde Storbritannien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Eurovision: You Decide“.

Programledare var Mel Giedroyc medan Måns Zelmerlöw och Katrina Leskanich stod för gästartisteriet. Efter att de 6 tävlande bidragen framförts och en expertpanel, bestående av Katrina Leskanich, Carrie Grant och Jay Revell, levererat sina åsikter så var det upp till 100% tittarröster att utse vinnaren.

Slutresultatet (som uppdateras med röstsiffror när de presenteras) samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“You’re Not Alone”, Joe & Jake final-framträdandestudioversion
(text & musik: Schwartz, Justin J. Benson, S. Kanes)

Resultatet av Storbritanniens “Eurovision: You Decide”, 26:e februari:

Bidrag, Artist: Tittarröster
Vinnare:
1. “You’re Not Alone“, Joe & Jake
(Schwartz, Justin J. Benson, S. Kanes)
?
Övriga deltagare (ej i resultatordning):
♥ “When You Go“, Dulcima
(Tomas Twyman)
?
♥ “A Better Man“, Matthew James
(Helienne Lindvall, Andrew Fromm, Peter Kvint)
?
♥ “Until Tomorrow“, Darline
(Roy Stride, Joshua Wilkinson, Duck Blackwell, Jack McManus)
?
♥ “Miracle“, Karl William Lund
(Karl William Lund)
?
♥ “Shine a Little Light“, Bianca
(Ash Howes, Leona Lewis, Cass Lowe, Richard Stannard)
?
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen fanns det en hel del av bidragen som jag tyckte lät riktigt lovande men någon direkt favorit kunde jag inte utse. Efter att ha hört bidragen framföras i gårdagens show så fastnade jag dock för Matthew James och Darlines bidrag, men då det inte var tal om några wow-upplevelser så hade jag varit nöjd vem de än röstat fram.

Något som slog mig var att publiken var väldigt ohyfsad och buade ut expertpanelen varje gång någon försökte komma med någon form av konstruktiv kritik, vilket gjorde att jag till slut hade svårt att engagera mig i deras bidrags-jakt. Vill de inte ha hjälp att bli så bra de kan bli så får de väl fortsätta att att lyssna på endast de som säger att de kommer att vinna hela ESC… och sedan bli förvånade när de hamnar i botten av resultatlistan… som vanligt.

Precis som de övriga artisterna i startfältet så hade Joe & Jake ett trevligt bidrag som är väldigt lyssningsbart men frågan är om de har det där speciella som krävs för att locka till sig en större mängd ESC-röster. Hur som helst så hoppas jag att det går bra för dem och att de inte blir alltför besvikna när de kommer ur BBC-bubblan och de verkliga ESC-poängen (förhoppningsvis) visar sig. Heja, Joe & Jake! 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Josef

  Är detta det bästa musiklandet Storbritannien har att bjuda på?

  Vad säger ni andra?! Det känns en smula hopplöst tycker jag.
  Visst de kanske undviker sista placeringen, men med tanke på att där väntar alla andra direktkvalificerade länder (som verkar vara klart mer seriösa i år) och de som fått ta sig till final. Då tror jag inte på en bättre placering än nr 22… Som sagt vore kul med lite synpunkter 🙂 Är jag taskig eller för negativ

 2. Micke

  Om du läser det jag skrev på annan plats så får du mitt svar Josef 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se