Armeniens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-02 (onsdag)

ArmenienPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget ARMTV i dag, onsdagen den 2:a mars, det bidrag som internvalda Iveta Mukuchyan ska representera Armenien med i Eurovision Song Contest 2016, se länk till musikvideon nedan.
(Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Armeniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“LoveWave” Iveta Mukuchyan musikvideo (text & musik: Lilith Navasardyan, Levon Navasardyan, Iveta Mukuchyan, Stephanie Crutchfield)

Schlagerpinglan: Med tanke på att jag brukar gillar Armeniens bidrag men var väldigt besviken på deras 2015-försök så får jag väl säga att detta är ett stor steg uppåt från förra året men likväl inte riktigt lika bra som jag hade hoppats.

Jag känner dock att låten blir bättre och bättre för varje gång jag lyssnar på den, så jag har förhoppningar om att det mycket väl kan vara en riktigt stark låt som bara behöver växa till sig ett tag. Vi får väl se vad som händer, men just nu är jag i alla fall lite smått optimistisk men inte helt övertygad.

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Armenien i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Armeniens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Adri

  Jag tycker inte att låten var dålig, tvärtom var den ganska bra. Men jag tyckte den kändes väldigt, väldigt kort och att det var en rätt svår låt. Tog väldigt många lyssningar innan den satte sig på hjärnan, men jag tror det kan bli ett väldigt snyggt visuellt framträdande så jag tror det kan gå bra för Armenien och Iveta 🙂

 2. Johan

  Något som utmärker årets tävling (på ett överlag positivt sätt) är tendenserna till att bidragen inte är stöpta i samma form. Vi minns alla att fjolårets minustecken var att 90 % var ballader och kontrasterna nästan obefintliga. I år har vi ett flertal länder som skickar låtar som inte bara skiljer sig stilmässigt, utan även kompositionsmässigt. Norge med tempoändringar, Ukraina med lågmälda västasiatiska toner och nu det här från Armenien. Även om inte allt faller mig i smaken så banar det väg för en betydligt mer underhållande helhet.

  Jag gillar utvecklingen, får se om bidragskvaliteten (subjektivt) följer den trenden framöver nu! 🙂

 3. Micke

  Armenien har aldrig gjort något avtryck för mig i ESC och tyvärr gör de inte det i år heller. Ganska intetsägande som jag känner. Men den kanske växer till sig 🙂

  MIN TOPP 10 AV ALLA BIDRAG ÖVERHUVUDTAGET:

  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi“, Che-MD
  2. UNGERN – “Pioneer“, Freddie
  3. UKRAINA – “Helpless”, The Hardkiss
  4. FINLAND – “On It Goes“, Mikael Saari
  5. RUMÄNIEN – “Moment of silence”, Ovidiu Anton
  6. CYPERN – “Alter ego”, Minus one
  7. GEORGIEN – “Pain In My Heart“, Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz
  8. TYSKLAND – “Mystery Of A Blood Red Rose“, Avantasia
  9. SCHWEIZ – “Holz vor dr Hütta“, Platzhirsch
  10. TYSKLAND – “Ghost“, Jamie-Lee Kriewitz

  Brukar tycka det är roligt att avsluta ESC-säsongen med att göra en lista över ÅRETS BÄSTA i alla möjliga kategorier. En kategori känns nästan avgjord redan. Har otroligt svårt att tro att någon ska komma och utmana om ÅRETS BÄSTA KVINNLIGA VOKALIST: Känns redan som priset är på väg hem till kvinnan i hennes hemland Ukraina. Alltså sångrösten, makten, power ja allt har hon sångerskan i gruppen The Hardkiss som tyvärr bara blev tvåa. Sicken kvinna. Vet inte ens vad du heter men du är definitivt Queen of Eurovion för mig än så länge.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se