Israels Eurovision-bidrag 2016

2016-03-04 (fredag)

Israel Efter fjorton inledande shower så var det i går, torsdagen den 3:e mars, dags för Israel att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “HaKokhav HaBa L’Eirovizion“.

4 artister deltog i finalen där de först ställdes mot varandra i två covers-dueller. Tittarna röstade fram de två duellvinnarna medan en jury räddade vidare ytterligare en artist.

Tre av finalisterna fick därmed tävla med sina utvalda ESC-låtar och 100% tittarröster fick vid en andra omröstning utse vem som representerar Israel i Stockholm, se resultatlistorna och (tills vidare) länkar till de tävlande bidragens studioversioner nedan:

Lyssna på Israels bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Made of Stars”, Hovi Star studioversion (text & musik: Doron Medalie)

Resultatet av finalen av Israels “HaKokhav HaBa L’Eirovizion” – 3:e mars:

Resultatet av den andra omröstningen: Tittarröster:
1. Made of Stars“, Hovi Star
(Doron Medalie)
68%
2. Made of Stars“, Nofar Salman
(Doron Medalie)
67%
3. Somebody Out There“, Ella Daniel
(David Maman, Phillip Hayon)
58%
Follow the Sun“, Gil Hadash
(Stav Beger, Tom Gefen)

Resultatet av den första omröstningen: Tittarröster:
Duell 1
Hovi Star – “Stay with Me” av Sam Smith 79% duellvinnare
Ella Daniel – “Happy” av Pharrell Williams 67% juryns val
Duell 2
Nofar Salman – “Mangina” av Eden Ben Zaken 76% duellvinnare
Gil Hadash – “The Show Must Go On” av Queen 49% utröstad
(Källor: eurovision.tv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen var jag lite osäker på om jag föredrog Gil HadashsFollow The Sun“ eller Hovi StarsMade Of Stars“ bäst men då den förstnämnda åkte ut redan efter cover-duellerna så visade sig det slutliga valet inte bli speciellt svårt alls, i alla fall inte för mig. 🙂

Tittarna hade uppenbarligen lite svårare att göra sina val då det blev oerhört jämnt mellan de båda topp-bidragen men till slut så var det, vad jag anser vara, “rätt” bidrag som vann. 🙂

Om det är tillräckligt bra för att ge Israel någon bättre placering i ESC vågar jag däremot inte sia om. Det har ju visat sig att “bra bidrag” inte räcker för att hjälpa Israel vidare till finalen utan det krävdes något unikt som Nadav GuedjsGolden Boy“ förra året för att bryta den negativa trenden (fyra finalmissar i rad). Med gårdagens val så tror jag i alla fall att de ökade sina chanser till en finalplats i Stockholm. Vi får väl se hur det hela utvecklar sig. 🙂

Mer om Israels förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Israel i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Israels Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  Inte mitt år märker jag. Det bidraget jag hoppades minst på av alla fyra

 2. Micke

  När jag började jag lyssna på de fyra bidragen Israel serverade oss hade jag en önskan. Förhoppningen att där skulle finnas ett riktigt bra bidrag som riktigt osade nationell stämning. Gjorde jag det? Nej inte direkt men heller inga dåliga bidrag. det bidrag som dock klart bäst matchade min förhoppning var Nofar Salman – Made of Stars och därför hoppades jag på den men för 39 gången eller något detta år kom min favvis tvåa eller trea i uttagningarna. Hittills är det bara Ungern, Österrike och Island som har gått min väg och i Ungerns fall hade det väl krävts en jordbävning eller liknande för att det skulle bli något annat utslag.

  Nåja inte rätt val här som jag ser det men heller ingen katastrof 🙂

 3. Johanna

  Tycker att denna var den klart sämsta låten i Israels märkliga uttagning. Och faktumet att vi inte inte ens fick höra den ena låten är ju ett väldigt märkligt upplägg kan jag tycka…men jaja…..hoppas de har kul i semifinalen iaf!

 4. Micke

  Josef sa för ett tag sedan att han och jag ofta har samma smak och han har säkert rätt i det för jag har märkt samma sak. Har dock börjat märka att det finns en till här som ofta har samma åsikter som en annan och hon heter Johanna .-)

 5. Adri

  Hmm jag tycker att rätt låt vann…. i helt fel version.

  Nofar Salman med “Made of stars” borde ju vunnit, hennes version av låten var Israels bästa låt, medan Hovi Stars version var den sämsta av alla fyra låtar.

  Så Israel kommer antagligen få hålla sig rätt långt nere på min Topp 43 när alla låtar är presenterade för det här var inte bra (dock inte sämst heller för min sistaplats verkar dock garanterad Georgien… även de valde den sämsta låten i sin final, men där gjorde det betydligt mer skada än Israels val).

  Jag varken tror eller hoppas på finalplats för Israel i år. Jag brukar sällan kunna förutsätta en låts finalchanser innan jag hört den några gånger och innan alla årets låtar har blivit avslöjade men denna gav mig verkligen omedelbart en “finalmiss”-vibb. 🙁

  Sorry Israel, men jag kanske har fel… det händer då och då.

 6. Adri

  Ok nu lyssnade jag på låten två gånger igen och kan säga att den tyvärr inte håller måttet för mig på vad som krävs för att det ska vara en bra låt (och då är jag verkligen inte kräsen alls).

  På min topp 27 av årets låtar (räknar Malta och Italien fram tills andra låtar har dykt upp) så kom den bara hittills på en 26:e plats, nästsist för mig alltså.

  Det finns såklart en chans att den kan växa till sig. Man ska aldrig döma ut bidrag helt och hållet men än så länge är jag inte speciellt imponerad.

 7. Micke

  Har också lyssnat mer och tyvärr är det så att jag blivit allt mer negativ till vinnarbidraget och allt mer positiv till låten i den andra tappningen med Nofar Salman.

  I stort håller jag alltså med dig Adri alltså även när det gäller Georgien. Pain in my heart och Weagree är två bidrag jag rankar mycket högt och Midnight gold var absolut längst ned för mig. Har dock börjat svänga lite angående Georgiens vinnarlåt. Min regering gillade den och spelar den ofta och sakta men säkert har även jag börjat ta den till mig. Visst den kommer att komma sist men hur mycket skiter inte jag i det då 🙂 Det är låtarna som är viktiga för mig och inte placeringarna.

  Adri jag har en känsla av att det är mittpartiet i Midnight Gold du har svårt för. Det var det för mig och jag vet för många andra. Tänk dock på en sak. Bidraget är tre och en halv minut så de måste kapa någonstans vilket de garanterat gör i det partiet vilket kommer att ge en bättre helhet

 8. Micke

  Jisses ju mer jag lyssnar ju mer chockad blir jag. De måste väl vara ett första aprilskämt eller något. Nofar Salmans version av Made of Stars är ju vida överlägsen den som vann. Är hela Israel köpt eller vad handlar det om. Märkligt

 9. Daniel

  Av fyra sådär låtar vann det bästa. Men jag har svårt att se någon framgång i semifinalen. Men de valde i alla fall rätt låt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se