MontenegroI dag, fredagen den 4:e mars, presenterade TV-bolaget RTCG det bidrag som den internvalda gruppen Highway ska representera Montenegro med i Eurovision Song Contest 2016, se länk till musikvideon nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Montenegros bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“The Real Thing”, Highway musikvideo
(text & musik: Skansi, Luka Vojvodić, Maro Market)

Schlagerpinglan: Oj, första gången jag lyssnade på låten så kändes den som väldigt mycket längre än tre minuter och då var det inga trevliga minuter vi talar om. Jag var inte beredd på att det skulle vara så enformigt och speciellt. Men efter att jag vant mig och lyssnat några gånger till så måste jag erkänna att det finns något där som intresserar mig.

Även om jag har förhoppningar om att personligen kanske gilla bidraget i maj så tror jag däremot att det kan bli lite svårare för Montenegro att övertyga publiken om att de ska få en plats i ESC-finalen, då många hör bidraget för första gången vid semifinalen. Hur det än går så tycker jag att det är trevligt med länder som skickar bidrag de står bakom utan att strirra blint på tävlingsresultatet. I slutändan så vet man ju inte vad som “fungerar” och då kan man lika gärna satsa på något lite annorlunda. Heja Montenegro! 😀

Mer om Montenegros förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Montenegro i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Montenegros Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  Jisses vad var detta???????????

  Kände lite som du gjorde första gången du lyssnade Schlagerpinglan. Hur lång var den här egentligen? Men man dömer inte efter en lyssning. Den ska givetvis få mer chanser hos mig och vem vet, kanske en växare

 2. Johan

  Ytterligare ett bidrag som bidrag till polariseringen detta år: Kan inte minnas när så mycket “annorlunda” deltog i ett och samma år. Det väcker känslor och engagerar på ett helt annat sätt än att sitta genom 25 ballader av hyfsad kvalitet.

  Det här var ju nästan lite progvarning (alltså inte den svenska proggen). Ska bli kul att se om den kommer sist eller faktiskt tar några poäng i sin semifinal.

 3. Hannes

  Uhm….Montenegro borde nog fortsätta att skicka balkan ballader istället när jag väl tänker på det 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se