AzerbajdzjanI torsdags avslöjade TV-bolaget İctimai (ITV) att de internt utsett sångerskan Samra att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2016. I dag, en dag tidigare än planerat, så presenterades även den officiella videon till hennes tävlingsbidrag “Miracle“.

Låten, som valdes ut bland de över 400 bidrag som skickats in till TV-bolaget, är inte helt överraskande skriven av ett svenskt låtskrivarteam, denna gång bestående av Amir Aly, Jakke “T.I Jakke” Erixson och Henrik Wikström.

Lyssna på Azerbajdzjans bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Miracle”, Samra musikvideo
(text & musik: Amir Aly, Jakke “T.I Jakke” Erixson, Henrik Wikström)

Schlagerpinglan: Egentligen tycker jag att det är lite småtrist att Azerbajdzjan envisas med att köpa in svenska bidrag i stället för att tävla med ett “eget” bidrag då det trots allt är en nationstävling. Men, men… det är ju en tävling och så länge man håller sig till reglerna så antar jag att det är OK. Dessutom så måste jag erkänna att jag gillade “Miracle” redan vid den första genomlyssningen så jag har absolut inga argument för att ITV skulle ha valt något annat bidrag. 🙂

Då Azerbajdzjan tagit sig till final vid alla sina åtta ESC-försök och ställer upp men en så pass stark låt i år så borde de redan nu vara “klara för final”. Om sedan Samra kan göra bidraget rättvisa live så talar väl allt för att landet har en riktigt fin slutplacering att se fram emot i Stockholm. Bra val, ITV. 🙂

Mer om Azerbajdzjans förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Azerbajdzjan i ESC 2016“ medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här: Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2016”

 1. hej

  Lika som bär: Samra och Gina Dirawi

 2. Chimaera

  Första genomlyssningen av Azerbajdzjans bidrag säger mig följande (innan jag läste på om bidraget):
  1. Svenskar ligger antagligen bakom. Igen.
  2. Detta doftar 1980-tal, typ hon Sabrina eller vad hon hette.
  3. Diktaturen verkar ha fått ont om pengar, eftersom videon är än mer avskalad än förra året.
  4. Låtskrivarna fick lite problem när låten hade 20 sekunder kvar till maxtid och det inte fanns tid att lägga in nån brygga men det kändes för tidigt att avsluta låten. Så, refrängen fick tjatas om en gång till i onödan.
  Betyget blir dock väl godkänt. Detta kan funka, och finalplats får Azerbajdzjan alltid. Grattis!

 3. Lukas

  Jag kom att snacka med en del azerbajdzjaner angående det här att med att man köper in svenska låtar, och de flesta håller faktiskt med mig om att det egentligen är väldigt trist att det händer. Många av dem önskar också att Azerbajdzjan hade valt ut fler låtar med lokal förankring.

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Intressant… men det kan inte vara lätt för de som väljer ut bidragen heller då de förmodligen har stor press på sig att leverera. Jag hoppas dock att de förr eller senare vågar chansa lite.

 5. Johanna

  Tycker denna var riktigt bra, speciellt då jag inte varit speciellt förtjust i varken Kroatiens, Australiens eller Serbiens bidrag som släppts senaste veckan. Då är denna mycket bättre tycker jag:-) Blir nog final i år också!

 6. Daniel

  Ointressant låt som inte tilltalar mig. Hamnar troligtvis långt ner på min lista om den inte tar sig med fler lyssningar. Men det tvivlar jag på.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se