Malta När TV-bolaget PBS genomförde den nationella uttagningen “Malta Eurovision Song Contest 2016” den 22:a och 23:e januari så stod det med i reglerna att man hade rätt att byta ut tävlingsbidraget, och det är precis vad de gjort.

I stället för vinnarlåten “Chameleon” så kommer sångerskan Ira Losco att representera Malta med “Walk On Water“, en låt skriven av Ira själv och svensk-teamet Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Molly Pettersson Hammar.

Valet av den nya låten gjordes genom att en inhemsk jury och 13 internationella jurygrupper fick lyssna på 10 låtar (“Chameleon” och nio nya) och sedan välja ut den bästa. Tydligen var “Walk On Water” den överlägsna favoriten och den kommer att presenteras i ett nyhtesprogram den 17:e mars kl. 20:00 CET samt när Ira Losco gästar TV-showen “Xarabank” på fredagen. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Eftersom jag inte var så förtjust i vinnarlåten “Chameleon (Invincible)“ så hoppades jag att Ira skulle byta ut sitt tävlingsbidrag. Jag trodde dock att hon i stället skullle ställa upp med sitt andra tävlingsbidrag, “That’s why I love you“, så jag får väl säga att jag så här inledningsvis är lite besviken. Nåja, “Walk On Water” är kanske ytterligare lite bättre. Vi får väl se. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Malta i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Malta 2016: Iras “Walk On Water” presenteras på torsdag”

  1. hej

    Tom Larsson och Tobias Lundgren. Det var ju de två som skapade en av mina 3 stora favoriter i melodifestivalen, “Put your love on me”. Nu fick jag genast höga förväntningar.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se