Storbritannien Den 26:e februari arrangerades den nationella finalen “Eurovision: You Decide“ och TV-bolaget BBC och Storbritannien fick sina representanter i Eurovision Song Contest 2016 utsedda.

I finalen tävlade 6 bidrag och efter att tre gästexperter delat med sig av sina (för att undvika att publiken buade) positiva åsikter så utsåg 100% tittarröster Joe and Jake till segrare. Nu har även den tillhörande officiella videon till “You’re Not Alone” presenterats, se länkar nedan. (Läs mer om Storbritanniens nationella final här.)

Lyssna på Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “You’re Not Alone“, Joe & Jake
Länkar: officiell videofinal-framträdandestudioversion
Låtskrivare: Schwartz, Justin J. Benson, S. Kanes

Schlagerpinglan: Jag blir alltid lite vemodig när jag ser Joe & Jakes live-framträdande från “Eurovision: You Decide“ och samma känsla sköljer över mig när jag nu ser deras video. De ser ju så glada ut och verkar tro att de har ett kanonbidrag som ska ta Europa med storm… men om inget oväntat inträffar så befarar jag att de kommer att bli väldigt besvikna.

Även om jag tycker att låten är helt OK och inte har så mycket att klaga på vad gäller duons sånginsatser så tror jag likväl att “You’re Not Alone” är ett sådant bidrag som har svårt att locka till sig röster i Eurovision. Jag hoppas därför att de har flera äss i skjortärmarna så att de kan överraska i Stockholm och ge både publik och jurymedlemmar en anledning att lägga sina röster på Storbritanninen, så de i alla fall undviker de sämsta placeringarna. Lycka till!

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2016“ medan de övriga ländernas utvalda bidrag och dess tillhörande officiella videor, live-framträdande m.m. finns samlade här: “Alla bidragen till Eurovision Song Contest 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se