ItalienAllt sedan Stadio vann Sanremofestivalen 2016:s Campioni-kategori men tackade nej till att representera Italien i Eurovision Song Contest 2016 och äran i stället gick till tvåan Francesca Michielin så har det spekulerats om vilken låt hon ska tävla med i Stockholm.

I går kom då det slutliga beskedet från TV-bolaget RAI: Det blir en nyinspelning av Francescas Sanremo-bidrag “Nessun grado di separazione” där största delen blir på italienska men där en refräng sjungs på engelska. Även titeln blir på engelska: “No Degree Of Separation“. (Källor: eurovision.tv och escbubble.com)

Schlagerpinglan: Hmm…. detta var ju både bra och dåliga nyheter. Bra då Italien trots allt väljer en kanonlåt och de låter bli att översätta hela låten till engelska, men ändå dålig eftersom jag tycker att “Nessun grado di separazione” är bra som den är. Vi får väl se hur den slutliga 3-minuters-eurovision-versionen låter, det blir kanske bättre än man tror. 🙂

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Italien i ESC 2016” medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2016: Italien tävlar med “No Degree Of Separation””

  1. Mr A

    Vad är kvar nu? Malta Bulgarien? Nån mer omgjord version?

  2. Schlagerpinglan

    @Mr A, Det är mycket möjligt att något land överraskar med en ny version när de släpper sina officiella videor och det visar sig att deras “tillputsning av bidraget” blivit ett helrenoveringsprojekt. 🙂 Annars så är det bara Malta och Bulgarien som har nya bidrag och Italien som har en halv-ny version att presentera, vad jag kommer på så här på rak arm.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se