ESC2016 Schlagerpinglan: Eftersom inte alla bidragen i Eurovision Song Contest 2016 är presenterade ännu så får den första topp-43-listan vänta ett tag till. Däremot så har vi nu hela startfältet i den första semifinalen vilket gör att man kan mjukstarta med en topp-18-lista av bidragen i den första semifinalen.

Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 18 bidrag som tävlar i den första semifinalen den 10:e maj, i den mån de presenterats på eurovision.tv och i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen, låttexter samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


Official Recap: Semi-Final 1 (2016 Eurovision Song Contest) ” (av eurovision.tv – 6:38)
Snabbgenomgång av de 18 bidrag som tävlar i den första semifinalen av ESC 2016

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den första semifinalen av ESC 2016 (2016-03-17):
Ryssland 1. Ryssland – “You Are The Only One“, Sergey Lazarev
Cypern 2. Cypern – “Alter Ego“, Minus One
Moldavien 3. Moldavien – “Falling Stars“, Lidia Isac
Azerbajdzjan 4. Azerbajdzjan – “Miracle“, Samra
Österrike 5. Österrike – “Loin d’ici“, ZOË
Ungern 6. Ungern – “Pioneer“, Freddie
Kroatien 7. Kroatien – “Lighthouse“, Nina Kraljić
Estland 8. Estland – “Play“, Jüri Pootsmann
Grekland 9. Grekland – “Utopian Land“, Argo
Bosnien 10. Bosnien och Hercegovina – “Ljubav je“, Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala
Nederländerna 11. Nederländerna – “Slow Down“, Douwe Bob
Malta 12. Malta – “Walk On Water“, Ira Losco
Armenien 13. Armenien – “LoveWave“, Iveta Mukuchyan
Finland 14. Finland – “Sing It Away“, Sandhja
Montenegro 15. Montenegro – “The Real Thing“, Highway
Tjeckien 16. Tjeckien – “I Stand“, Gabriela Gunčíková
Island 17. Island – “Hear them calling“, Greta Salóme
San Marino 18. San Marino – “I Didn’t Know“, Serhat

Schlagerpinglan: För tillfället så är det hela tio bidrag som jag vill ha vidare till finalen från den första semifinalen, vilket nog är rekord så här tidigt på säsongen. 😀

Detta ser jag både som något väldigt bra (det blir en mycket intressant och underhållande semifinal) och lite oroväckande (jag kommer garanterat bli av med några av mina favoriter redan vid den första semifinalen). Men, men… hellre det än att man inte hittar något att engagera sig i alls. 🙂

Det finns dock grader på favoritskapen och för mig så står Ryssland och Cypern, i alla fall för tillfället, i en klass för sig. Av erfarenhet så vet jag dock att sådant kan ändras ganska snabbt. Hur det ser ut den 10:e maj, ja det får vi se då. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


41 kommentarer till “Eurovision 2016: Alla bidragen i den första semifinalen”

 1. Johan

  Då kör jag min topplista för semin också!

  1. Ungern
  2. Kroatien
  3. Nederländerna
  4. Armenien
  5. Bosnien & Hercegovina
  6. Island
  7. Estland
  8. Cypern
  9. Malta
  10. Tjeckien
  —————————————————
  11. Ryssland
  12. Azerbajdzjan
  13. Finland
  14. Montenegro
  15. Grekland
  16. Österrike
  17. Moldavien
  18. San Marino

  Det här är en extremt svårtippad semifinal. Kommer med största sannolikhet att sitta helspänd i väntan på resultaten!

 2. Adri

  Nu är det ett sånt surt läge där många bra låtar måste åka ut eftersom jag helt ärligt tycker att majoriteten är finalvärda. Min vinnare (om inte Bulgarien skickar ett mästerverk) finns också här… nämligen Island (bara 17/18?… just när det gäller Island hoppas jag faktiskt att du verkligen inte får som du vill. Sorry Pinglan)

  Jag tycker helt ärligt att 16/18 låtar är värda finalplats. Jag HOPPAS verkligen att 10 av dem går till final, och att de resterande 2 (Montenegro och San Marino) verkligen åker ut. Trots att det finns 16 finalvärda bidrag har jag dock såklart några preferser och min lista ser TILLFÄLLIGT ut såhär (påpekar att den är tillfällig, för den förändras lika snabbt som vädret för närvarande)

  1. Island
  2. Kroatien
  3. Ungern
  4. Armenien
  5. Tjeckien
  6. Grekland
  7. Azerbajdzjan
  8. Malta
  9. Österrike
  10. Moldavien

  ————
  Låtar som (tyvärr) missar finalen om jag får bestämma:
  11. Cypern
  12. Nederländerna
  13. Estland
  14. Ryssland
  15. Finland
  16. Bosnien

  —————-

  Låtar som jag både tror, men framför allt hoppas, missar finalen:

  17. Montenegro
  18. San Marino

  Just eftersom det finns så många som 16 (enligt mig) finalvärda låtar så kan jag inte kräva så mycket mer än att:

  1. Min topp 4 i alla fall tar sig till final och att

  2. Min botten 2 åker ut

 3. Micke

  Faktiskt hela 18 bidrag som jag gillar i år. Tio av dem är i första semifinalen, sex i den andra och två redan finalklara. Av de tio jag gillar i semifinal ett har du åtta av dem bland de elva bästa på din lista schlagerpinglan. Vad du gör med Island och Tjeckien så långt ned begriper jag dock inte 🙂 Av de fyra “stora” rankar jag två väldigt högt och två väldigt lågt.

 4. Johan

  Kan ju säga att jag hade betydligt svårare att bestämma mig om vilka 10 jag vill ha vidare denna gång jämfört med Semi 1 2015 🙂

 5. Adri

  Ok nu har jag lyssnat på alla 18 varsin gång och även en snabbgenomgång av dem bara för att enklare kunna jämföra dem med varandra så nu har jag en mer slutgiltig lista (säger jag nu i alla fall, om en vecka kommer den vara helt omrörd säkert, men i alla fall en lista jag verkligen kan stå för för tillfället)

  (dock anser jag fortfarande att hela 16st är finalvärdiga så bli inte bittra om er favorit hamnar på t. ex 15:e plats för är den på Topp 16 betyder det att jag gillar den och inte har något emot att se den i finalen.)

  Topp 18 nu då:

  1. Island
  2. Kroatien
  3. Ungern
  4. Azerbajdzjan
  5. Armenien
  6. Malta
  7. Moldavien
  8. Österrike
  9. Tjeckien
  10. Grekland
  11. Ryssland
  12. Cypern
  13. Estland
  14. Nederländerna
  15. Finland
  16. Bosnien & Hercegovina
  —————-
  17. Montenegro
  18. San Marino

  Som sagt, det enda kravet jag kan ha på resultatet i denna semifinal är typ att San Marino och Montenegro åker ut för om de går vidare (mot all förmodan) så tar de finalplatserna från två länder som, i min åsikt, förtjänar dem betydligt mer.

 6. Daniel

  Och här kommer mitt tillskott till listorna:

  1. Kroatien
  2. Ryssland
  3. Cypern
  4. Armenien
  5. Ungern
  6. Österrike
  7. Malta
  8. Tjeckien
  9. Azerbajdzjan
  10. Nederländerna
  11. Bosnien & Hercegovina
  12. Finland
  13. Moldavien
  14. Island
  15. Grekland
  16. Estland
  17. Montenegro
  18. San Marino

 7. Daniel

  Baserat på våra fyra bedömningar blir vår gemensamma lista så här:
  (Om listan förskjuts och poängen hoppar när jag publicerar den får du ta bort inlägget pinglan, men jag testar)

  Land Da Ad Jo Pi Poäng

  Kroatien 12+10+10+4=36
  Ungern 6+8+12+5=31
  Ryssland 10+0+0+12=22
  Cypern 8+0+3+10=21
  Armenien 7+6+7+0=20
  Island 0+12+5+0=17
  Azerbajdzjan 2+7+0+7=16
  Österrike 5+3+0+6=14
  Moldavien 0+4+0+8=12
  Malta 0+4+5+2=11
  Nederländerna 1+0+8+0=9
  Bosnien & Hercegovina 0+6+1+0=7
  Estland 0+0+4+3=7
  Tjeckien 3+2+1+0=6
  Grekland 0+1+0+2=3
  Finland 0+0+0+0=0
  Montenegro 0+0+0+0=0
  San Marino 0+0+0+0=0

 8. Daniel

  ja det blev som jag befarade me poängen, men landordningen stämmer i alla fall 🙂

 9. hej

  Jag gjorde en topp 18 i förra inlägget, så istället gör jag en topp 18 so far på andra semifinalen:
  1. Australien
  2. Polen
  3. Rumänien
  4. Lettland
  5. Serbien
  6. Norge
  7. Danmark
  8. Slovenien
  9. Belgien
  10. Makedonien
  11. Irland
  12. Litauen
  13. Vitryssland
  14. Schweiz
  15. Israel
  (Om de hade tagit originalverisionen hade den kommit på 5 plats i semifinalen)
  16. Ukraina
  17. Albanien
  (Om de hade tagit originalverisionen hade den hamnat på 9 plats)
  18. Georgien

 10. Schlagerpinglan

  @Daniel, Jag tackar för den sammanlagda topplistan, väldigt intressant att se så här långt. (Jag lade till 0:or,+ och = så det blev lättare att se vems poäng som var vems.) 🙂

 11. Micke

  Jag har nog aldrig haft ett så olika år som just detta år. Vad jag menar är att antingen gillar jag låten eller så gillar jag den inte. Finns inte mycket mitt emellan i år för min del. Hela 18 bidrag tycker jag alltså om varav 14 som jag tycker mycket om. Tänkte nu slänga ned lite ord om dessa arton plus om de sex jag tycker minst om av alla i starfältet, inklusive de två jag tycker riktigt illa om. Jag vet att Bulgarien fattas och de får gärna överraska mig. Malta har jag inte hunnit lyssna på än men det känns som det inte behövs för det nya bidraget kändes väldigt tomt och ihåligt. Har hela tiden varit överens med Schlagerpinglan om att Ira Loscos bästa bidrag var det som föll bort i deras uttagning. Varken hennes vinnarbidrag eller det nya talar till mig.

  18. AUSTRALIEN: (Här möts vi av en mäktig midtempo-ballad som säkert är avsedd att få hela Europa att stanna upp för att hämta andan efter ren hänryckning. Kommer Europa att göra det och vad tycker jag själv om bidraget? Eftersom den är med på min topp 18 så är ju svaret givet att jag gillar bidraget. Något fattas dock och det där riktiga lyftet infinner sig aldrig. För min del är problemet delvis att vi har hört detta såååå många gånger förut och det där ylandet calling calling drar ned bidraget flera pinnhål varje gång det dyker upp. Är säker på en topplats för bidraget men ingen seger. För mig är den nummer arton.)

  17. TJECKIEN: (Som alltid ett minus när svenska och andra icke inhemska låtskrivare ligger bakom bidrag. Det åt sidan så tycker jag bättre om det här än om Australien. Tror inte den kommer lika bra men visst har den finalchans. Mysigt bidrag som får en att flyta bort lite vilket jag gillar, när man liksom halvsover på något sätt. Det positiva är att jag, precis som i fallet med Australiens sångerska får känslan att de verkligen kan sjunga och inte bara är avsedda som prydnader. Jag tror det är gränsfall för final, för mig är den nummer sjutton)

  16. ISLAND: (Ett år då norden oftast valde fel bidrag är det skönt att kunna konstatera att Island valde det bästa de hade i sin resväska. Jag är dock inte överförtjust i scenshowen då min erfarenhet av ESC är den att det som funkade år ett inte funkar år två om ni förstår vad jag menar. Greta gör vad hon kan men jag tror en annan scenshow hade höjt bidraget ett snäpp. Däremot är jag inte lika negativ som vanligt till att de väljer att sjunga på engelska. Hade föredragit isländska men detta funkar bra. Tror på final. För mig nummer sexton)

  Så börjar jag då rota lite även i min bottenlista bland de sex bidrag jag inte tycker om. Börjar på plats 38 och letar mig ned till det sämsta bidraget enligt mig.

  38. MOLDAVIEN: (Åter igen hade Moldavien bästa låten överhuvudtaget från alla länder i sitt startfält men åter igen missar de detta själva och bidraget försvinner från ESC. Vad som är än värre är att de åter igen väljer ett av årets överhuvudtaget tråkigaste och mest slätstrukna bidrag. Inte lika illa som förra året men dit är det svårt att nå igen då precis allt var dåligt med Moldaviens bidrag. I år har de i alla fall en sångerska värd namnet men vad hjälper det när de inte har ett matchande bidrag. Känns som en låt man hört såååååååå många gånger förut som bara ändras lite här och lite där. Tror inte att detta når final. För mig nummer trettioåtta)

 12. Micke

  Hmm en sak till om en helt annan sak. Har försökt vid flertalet tillfällen att få höra åsikter om ett av mina absoluta favvisar överhuvudtaget. Tyvärr utslaget då de kom tvåa i Ukrainas uttagning. Jag gör ett försök till 🙂 Vad tycker/tyckte ni om The Hardkiss – Helpless?

 13. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har nog tvärtom i år då det visserligen finns många som jag verkligen gillar, men sedan är det väldigt många som jag inte riktigt kan placera utan där dagsformen avgör om jag tycker om att lyssna på dem eller ej. 🙂

  Vad gäller Moldaviens bidrag så hade jag tänkt fråga redan när jag såg de olika listorna. Är det verkligen så illa att Moldavien återigen kan missa finalen? Själv är jag helt såld på bidraget och har lite svårt att bedöma det ur en annan vinkel, men att det inte skulle vara en finalkandidat hade jag svårt att tro… fram tills i går kväll. Bra låt (om än något standard-mall:ig) och bra artist… borde inte det räcka?

  Vad gäller The Hardkiss “Helpless” https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-Lo1O80fLVI#t=6 så var det min favorit i Ukrainas final, men mer av en “i-brist-på-annat-favorit”. Lite för seg för min smak egentligen men då jag gillar sångerskans röst och det underbara ukrainska/ryska (?) partiet så blir det ändå ett riktigt bra försök.

  Storslaget, men ändå inte i närheten av lika rörande som min egen favorit Vlad Kurasovs “I’m Insane” 😉 https://www.youtube.com/watch?v=OdjtatDAXbk&feature=player_detailpage#t=175

 14. Micke

  Ajdå! Sorry Schlagerpinglan visste inte att du var så såld på Moldaviens bidrag. Hoppas du inte tog illa upp. Men samtidigt jag måste ju säga vad jag tycker 🙂 Rädd för att en annan person här kommer att tappa hakan när jag väl kommer fram till min plats 43. Får hoppas att den personen förstår att hela esc-ballongen är en lek och inget annat 🙂

  Tack för svaret förresten om Ukraina och The Hardkiss. Ett bidrag som var “dolt” för mig under lång tid men när jag väl hittade rätt spade hittade jag rent guld. Fullkomligt älskar den idag men problemet är just det du säger att versen inte riktigt matchar refrängen. Om vi bara går efter refrängen är den i mina ögon överlägset allt annat vi hört i år. Dyrkar refrängen och hennes djupa, underbara röst, liksom doatjejen. Det har förvånat mig så enormt att ingen noterat hennes enorma röst medan så många kommenterat vinnarlåten och Jamalas röst.

  Möjligen stöter jag mig med någon nu men då får jag ta den smällen. När det gäller Ukrainas vinnarlåt så hade jag säkert tyckt om den med en annan sångerska. Gärna sångerskan i The Hardkiss. Låten är jättefint uppbyggt med växlingar och skiftningar men jag har svårt för Jamalas bräkande röst.

  När det gäller “ditt bidrag” minn jag det inte men lyssnade nu. Har ju lite svårt för killar med ljus röst. Hoppas inte att jag är så patetisk så att det bara var därför jag “valde bort” den. Minns inte

  Kommer att fortsätta med de kvarvarande femton på min topp och fem i botten senare men här är de tre bästa bidragen överhuvudtaget i år. Finns ett bidrag tlll som konkurrerar med dem men den är tack och lov kvar i tävlingen 🙂

  1. MOLDAVIEN – “Vodă e cu noi“, Che-MD (Årets absolut mesta ESC-bidrag. “Stinker” ESC lång väg)
  2. UKRAINA – “Helpless”, The Hardkiss (Vilken refräng och vilken sångerska)
  3. FINLAND – “On It Goes“, Mikael Saari (Nu får banne mig Finland skärpa till sig. Heja Saari igen)

 15. Johanna

  Mina finalister från semi 1 skrev jag tydligen under ett annat bidrag så jag skriver här igen:

  1. Nederländerna
  2. Island
  3.Tjeckien
  4. EStland
  5 Grekland
  6. Cypern
  7. Azerbajdzjan
  8. Armenien
  9. Ryssland
  10. Bosnien

  Gillar även Ingern och Österrike men kan ju bara skicka vidare 10 så får tyvärr bli såhär.-/ (dagsformen avgör för mig- ibland är Ungern i min final, ibland hamnar de precis utanför)

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Be inte om ursäkt, det är jag som ska tacka för dina åsikter. Jag är genuint intresserad av vad andra tycker och tror och hade inte sett något större nöje i att läsa kommentarer som bara tycker detsamma som mig. Nu var det bara så att jag hör en kanonlåt i Moldaviens bidrag och blev väldigt överraskad. 🙂

 17. hej

  Då kan jag väl också köra en topp 6 av the big 5 + Sverige
  1. Italien
  2. Spanien
  3. Sverige
  4. Tyskland
  5. Frankrike
  6. Storbrittanien
  Men det finns inget riktigt dåligt bidrag här, det är bara det att det bara är Italien som är riktigt bra.
  Mina andra finalister blev alltså:
  Australien
  Polen
  Rumänien
  Lettland
  Serbien
  Norge
  Danmark
  Slovenien
  Belgien
  Makedonien
  Estland
  Ryssland
  Ungern
  Österrike
  Island
  Cypern
  Bosnien
  Azerbajdzjan
  Malta
  Finland
  Och här är min topp 10 i min egna final:
  1. Estland
  2. Italien
  3. Ryssland
  4. Ungern
  5. Australien
  6. Österrike
  7. Polen
  8. Island
  9. Cypern
  10. Rumänien

 18. Alex

  @adri att ryssland och cypern ska missa finalen är lika sannolikt som att Christer Björkman skulle bli hetro, att anno book får åka istället för frans och att vi i sverige får somnar 12 månader om året.

  Mvh Alex

 19. Adri

  Alex: ja jo att Ryssland missar finalen lär ju inte hända. Inte detta året i alla fall, kunde deras smörballad från 2013 och mormödrar från 2012 problemfritt ta sig till final kan nog Sergey också göra det, utan problem.

  Dock inte lika säker angående Cypern. Tror det blir final i dagsläget men ser dem inte som självklara.

  Jag personligen gillar båda dessa låtar men ser dem som gravt överskattade bland ESC-fans, speciellt Cypern för Ryssland verkar inte sååå populär.

  Sen är det ju som jag skrev att jag ser gärna att både Ryssland och Cypern går till final för jag tycker de hör hemma där… men jag tycker också att det finns 14 andra låtar som gör det. Jag blir inte bitter om Ryssland och Cypern tar sig till final, det enda resultat som kan göra mig bitter är om San Marino och Montenegro avancerar, men det ska väl ändå inte kunna hända i år kan jag tycka?

 20. Micke

  Jag hade tänkt att vänta till söndag med att lägga ut fortsättningen på min topp 18 lista men nu ser jag att du lagt in en annan grej som jag tänkte svara på men då måste jag ju lägga ut den här först. Så här kommer det då 🙂

  Ok till nästa tre på topp 18 där det är 15 kvar. De fjorton första är de jag verkligen gillar.

  15. RYSSLAND: (Schlagerpinglans favvis. Förvånar mig själv med att gilla det här för det är sannerligen inte min grej. Syntar som svävar runt och förprogrammerade trummor som dränker allt annat är inte det jag vanligtvis lyssnar på. Killen lyckas dock förmedla en äkta känsla trots detta och övertygar, åtminstone i videon. Det återstår att ge mig samma känsla även live. Ett bidrag som helt klart är byggt för att kombinera eurovisionsound blandat med en flirt med schlagern. Uppenbarligen suktar Ryssland efter en seger, vilket jag inte tror att de får. Finalplatsen är given men tyvärr har alltför många svårt att skilja ESC och politik vilket Lazarev nog får lida för som så många före honom. För mig nummer femton)

  14. ÖSTERRIKE: (Vet att även detta är en av Schlagerpinglans favvisar. Åtminstone var den det innan den kom live. Många tycks ha reagerat negativt på hennes liveframträdande men jag har bara en sak att säga om detta. Har sett mycket, mycket värre i ESC. Det är ju inte det vanliga problemet att rösten inte håller live för det gör den. Däremot hoppas jag hon har lyckats skrapa bort den hemska nervositet hon uppenbarligen var drabbad av i finalen. Tro mig hon var nervös. Jag såg allt live och jag såg hennes ögon innan framträdandet. Bidraget är mycket mysigt och får hon bara till det så. Ja/nej final beror på det. För mig nummer fjorton)

  13. SVERIGE: (Hej alla mellofans 🙂 Jag gillar alltså Sveriges bidrag vilket jag definitivt inte trodde med allt jag fått höra runt omkring mig om småbarnsmusik i år och allt annat som sagts om årets MF. Det är ju delvis det allt mer inriktade mot målgruppen yngre och att allt stöps i en mall som fått mig att skippa MF så varför gillar jag då Frans? Därför att hans ålder inte har ett skit med det att göra. Det är inte artistens ålder utan bidragets som betyder något för mig. Jag har inte sett MF så jag vet inget men polare har sagt till mig att det bara varit barnmusik men Frans bidrag är inget barnbidrag. Tvärtom ett moget bidrag även om jag kämpar lite med hans röst. Ni ska veta att utomlands, i mitt fall främst Österrike, tycks de flesta ha en bestämd åsikt om hur ett svenskt bidrag låter. Jättekul då att Sverige har något annorlunda för en gångs skull. Solklar final som jag ser det. Plagiatsnacket bland det löjligaste jag någonsin hört. De som tar upp det måste bara ha extremt svårt att ta Frans seger. Lycka till Frans. För mig nummer tretton)

  Så då åter till Bottenlistan där vi nu hamnar på plats 39:

  39. LITAUEN: (Vad vet jag kanske finns det någon nörd här som undrar varför jag tycker så illa om MF nu för tiden? I så fall är det bra att ta en titt på Litauens bidrag för där finns de flesta svar förutom robotdansare och något litet till. Detta bidraget “stinker” MF lång väg. Do your moves Donny and let us know what MF is about. Jag tror han får in de flesta moves som ska finnas i MF. Hade sen robotdansarna kommit in hade det varit fullkomligt. Att de har åkt runt i städer och byar för att hitta någon som är stylad som för MF går ju inte att betvivla. Ett upprepande mantra till refräng och lite rök gör ju sitt till. Inte att förglömma så måste ju lite oah-oah-oah-oah in också. Not my cup of tea to say the least. För mig nummer trettionio)

 21. Adri

  Micke: äntligen någon som inte tror att Ryssland kommer vinna. Rysslands låt är bra, men den är inte sååå fantastisk och jag fattar inte varför alla älskar Sergey. Han är som alla andra popkillar i tävlingen tycker jag. Sen tror inte jag heller att Ryssland vinner (jag tror dock inte att det är politik som håller Ryssland borta från vinsten, jag tror genuint att juryn har svårare för denna typ av musik. Har haft det hittills i alla fall)

  Österrike har i grund och botten ett riktigt bra och “mysigt” bidrag men hon måste öva och hennes röst sprack några tillfällen för ofta i min åsikt i finalen, sen får de gärna göra det visuella framträdandet lite mer “vuxet”. Zoë är ung, hon är bara 19, men allt på scenen ger ett rent ut sagt barnsligt intryck. Men jag gillar den så jag hoppas de får till det så att Zoë kan få en finalplats.

  Sen håller jag inte alls med dina polare om att det har varit ett dåligt mello-år. Eller…. det var ett par dåliga låtar, men nästan alla dåliga låtar åkte ut och de i finalen förtjänade att vara där i min åsikt. Förutom “Bada nakna” (du som undviker MF kanske, kanske har hört denna ändå om du lyssnar på radio, för den har spelats sönder där. Annars får jag säga att du har tur 🙂 ). Men ja, i finalen av Melodifestivalen fanns det enligt mig 7 av 12 “riktigt bra” bidrag och Frans var min sjunde plats, m.a.o “sämst av de bästa”. Jag personligen tycker om Melodifestivalen mer än ESC faktiskt, och enligt mig var 2016 ett toppenår (med toppenår menar jag inte att alla låtar var bra för det var dem inte, men dem bra låtarna gick alla vidare någonstans. Sverige har ÄNTLIGEN börjat rösta vettigt 😀

  Sen till Litauen: jag gillar denna, men jag fattar verkligen inte varför. Den är verkligen inte “speciell”. Donny har defenitivt talang, men det är ju en låt-tävling och inte artist-tävling så egentligen borde inte det räcka. Många (inklusive mig själv) jämför Irland och Litauen med varandra, och de är liknande. Men skillanden är att Litauen är på min topp 15, medan Irland för tillfället har min sistaplats (och där kommer den stanna om inte bulgarien gör ett riktigt stort misstag). Finns ingen låt i år som provocerar mig lika mycket som Irlands. Får väl se Litauen lite som en “guilty pleasure” (tillsammans med Slovenien).

 22. Micke

  @Adri. Nån som kommenterar det andra skriver. Sånt är alltid kul 🙂 Nej jag är inte helt såld på Ryssland bidrag men med tanke på stilen på låten är jag överraskad över att jag faktiskt tycker om den. Jag tror inte heller att det bara är politik som håller borta Ryssland från vinst men det gör ju inte saken lättare för dem.

  Vad det gäller Österrike och Zoë så var hon så jädra nervös så du kan inte ens föreställa dig. När hon framträdde innan sändning satt den klockrent och du kunde inte ens ana vad som sedan skulle ta över i hennes kropp. Ögonen var glasklara och någon nervositet syntes inte överhuvudtaget. Sedan hände allt och plötsligt fick hon den där nervösa, barnsliga blicken som du fick ett intryck av. Adri jag såg och hörde henne innan sändning. Tro mig! Kan de få bort nervositetet ur hennes kropp så har de som gillar bidraget absolut inget att oroa sig över. Frågan är bara Kan de det?

  Jag har blivit jädrigt duktig på att hålla mig ifrån mellolåtarna så jag tror inte jag hört den du pratar om som du tyckte så illa om. Iofs kan jag inte vara 100% säker på det. Jag lyssnar ju ständigt på musik så kanske den dykt upp utan att jag vetat om att den är från MF.

  Adri om du gillar MF bättre än ESC så är det givetvis din sak. Kör på det du. Det ska jag och andra skita fullständigt i 🙂 Alla blir lyckliga på sin grej. ESC är mer blandad musik och det är det som tilltalar mig och givetvis att folk över tonåren röstar 🙂 Två saker skrämmer dock skiten ur mig i år. Egentligen en sak för det är samma grej. Två bidrag “stinker” mello så otroligt så om nån av dem skulle vinna är jag rädd för att det som hänt MF även kommer att hända ESC. Det ena bidraget är Litauen och det andra är det jag placerar längst ned på plats 43.

 23. Adri

  Micke: är det andra bidraget Moldavien? För den låten ger mig väldigt starka mello-vibbar. Dock inte moderna mello-vibbar utan snarare Melodifestivalen 2004 eller den tidsperioden i alla fall.

 24. Adri

  Du får tycka exakt hur illa om MF som du vill, för precis som du säger så ska andra strunta i det 🙂

  Dock så tycker jag att Melodifestivalen verkligen fått en uppsving sedan 2014. Jag var nära att börja bojkotta efter den katastrof som var Melodifestivalen 2013 (ett par bra bidrag, men dem bidragen sket det sig totalt för) men gav MF en sista chans 2014 och det året hände någonting. Svenska folket började plötsligt uppskatta en bredd inom musiken och det har fortsatt sedan dess. Äntligen slipper man den “snygga, men inte vidare talangfulla killen som sjunger en smörig poplåt man hört 1000x förr”.

  Som sagt så får du klaga på Melodifestivalen hur mycket du vill för tycker du inte om det så tycker du inte om det och det är ju inte direkt något man kan styra över, men bredd inom musiken har faktiskt dykt upp i Melodifestivalen på senare år, believe it or not… jag trodde det knappt själv 🙂

  men för all del, du vet väl själv vad du tycker om så att fortsätta bojkotta är kanske rätt för dig. Jag kände mig bara sugen på att försvara den bredd som dykt upp i MF 😀 som sagt, din ensak vad du tycker om MF och du har rätt att tycka exakt vad du vill för det påverkar inte mig i mitt liv direkt 🙂

 25. Adri

  Ojdå, upprepade mig lite i slutet där. Sorry about that.

 26. Micke

  Adri, just det jag pratar om 🙂 Se aldrig ned på någon annans musiksmak. Vad har du för rätt att sätta dig på piedestal och tala om för andra vad som är rätt och fel. Det som är rätt för Pelle är rätt för honom och det som är rätt för Marie är rätt för henne. As simple as that 🙂

  Angående MF och dess död för mig. Jag hade ledsnat flera år innan men det var 2012 som det första dråpslaget kom för min del. 32 bidrag varav 30 fullkomligt usla i mina ögon. Endast två bra och en av dem vann vilket “räddade” kvar mig ett år. Sedan kom då året 2013 med, i mina ögon, tidernas sämsta vinnarbidrag. Det var inte direkt så att jag gick och you you you you you you you ade hela dagarna precis 🙂 Där fanns allt det jag tyckte illa om. MF-moves, robotdansare, själlös pojksångare, mantra till refräng och……………………………………………….. Kan hålla på länge till 🙂 Lite av det du pratade om den “snygga” killen utan talang 🙂

  Det där var droppen för mig Adri. Kände att jag fortsatte skulle risken vara att jag förde över detta till ESC och det ville jag inte då jag kände och känner att det är något helt annat där. Tidigare var det viktigt för mig att vara i Sverige under MF men nu är det viktigaste att inte vara i Sverige 🙂 Har hållt mig ifrån som sagt men visst har jag “drabbats” av vissa låtar ändå då det är oundvikligt då jag lyssnar på musik vad jag än gör. Jag är med i ett band själv och det roliga var att 2014 hade vi en spelning och till våra egna fick vi in även andra låtar. Några hade jag aldrig hört och tränade in dem. Långt senare fick jag reda på att en av dem var från MF 2014 🙂 Det året gillade jag vinnarbidraget med Sanna Nielsen. 2015 är svårare. Gillar versen men tycker inte alls om refrängen. Gillade däremot jojkaren låt

 27. Schlagerpinglan

  @Micke, Ryssland på 15:e-plats och utan vinnar-vibbar? Din personliga 15:e-plats får väl anses vara riktigt bra för att gälla min favorit, då vi ibland har lite olika smak. 🙂 Vad gäller ESC-vinsten så borde jag antingen vara lite orolig (då du faktiskt ibland visat dig ha lite koll) eller så är detta en av de gånger då dina känselspröt inte är riktigt inställda… jag väljer att tro det sistnämnda, förvånande va? 😉

  Visserligen tror även jag att annat än musik kommer att dra ner Rysslands röstantal, men då de även får en del gratisröster från vissa öst-länder så tror jag inte att det gör någon större skada. Nej, om allt går som det är tänkt så bjuder Lazarev två wow-framträdanden som övertygar de flesta och som ger Ryssland en övertygande seger.

  Intressant (men trots allt lite oroväckande) att det finns olika uppfattningar om hur ESC 2016 kommer att sluta, vilket i och för sig ökar på spänningen. Vi får helt enkelt vänta och se vem som får rätt. 🙂

 28. Johanna

  SEr att ni diskuterar Melodifestivalen och för mig var 2013 (faktiskt) sista året som var riktigt bra. Jag gillar fortfarande att titta och ja kanhända att rätt låtar gått till final på det stora hela men i år lät ju ALLT utom Frans exakt likadant- och dessutom exakt likadant som all skit som spelas på radion. Jag har alltid gillat MF och framförallt ESC för att det INTE låter som allt som spelas på radion. Med det inte sagt att det bara var skitlåtar i år- det var helt ok låtar men Oscar Zia, Lisa Ajax och Molly t.ex är ju stöpta i samma överproducerade radio-form och det var det som blev deras fall. Tack och lov röstade folk på det bidraget som kändes mest äkta och på riktigt. Jag hoppas det är en ny trend som fortsätter nästa år

  @Micke jag som har Litauen i min topp 10 för tillfället:-) Jag tycker inte Donny var bäst i deras uttagning och jag vet inte riktigt varför jag gillar honom den här gången också men något i den låten får mig att vilja lyssna om igen.

  Och Sedan har vi då Ryssland. Bättre än jag hade förväntat mig är den ju trots allt men eftersom det är många bra låtar med i år hamnar den nog bara runt 20:de plats på min ranking för tillfället. Bland de sista av de bidragen jag gillar i år:-)

 29. Adri

  Jag hör många som skriver som du Johanna om det där överproducerade radio-musiken, men då jag bara lyssnar på prat-radio så har jag nästintill noll koll om vilken musik som spelas på radion.

  Det där med “Bada nakna” visste jag bara för att alla mina kompisar sa det, och jag fick läsa om det på alla nöjes-sidor.

  Men jag har full förståelse om man lyssnar på radio, att det kanske blir lite tråkigt, men det är inget som påverkar mig alls 🙂 kanske därför jag tycker att det var ett så bra år.

  Molly, Oscar och Lisa var alla några av mina favoriter (borde kanske börja lyssna på radio om det är så musiken låter nu för tiden, eller inte för då kanske jag också kommer börja tycka MF blir tråkigt)

 30. Micke

  @Schlagerpinglan: “Utan vinnarvibbar”

  Det var väl inte riktigt så jag menade. Jag är väl fortfarande lite skadad, skakad och chockad över hur de stackars tvillingtjejerna behandlades för ett par år sedan. Ibland blir man chockad över hur mänskligheten kan uppföra sig. Två stackars tjejer som får sin stora chans och blir totalt utbuade av en lynchmobb. Inte för det de gör utan för politik som de inte har minsta skuld i. Usch jag har svårt att släppa det där. Fy fan för människan känner jag ibland.

  Men om vi för en sekund inbillar oss att mänskligheten vet att uppföra sig, att alla är jämlika med samma rättigheter. Skulle jag då tro på rysk seger? Definitivt större chans men jag är inte helt övertygad. För det första vet vi inte hur den tar sig ut live och för det andra. Ofta när man vill något så in i bara den som Ryssland vill ha en seger glömmer man bort något i sin hetsjakt efter perfektion. Man glömmer äkthet, själ och charm. Tycker det saknas en del av det i videon men vi får väl se hur de får till det på scen.

  Men en sak håller jag inte med dig om pinglan. Det att vi ofta har olika smak. Det beror lite på hur man ser på det. Jag märker att när vi hamnar i musik som går åt MF-hållet så har vi ofta olika smak. Däremot tycker jag vi väldigt ofta ligger nära varandra i övrig musik. Kolla själv får du se sedan 🙂

  De två som jag annars känner matchar väldigt ofta med min smak är Josef och Johanna. Inte alltid men ofta. När det gäller den sistnämnda av dessa två så är jag helt och hållet med henne om vad hon säger om MF och “överproducerade radio-form”. Dessutom Johanna om du gillar Litauen så gör det. Det har inte jag med att göra 🙂

  Vet inte vad jag ska tro om årets MF och jag tänker inte kolla upp det heller 🙂 Polarna har sagt att det låtit som samma låt från början till slut. Sedan kommer Adri och säger att det blivit alltmer blandad musik och sen dyker Johanna upp och säger att allt låter likadant utom Frans 🙂 Smaken är verkligen olika. Jag tycker om Sveriges vinnare i år vilket är förvånande men samtidigt glädjande

 31. Adri

  Ja, asså du ska nog inte lyssna på mig, för säger folk att det låter som “typiska radiolåtar” så gör det nog det.

  Jag lyssnar som sagt bara på prat-radio och lyssnar därför bara på mina egna spellistor som oftast består av lite äldre musik, väldigt mycket 90-tal, och därför har jag noll koll (jag överdriver inte ens, jag är väldigt okunnig inom dagens musik om man typ tar bort MF och de allra, allra största som jag av någon anledning alltid råkar höra trots mitt icke-användande av musik-radio).

  Sen står jag för att MF har blivit bättre de senaste åren, men det är ju bara en åsikt och inte fakta så bara för att jag gillar det så betyder det (bevisligen eftersom Johanna och dina polare inte håller med mig) inte att jag har rätt haha 🙂 finns ju inget rätt eller fel när det kommer till musik (vilket gör så att hela grejen att tävla i musik är lite konstig tycker jag, men oj vad jag tycker om det ändå)

 32. Micke

  Så är det då kvar tolv bidrag på min topp arton lista. Dessa tolv plus Sveriges bidrag är de jag verkligen kan säga att jag tycker om. Alla ingår ju inte i sånt jag kommer att fortsätta att lyssna på efter ESC men inom bubblan ser jag dem som riktigt bra bidrag.

  12. GREKLAND: (Är detta verkligen bra? Jag vet inte och allt är ju självklart en smaksak. Det jag däremot vet är att jag blir jädrigt glad av det här och det räcker mer än väl för mig. Det här är faktiskt premiär för mig när det gäller en sak. Jag är allätare och finner något bra i all sorts musik. Endast inom gospel, hiphop och rap har jag aldrig någonsin hittat någon låt jag gillar. Tills nu! Nu är det ju egentligen inte vare sig hip hop eller rap men det gränsar och det är därför ofattbart att jag tycker om det. Det är någonting i atmosfären och uppbyggnaden av bidraget som gör skillnad. När bladdrandet håller på är stämningen i bakgrunden så jädra mysig att även bladdrandet blir mysigt. Tror ej på final men gärna. För mig nummer tolv)

  11. NEDERLÄNDERNA: (Vet att det finns en person här vars namn börjar på bokstaven J som älskar detta. Vet att Country ligger högt för henne. Det gör det inte direkt för mig men det har ingen som helst betydelse i detta fallet för jag tycker mycket om det här bidraget. Country är för mig ett medel. Ytterst få låtar tycker jag är bra men samtidigt har jag nästan aldrig hört någon dålig. Detta är en riktig ligga och glida runt med bil låt. Hade lite svårt inledningsvis med killens röst men det där är helt borta nu. Detta känns äkta och genuint. Bryr mig inte så mycket hur det går, bryr mig mer om att hitta låtar att ta till mig. Gränsfall när det gäller final men han kanske sjunger skiten ur alla tvivlare. Gillar verkligen detta Johanna. Tack Nederländerna för att ni ofta ger oss mysiga bidrag. För mig nummer elva)

  10. BOSNIEN-HERCEGOVINA: (Jisses så mycket känslor man får av det här bidraget. I bidraget ingår de bästa 28 sekunder som vi kommer att få oss serverat i maj månad men samtidigt även de sämsta 23 sekunderna. Ana Rucner är tjejen som med sin cello visar vad verkliga musiker kan göra och vad ESC handlar om. Allt stämmer perfekt och överlämnandet till de båda sångarna sitter som en smäck. Efter två minuter ligger bidraget väldigt högt på min topp 10 men så plötsligt massakreras allt av en skäggig snubbe vid namn Jasmin Fazlić Jala som ordbajsar ren dynga som ger mig en bestående frätande magsyra. Oavsett vilket är jag så jädra glad att Bosnien-Hercegovina är tillbaka och ger oss annat än bara den vanliga lättsmälta popen. Personligen tror jag på en klockren final. För mig nummer tretton)

  Sen då till den tråkigare delen, den att kolla bidragen i botten

  40. MONTENEGRO: (Vad är detta för något? Jag hade fått förhandsinfo om att detta skulle kunna bli något positivt. Polare visade mig lite med gruppen och jag tänkte att det kan nog bli ok. Men allvarligt talat menar de allvar? Finns vissa partier i låten där rytmen tilltalar mig vilket räddar bidraget från en ännu sämre placering men no no. Plus för att ni vågar gå utanför ramarna men tyvärr är det utanför mer än ramarna för mig. Har faktiskt svårt att definiera vad det är för typ av musik de framträder med. Oavsett vilket tror jag inte den får med sig eurovisionpubliken på så sätt att den tar med dem till final. För mig nummer fyrtio)

 33. Johanna

  @Micke INnressant att se din nuvarande lista:-) vad gäller Nederländerna är den ju en stor favorit för mig men jag är också tveksam till om den lyckas ta en finalplats. I semi 2 hade den varit självklar dock. Grekland dock är jag rätt säker på att vi kommer se i finalen i år också och jag gillar också den väldigt mycket. Sticker ut ur mängden och visar något väldigt grekiskt och äntligen lite Ethno i ESC igen! (och den förtjänar final mycket mer än de senaste 2 grekiska bidragen)

  Montenegro tror jag kan bli jumbo i semi 1 faktiskt. Den har något som tilltalar mig men jag tycker definitivt inte att den är bra och den kommer nog t.o.m efter San Marino som åtminstone som kan gå som ett skämtbidrag med lite god vilja…

 34. Adri

  Jag tror både Bosnien och Grekland går till final, även om tävlingen blivit betydligt mer oförutsägbar på sistone sen internationella juryn.

  Men något båda dessa bidragen har gemensamt är blandningen av lite etniska sound och rap. I det ena fallet funkar det jättebra, i det andra fallet funkar det betydligt mindre bra för mig.

  I Bosniens bidrag tycker jag rappen är den bästa delen. Jag tycker om udda musikaliska kombinationer och det visade sig att stråkar + rap var en kombo som verkligen gick hem. I Bosniens låt är det tyvärr de två huvudsångarnas delar som är låtens svagare delar. Inte dåliga, men versen och refrängen sticker inte ut tillräckligt på egen hand så ska jag vara ärlig tror jag rappen kommer att “gynna” dem och ge dem ett bättre resultat 🙂

  Sen då Grekland, som har en av årets bästa refränger, låter lite sent 90-tal och det gillar jag. Hade jag fått bestämma hade det gärna fått vara refrängen som gick på loop och upprepades, för versen (rappen) är verkligen svagare för mig. Tur då att refrängen tar upp en ganska stor del av låten så att intrycket överlag är positivt.

  Bosnien är för tillfället på plats 31 på min lista, Grekland på plats 21. Jag anser faktiskt att hela 33 låtar är bra (dvs betyg 3/5 eller högre) i år så jag tycker överlag om båda dessa.

 35. Micke

  Nio bidrag kvar då på topplistan. Nästa tre står väl inte för något nydanande direkt men who cares. Det var, är och ska inte vara det ESC ska handla om. Vare sig det är nytt, gammalt eller något mellanting så handlar det om att det ska tala till mig som lyssnare och det gör verkligen dessa tre.

  9. RUMÄNIEN: (När det gäller detta bidraget gnager det en oro inom mig. Jag tycker riktigt bra om det på de flesta plan. En tämligen mäktig rockig powerballad, men jag har en önskan inför tävlandet i maj månad. Jag önskar att någon stylist i Rumänien kan ta tag i detta och få till ett mer stilrent framträdande än det i rumänska finalen. Personligen hade jag inte så jätteont av det men jag märkte att många började kommentera detta istället för själva bidraget och då är något jädrigt snett. Jag märker faktiskt själv att låten blir mäktigare vid alla andra sorts visningar än vid den rumänska finalen med det stylisten gjort där. Hoppas att folk koncentrerar sig på att lyssna och ingenting annat. Har enormt svårt för att bestämma mig för om jag tror på final. Allt hänger på hur de uppenbarar sig på scen om de får folk att lyssna på låten eller kolla vad stylisten gjort. För mig nummer nio)

  8. POLEN: (Wow säger jag. Är detta möjligen årets bästa manliga röst? För tidigt att säga men jädrar så han lyfter bidraget. En mycket mysig komposition som jag väldigt ofta går och nynnar på märker jag. I bakgrunden har det plötsligt dykt upp ett litet skrik om plagiat. Till er som yppar detta finns det bara ett ord. SKÄRPNING! Visst den leker i samma hage som den gamla 60-tals hiten What becomes of the Broken Hearted med Jimmy Ruffin men att ropa på plagiat är lika verklighetsfrämmande som att påstå att jorden är platt eller att förneka förintelsen. Jag hittar minst 25-30 andra bidrag i årets ESC som i så fall är mer plagiat. En riktig mysig låt med en stark sångare som jag tror kommer att få framträda två gånger i maj månad. För mig nummer åtta)

  7. MAKEDONIEN: (När vi nu är inne på temat grymma röster så passar det ju grymt bra att titta på Kaliopi och hennes bidrag i år. Vem minns inte när hon svepte in och tog alla med storm förra gången med sin röst och karisma. I år hade hon faktiskt konkurrens när det gäller grym kvinnlig röst i den ukrainska finalen. Hade varit kul att se dem “mötas” i globen men tyvärr missade folket i Ukraina The Hardkiss och deras fantastiska Helpless. Ett av årets bästa bidrag som bara försvann. Tillbaka till Makedonien. Så har då Kaliopi en lika fantastisk låt i bagaget som förra gången. Svårt att svara på innan man sett det live för man vet ju vad hon kan göra med ett bidrag. Magkänslan är dock att den inte är riktigt lika stark om ändå ett mäktigt bidrag. Nu när jag hört den ett antal gånger inser jag att det är en riktig växare. Kanske kommer att ranka den högre. Tack Makedonien. Tror på final. För mig nummer sju)

  Till det tråkiga i botten

  41. SAN MARINO: (Ja vad ska man säga om detta då? Självklart har den sin plats som allt annat i ESC. De som inte fattar det har inte fattat ESC. Sen kan jag ju säga att det definitivt inte är något som får mig att glömma allt annat och bara lyssna. Nej tråkigt är inte något dåligt ord för min del att beskriva detta. Vet inte om killen tror att han är en efterträdare till Leonard Cohen och om så är fallet hoppas jag någon inom det snaraste kan få honom ur den villfarelsen. Hoppas på er varje år att ni äntligen ska bryta spärren som håller er från att få delta i en final. Tyvärr är det inte detta året. För mig nummer fyrtioett

 36. Isabell

  Hej igen…
  Det händer mycket här på dina sidor @schlagerpinglan 🙂 Många heta diskussioner!!
  Vill gärna dela med mig av min lista på bidragen i den 1:a semin.
  Som vanligt så är jag fullt medveten om att min lista baserar sig först och främst på vad jag tycker, men jag tror nog att jag har lite musiköra iaf 😉

  1. Azerbadjan – Miracle – Samra
  2. Cypern – Alter Ego – Minus One
  3. Ryssland – You are the only one – Sergey Lazarev
  4. Österrike – Loin d’ici – Zoe
  5. Nederländerna – Slow down – Bob Douwe
  6. Moldavien – Falling stars – Lidia Isac
  7. Malta – Walk on water – Ira Losco
  8. Ungern – Pioneer – Freddie
  9. Bosnien Herzegovina – Ljubav je – Dalal & Deen
  10. Grekland – Utopia Land – Argo
  ___________________________________________
  11. Estland – Play – Jüri Pootsmann
  12. Finland – Sing it away – Sandhja
  13. Kroatien – Lighthouse – Nina Kraljic
  14. Tjeckien – I stand – Gabriela Guncikova
  15. Island – Hear them calling – Greta Salome
  16. Armenien – Love Wave – Iveta Mukudiyan
  17. San Marino – I didn’t know – Serhat
  18. Montenegro – The real thing – Highway

  Tjohoo… Det var det! 🙂

 37. Schlagerpinglan

  @Isabell, Ja allt går i vågor och nu är det ju slutspurten vad gäller presentationen av alla de tävlande ländernas bidrag. Sedan dröjer det inte alltför lång tid innan alla bidragen ska presenteras ett och ett inför semifinalerna/finalen. 43 bidrag tar ju sin lilla tid att gå igenom. 😀

 38. Micke

  Kom inte ihåg var jag lade ut min topp 18 men nu dök ju den sidan upp ändå så 🙂 Sicken tur eller otur 🙂

  Så var vi då framme vid min topp 6 året 2016

  6. CYPERN: (Ett bidrag som jag märkte fick igång väldigt många när det dök upp. Även jag var en av dessa även om jag redan då och så än idag har svårt för bromsklossen som går som ett mantra efter 53 sek “take it on take it on”. Tyvärr droppar bidraget en hel del där. (Sorry Daniel 🙂 ) Men i det stora hela ett mycket starkt bidrag. Bara såååååååå jädra tråkigt att svenska låtskrivare ska kladda lite överallt istället för att hålla sig till Sverige. En polare i Österrike, som flyttade dit för 10 år sedan, sa en grej till mig som jag iofs själv tänkt på men för mig var det en känsla medan han hade mer på fötterna. Blir för långt att skriva om det han lade fram men enligt honom är det många svenska låtskrivare som inte vill skriva till MF för de vet att “om man har gått ur gymnasiet så är man chanslös i MF.” Därför skriver många till andra länder där åldern inte har samma betydelse. Detta var hans ord och inte mina bara så ni vet. Tillbaka till Cypern och deras bidrag 2016. För mig solklar final. Kan inte tänka mig något annat. För mig nummer sex)

  5. TYSKLAND: (Vad härligt det är när en av de redan finalklara “Stora” tar tävlingen på allvar. Se och lär Storbritannien. Tio kandidater och en mängd olika genrer gjorde upp om segern i årets i särklass bästa nationsuttagning. Fyra av deras bidrag är och förblir på min topp 15 överhuvudtaget med precis allt inräknat. Min största favvis i Tyskland var Avantasia men jag kände och sade redan från första början att Jamie-Lee skulle vinna och jag sa då att hon tar hem hela rubbet och inget har hänt som får mig att ändra uppfattning. Det var en märklig känsla som kom över mig första gången jag hörde bidraget. Det var klockrent för mig att den här vinner ESC 2016. Än märkligare då jag inte ens gillade låten i början. Men jag har definitivt ändrat åsikt då detta är ett asmysigt bidrag som får en att bara driva ovanpå. Gillar sånt, att bara flyta bort 🙂 Tjejen kan dessutom uppenbarligen sjunga. Större problem då med en annan sak som jag även kommenterade när det gällde Rumäniens bidrag. Ursäkta mig Jamie-Lee men vad i helvete var det du hade på dig. Byt påklädare direkt och gå in på scen och låt röst och bidrag prata istället. Det som oroar mig är att det inte är första gången hon uppenbarat sig på scen med en låt med märklig utstyrsel. Visst det är viktigt att synas men det handlar ju också om på vilket sätt. Vinnare av ESC 2016. För mig nummer fem)

  Hoppar över plats 4 till nästa gång för den är nog överraskande för många. Så har vi då hamnat bland årets två sämsta bidrag i mina ögon. Börjar som sig bör med det näst sämsta.

  42. BELGIEN: (Another one bites the dust har för mig alltid varit en av Queens tråkigaste låtar. Har aldrig förstått mig på den. När då Belgien väljer att gräva in sig runt låten gör det ju inte saken bättre för min del. Man använder sig av den mallen och trycker in ytterligare minst fyra gamla låtar från Madonna, Bryan Adams, Robin Williams och Kylie Minogue. Än större problem blir det när det visar sig att stackars Laura är långt ifrån besittning av samma röst som någon av dessa. Ett lättviktsbidrag där de spänner bågen och försöker hitta ESC-vinnaren genom att packa ihop delar och försöka få en helhet, vilket de inte lyckas med på långa vägar. Jag var säker på att detta skulle vara genomskådat till Belgiens uttagning men så blev ju inte fallet. Silly me. Vågar inte ens uttala mig om eventuell chans. För mig nummer fyrtiotvå

 39. hej

  Låt mig gissa, din 43 platsare är Spanien, Micke

 40. Micke

  Hej: Varför tror du det? Jag har väl inte sagt något som indikerar min fyrtiotrea. Säger så mycket dynga ibland så jag hänger knappt med själv 🙂

  Min fyra kommer här nu också. Blev långt om ett enda bidrag. Orkar ni inte läsa så ge fan i det 🙂 Tänkte bara förklara lite 🙂

  4. GEORGIEN: (Årets absoluta TACK FÖR ATT NI ÄR MED 🙂 Den här gruppen får mig att känna mig som jag gjorde i tonåren igen. Det var en tid då jag och polarna började lyssna på musik och bildade rockgrupp. Det var en upptäckartid då man tog in allt nytt. Vi lyssnade alltid på sånt som andra inte lyssnade på. Vi kände att vi var före alla andra 🙂 Flera av de grupper och artister vi lyssnade på blev faktiskt väldigt stora längre fram men då tappade vi intresset. Det var ju inget kul när alla andra också gillade det vi gillade. Precis så känner jag med Young Georgian Lolitaz så vad ni här på bloggen än så gör fortsätt att inte gilla det här 🙂

  Basisten i min grupp hade faktiskt hört talas om den här gruppen innan de dök upp här och hade bara positivt att säga. Så kom de då de fem låtarna och jag tog mig först an Midnight Gold och jag kände mest “ta mig härifrån.” Kände mig lite sänkt men sedan lyssnade jag på Pain in my heart och Weagree och jag var helt klart upp på spåret. Älskade rytmen i den förstnämnda och så jävla vacker den andra är som dessutom gav vibbar från en asvacker gammal hit från före min tid (Albatross med Fleetwood Mac) Tyckte även hyfsat om Sugar and Milk men inte direkt Right or Wrong. Sedan kom då chocken när det i mina ögon enda dåliga bidraget vann. Jädrar va besviken jag var men plötsligt hände något som troligen är mitt världsrekord i att ändra uppfattning om ett bidrag i ESC. Jädrar så Midnight Gold har vuxit och idag är den inte långt efter de två bästa av deras bidrag.

  Jag rankar alltså den här som fyra men hade någon av mina två favvisar vunnit hade Georgien varit tvåa eller möjligen på topp. Det är så jädra gott att se det här bandet som verkligen kan sin sak. Pratar inte om låten nu utan om framträdande och att verkligen ha DET. Bristvara normalt i ESC. Jag garanterar att kommer de till Sverige då kommer jag att gå och se dem. Finns ingen annan jag ens skulle fundera över om det i startfältet. Bidraget är alldeles för bra så det är totalt chanslöst till final men det hade varit kul att få se dem två gånger. Det roliga är att när jag normalt spelar bidrag från ESC för polare så brukar de bara skaka på huvudet. Nu är det tvärtom många som lyssnar som attan på gruppen 🙂 Rent ut sagt FY FAN VA JAG BLIR GLAD AV DET HÄR GÄNGET. Snälla ni på bloggen ändra nu inte uppfattning om Georgien 2016. För mig nummer fyra men egentligen bättre. Jag och mitt band har spelningar två gånger den här veckan. Bland materialet tar vi med Pain in my heart, Wegree och Midnight Gold. Åtminstone två av dem. Vi har olika uppfattningar än så länge. Men detta om något säger väl en del om vad jag tycker om dem)

  Bara topp tre kvar då där ett land står i särklass för mig. Kommer imorgon eller på onsdag så ni kan pusta ut nu för idag 🙂

 41. Adri

  Micke: Spanien lär ju vara din fyrtiotrea (om den inte växt som in i bomben på typ en vecka eller nåt) och det ska jag försöka smälta eftersom för mig är det helt otänkbart haha. 🙂

  Men angående Belgien så tror jag faktiskt inte den är så chanslös som många verkar tro. Någonting man har lärt sig efter alla års ESC-tittande är att man ska aldrig underskatta glädje och glädje är någonting Laura definitivt inte har brist på. Sen tycker jag hon har en härlig röst (asså ingen power direkt, men lite skön). Som jag skrivit här många gånger är Belgien ett av årets mest “upp och ner”-bidrag. Versen är så lovande, och till och med bryggan duger, sen kommer refrängen och låten dör totalt.

  På min lista är låten 33/42, vilket på min lista över semifinal 2 blir 12/18 dvs gränsfall-kvalificering (vilket också säger en del om hur svag jag anser att semifinal 2 är).

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se