Makedoniens Eurovision-bidrag 2016

2016-03-17 (torsdag)

MakedonienPå måndagskvällen den 7:e mars presenterades det internvalda bidrag som Kaliopi kommer att representera Makedonien och TV-bolaget MKRTV med i Eurovision Song Contest 2016.

Premiäruppspelningen av musikvideon till bidraget “Dona“, se länk nedan, skedde i ett specialprogram där hälsningar från diverse ESC-personligheter varvades med samtal med och framträdanden av olika gästartister.

Lyssna på Makedoniens bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Dona”, Kaliopi officiell videotextengelsk text (text & musik: Romeo Grill, Kaliopi)

Schlagerpinglan: Kaliopi har en lika stor och intressant personlighet som sångröst och är ett av de internval jag glädjer mig mest åt. Eftersom hennes förra ESC-bidrag “Crno I Belo” tillhörde mina personliga 2012-favoriter och det nya bidraget sades vara liknande (på makedonska och med samma låtskrivare) så hade jag skyhöga förväntningar på “Dona”. Lyckligtvis så visade det sig att jag gillade låten redan vid första genomlyssningen. 🙂

Om jag ska försöka vara lite opartisk så tror jag däremot inte att Kaliopi, hur imponerande live-framträdande hon än levererar, kommer att förbättra sitt förra ESC-resultat (13:e i finalen) då låten kanske inte är lika publikfriande som den förra. Man ska dock inte underskatta en grym live-artist, så jag hoppas på det bästa och först och främst innebär det en säker finalplats. Lycka till, Makedonien (som tack och lov tävlar i semifinal 2)! 😀

Mer om Makedoniens förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Makedonien i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Makedoniens Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  Än sak är säker i alla fall. En grymt bra röst har återvänt. Är bidraget bra då? Absolut men det krävs fler lyssningar för att få grepp på hur bra.

 2. Adri

  Den här låten har jag väldigt svårt för. Kaliopi är lika bra som senast, men fy tusan vad låten inte gör någonting för mig.

  När internvalet Kaliopi avslöjades blev jag riktigt glad så därför är jag väldigt förvånad över att jag faktiskt hoppas att Makedonien åker ut. (Detta är trots att hon deltar i semfinal 2, som är svag som tusan)

 3. Micke

  Vill du ha ett råd Adri? 🙂 Tycker det är roligt att du precis som Schlagerpinglan har hittat Freddie i Ungern. Ett av mina favvisbidrag. Mitt råd är att lyssna mer på Kaliopis bidrag. Känns som att den precis som Ungerns bidrag är typexemplet för en växare 🙂

 4. Johanna

  Jag fastnade direkt vid första lyssningen och för mig är detta ett av årets fem bästa bidrag utan tvivel-och sjunger bra live vet vi ju redan att hon gör:-) Hoppas på finalplats och det borde inte vara omöjligt alls! För mig räddade hon ESC litegrann faktiskt:-)

 5. Micke

  @Johanna. Har du lust att svara på en fråga? 🙂 Om du skulle göra en topp 5 hur skulle den se ut då?

 6. Johan

  Håller inte samma klass som 2012, och refrängen är för mig ganska irriterande. Får se om några lyssningar får mig att ändra åsikt om den saken, men för närvarande är det inget jag vill ha vidare tyvärr. Trist med tanke på mina förhoppningar på en fin placering för Makedonien i år!

 7. KD

  Mittpartiet påminner mig om När vi Gräver Guld i USA. Gillar låten 😀

 8. Johanna

  @Micke

  För tillfället skulle nog min topp 5 se ut något såhär:

  1.Frankrike
  2. Nederländerna
  3. Island
  4. Makedonien
  5. Tjeckien (eller Estland)

  KOmmer nog dock hinna ändra sig många ggr innan själva tävlingen

 9. Micke

  @Johanna. Tack. Kan väl avslöja så mycket som att fyra av de fem är med bland de 18 bidrag som jag gillar. Det är inte lätt att ranka. 15-18 är lätt men de 13 bidrag som jag gillar skarpt är sååååå jädra jämna att den som är på plats 13 en dag kan vara på plats 2 nästa gång. Plats 1 är däremot helt ohotad som nummer ett. Ganska bra blandning på stil bland mina arton i synnerhet när det gäller två av dem. En touchar en av de två musikstilar jag aldrig någonsin hittat något jag kunnat lyssna på. Den andra rör sig bland synt och förprogrammerat vilket verkligen inte är Micke

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se