MaltaPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget PBS i kväll, torsdagen den 17:e mars, den officiella videon till Maltas bidrag i Eurovision Song Contest 2016, se länk nedan.

Sångerskan Ira Losco valdes ut genom en nationell uttagning men vinnarlåten “Chameleon” ifrågasattes ganska snart och byttes ut genom en intern 10-låts-omröstning där 14 jurygrupper deltog. Nytt tävlingsbidrag blev i stället “Walk On Water”, en låt skriven av Ira själv och svensk-teamet Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Molly Pettersson Hammar. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Walk on Water“, Ira Losco officiell videotext (text & musik: Lisa Desmond, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Molly Pettersson Hammar, Ira Losco)

Schlagerpinglan: Hmm… Maltas uttagning har varit en rejäl berg- och dalbana för mig där jag först fick upp mina förhoppningar för uttagningens bästa låt (“Thats why I love you“ med Ira Losco ) bara för att se den slås ut i semifinalen. Sedan fick jag upp förhoppningarna om att Ira Losco trots allt skulle välja mitt favoritbidrag när hon var på väg att byta ut sitt vinnarbidrag, vilket hon inte gjorde. Till sist så fick den överlägsna vinsten i jury-omröstningen och wiwibloggs hyllningstext upp mina förhoppningar en sista gång och för tredje gången så blev resultatet en liten besvikelse.

Nåja, jag har bara lyssnat på bidraget en fem-sex gånger nu, kanske blir det bättre när det gått en tid och man lyssnar på det igen. Dessutom, jag tycker betydligt bättre om “Walk on Water” änChameleon” så det får väl anses vara ett bra byte… men i nuläget tror jag inte på någon högre placering för Malta, varken på min personliga lista eller i ESC-resultatlistan. Förhoppningsvis är det en låt som växer till sig, så Malta slipper stå utanför finalen två år i rad. Lycka till, Ira Losco!

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Malta i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Maltas (nya) Eurovision-bidrag 2016”

 1. Johan

  Klart bättre än Chameleon! Nu ligger de för övrigt fyra på bettinglistorna 🙂

 2. hej

  Jag förstår verkligen varför juryn valde “Walk on water”, det osar de goda sidorna av Molly Petterson Hammars melodifestivallåtar, men det är ändå Iras egna låt. Mycket mer intressant än “Chameleon” helt enkelt. Men inte så bra som Wiwibloggs skrev. Här är min topp 18 i semifinal 1:
  1. Estland
  2. Ryssland
  3. Ungern
  4. Österrike
  5. Island
  6. Cypern
  7. Bosnien
  8. Azerbajdzjan
  9. Malta
  10. Finland
  11. Kroatien
  12. Tjeckien
  13. Grekland
  14. Nederländerna
  15. Moldavien
  16. Armenien
  17. San Marino
  18. Montenegro
  Men nästan alla låtar är bra, EBU lottade ioförsig, men det är många bra låtar. Samtidigt måste jag säga att den enligt mig sämsta låten i årets startfält hittas här, och det är “bara” 3 låtar jag “måste” ha vidare, och bland dem finns den överlägsna favoriten i eurovision.

 3. hej

  Men de tre resterande låtarna i topp 6 är oxå väldigt bra

 4. Johanna

  Gillar inte denna låten (som förväntat, gillade inte “chameleon” heller) Kan inte se denna i final faktiskt.

  Mina finalister från semi 1 är just nu:

  Nederländerna
  Island
  Grekland
  Tjeckien
  EStland
  Cypern
  Azerbajdzjan
  Ryssland
  Bosnien
  Ungern

  Gillar dock både Armenien och Österrike också – de andra kan åka hem.

 5. Micke

  Av mina tio finalister har HEJ sex inprickade medan Johanna har åtta inprickade. När det gäller Johanna byter jag bort Estland och Azerbajdzjan och sätter in Kroatien, Österrike.

 6. Josef

  Min lista i semifinal 1

  1. Ungern
  2. Ryssland
  3. Cypern
  4. Kroatien (dessa 4 bidrag är enligt mig säkra finalister
  5. Armenien
  6. Island
  7. Estland
  8. Malta
  9. Azerbadjan
  10 Nederländerna
  11 Österike
  12 Bosnien
  13 Grekland
  14 Tjeckien¨
  15 San Marino (De sista fyra får det svårt att kvalificera sig enligt miig)
  16 Finland
  17 Moldavien
  18 Montenegro

 7. Linnea

  Låten påminner lite ” Naughty Boy – Runnin’ (Lose It All) ft. Beyoncé, Arrow Benjamin”.
  Videon har till och med samma tema som den andra låtens musikvideo. Men jag vet om likheterna är tillräckliga stora för att det ska räknas som plagiat. Andra låtar är mer uppenbart plagiat, som exempelvis låten ifrån melo förra året, Guld och gröna skogar”

 8. Linnea

  för att förtydliga, när jag menade med samma tema så menade jag vatten

 9. Linnea

  jag borde läsa mina inlägg fler gånger innan jag trycker på enter ifortsättningen…. Jag skrev fel i första inlägget. det ska vara att jag inte vet om det är plagiat

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se