Ungerns Eurovision-bidrag 2016

2016-03-17 (torsdag)

UngernLördagen den 27:e februari, efter tre kvartsfinaler och två semifinaler, så valde Ungern ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom finalen av “A Dal 2016“.

Det återstod då åtta tävlingsbidrag av de totalt 30 som fanns med från början. I denna final var det först de fyra jurymedlemmarna som fick utse fyra superfinalister innan 100% tittarröster utsåg vinnaren. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Ungerns bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Pioneer”, Freddie final-framträdandesemifinal-framträdandekvartsfinal-framträdandestudioversiontext (text & musik: Szabó Zé, Borbála Csarnai)

Resultatet av Ungerns nationella ESC-final 2016, 27:e februari:

Resultatet av Superfinalen (tittarnas omröstning)
Placering, Bidrag, Artist: SMS-, Mobilapp- & Online-röster
1. “Pioneer“, Freddie flest röster
?. “Győz a jó“, Gergő Oláh
?. “Who We Are“, Kállay Saunders Band
?. “Trouble In My Mind“, Petruska
Resultatet av den första omröstningsrundan (juryns)
Placering, Bidrag, Artist: Pierrot Zséda Károly Freinreisz Miklós Both Summa
1. “Pioneer“, Freddie 8 10 10 6 34 p.
2. “Győz a jó“, Gergő Oláh 6 8 6 8 28 p.
3. “Who We Are“, Kállay Saunders Band 4 6 8 18 p.
4. “Trouble In My Mind“, Petruska 4 10 14 p.
5. “Why“, André Vásáry 10 10 p.
6. “Már nem szédülök“, Parno Graszt 4 4 p.
6. “Seven Seas“, Olivér Berkes & Andi Tóth 4 4 p.
8. “Uncle Tom“, Mushu 0 p.
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför finalen så hoppades jag att Petruska eller Kállay Saunders Band skulle vinna men efter att ha hört Freddies finalframträdande så ändrade jag åsikt. Ingenting har egentligen förändrats sedan hans kvarts- och semifinalsframträdande, men ändå så var det som ett helt nytt bidrag för mig. Det “klickade till” och helt plötsligt hade Ungern ett bidrag där låt, text och artist (speciellt hans mycket passande röst) verkligen tilltalar mig. Ett oväntat men väldigt roligt avslut på denna relativt långa uttagning. 😀

Om alla tar lika lång tid på sig för att få upp ögonen för “Pioneer” som jag gjorde så lär det inte gå speciellt bra för Ungern i ESC, men förhoppningsvis var det bara jag som var lite distraherad av de andra ungerska bidragen. Hur som helst så hoppas jag på en riktigt bra placering för Freddie i Stockholm och med ett imponerande live-framträdande så kan de mycket väl få det. Heja Ungern! 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Ungern i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ungerns Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  Så roligt att du har hittat hem till Freddies bidrag Schlagerpinglan 🙂 Ett mycket starkt bidrag. Tänker lägga ut och skriva lite om topp och botten som jag ser det. Just nu har jag väldigt mycket fler bidrag som jag tycker om än som jag tycker illa om. Inte illa 🙂

 2. Adri

  Jag har kollat på ESC sedan 2005 och aldrig tidigare tror jag att ett år har haft såhär många “växare” som detta året har. Och Ungern är en av dem. I början hörde jag bara en man som vrålade en låt som jag inte ens kunde avgöra vad för genre det var.

  Men några lyssningar senare så har den kommit till min topp 10 🙂 fytusan vad bra, speciellt live-versionen.

  Detta är årets näststörsta växare, den enda som vuxit till sig mer är Armenien.

 3. hej

  Den här är också min andraplats i kategorin växare, men till skillnad från Adri har inte Armenien vuxit till sig ännu och det enda bidraget som enligt mig är sämre i semifinal 1 är Montenegro. Min största växare är Estland som på endast ett dygn tog sig till min förstaplats(men jag hade ioförsig inte lyssnat ordentligt på bidraget innan det dygnet)

 4. Johan

  Ungern hade två riktigt starka bidrag i uttagningen: Denna, samt “Who we are”. Det här kan sluta på en mycket värdig placering om Freddie klarar av att inte grumla bort sig för mycket i verserna. Låter ibland lite ansträngt, i stil med att han tappat andan eller liknande. Tror dock han levererar och för närvarande ligger han högt på min lista! Heja Ungern!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se