San MarinoFörra onsdagen, den 9:e mars, presenterades det internvalda bidrag som Serhat kommer att representera San Marino och TV-bolaget SMRTV med i Eurovision Song Contest 2016. Den officiella videon till bidraget “I Didn’t Know” samt en ny discoversion av låten ser ni här nedan.

Uppdaterat 2016-03-21: San Marino har meddelat att de kommer att tävla med disco-versionen av sitt bidrag i ESC 2016.

Lyssna på San Marinos bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“I Didn’t Know”, Serhat ny disco-versionoriginal-versiontext
(text & musik: Olcayto Ahmet Tuğsuz, Nektarios Tyrakis)

Schlagerpinglan: När Serhat presenterades som den internvalda artisten och jag hörde hans “Je M’adore” med den trevliga takten, spåket och rösten så började jag att på allvar tro att ytterligare en finalplacering för San Marino kunde vara inom räckhåll. Det slutade jag dock att tro så fort “I Didn’t Know” presenterades.

Jag förstår faktiskt inte alls hur de har tänkt här. Serhat verkar ju vara en rutinerad och talangfull artist med flera språk på sin repetoar och en underbart raspig röst – det borde kunnat bli så mycket mer än en släpig ballad på engelska. Att säga att jag är besviken är en enorm underdrift och i detta fallet kan jag inte se att frågan ens är om San Marino tar sig till final utan snarare om de tar Jumbo-platsen eller ej. Förhoppningsvis får de tillåtelse att tävla med den nya discoversionen, se länk ovan, för den får mig i alla fall inte att sluta lyssna efter halva låten.

Jag önskar San Marino lycka till i ESC 2016 men framför allt i ESC 2017 och hoppas då att de skickar Valentina Monetta igen, för hon verkar i alla fall ta tävlingen på allvar.

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “San Marino i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “San Marinos Eurovision-bidrag 2016”

 1. hej

  Jag tror inte ens att San Marino kommer tillbaka nästa år. TV-bolaget reagerade mycket negativt när de ändrade reglerna(röstningsreglerna där numera teleröstningen och juryröstningen är separerad) utan att fråga San Marino. Så om de nya 50/50 reglerna behålls kan vi säga adjöss till San Marino, Luxemburg, Andorra, Liechtenstein och alla andra mikrostater som har alldeles för få invånare för en teleröstning… Och kanske välkommen tillbaka Turkiet, så kan Serhat få en ny chans med något i stil med Je M’adore. Eller så kan mikrostaterna delta i Junior eurovision där man fortfarande har de gamla reglerna.

 2. Adri

  Jag tycker det är tråkigt när länder hoppar av ESC pga lite dåliga resultat.

  Visst heter det “Eurovision song CONTEST” men jag tycker ändå att huvudsaken med ESC är att en hel kontinent + Australien samlas och förenas under tre kvällar om året, Och tävlingen är väl mer bara en “bonus” eller vad man ska säga.

  Men jaja, San Marino får väl göra sitt val. Har också en känsla att de kan komma att hoppa av (får samma känsla av Tjeckien och Moldavien om de inte får en boost detta år).

  Skillnaden mellan Turkiet, Tjeckien, Kroatien, Moldavien och San Marino är dock att de första fyra tar faktiskt programmet på allvar och skickar någonting som generellt ändå går hem, medan San Marino mer verkar skicka “första bästa”.

  Därför tror jag inte att San Marino skulle vara så saknade av den breda publiken heller tyvärr. Nej de borde skicka Valentina igen (utan Ralph Siegel).

 3. Schlagerpinglan

  @hej, Jag hoppas verkligen inte att det stämmer, för San Marino är ett trevligt litet inslag som jag gillar att heja på, i alla fall när det verkar som att de bryr sig om resultatet.

  @Adri, När jag skrev att jag hoppades att Valentina skulle komma tillbaka så menade även jag att det skulle vara utan Ralph Siegel. Då blir det ju på sätt och vis något “nytt” ändå. 🙂

 4. hej

  Jag hoppas inte det heller, men jag tycker inte att de överreagerade. Nästa gång EBU planerar förändring får de fråga alla och gärna lite tidigare

 5. Alex

  Skrämmande.dom borde inte ens få vara med.

  Alltså den sämsta låten borde rent av inte ens få vara med i semifinalerna, usch, usch, usch!!

  Oki jag är inte allvarlig. Men usch på låten!!!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se