AustralienDet australiska TV-bolaget SBS har avslöjat att de skrivit på en exklusiv option för att skapa en asiatisk version av Eurovision Song Contest. Orginalshowen, där över 50 länder deltagit och som når närmare 200 miljoner tittare i Europa varje år har sänts i Australien i över 30 år, så intresset för formatet finns.

SBS och deras samarbetspartner Blink TV håller för tillfället på att avgöra hur den asiatiska versionen ska utformas. Det är tänkt att upp till 20 länder från Asien-Stillahavsregionen (Asia Pacific) ska delta i en årlig live-sänd final där de olika länderna kan visa upp sina låtskrivar- och artistiska talanger för världen. Den första finalen är planerad att hållas i Australien 2017 och därefter flyttas finalen runt i olika länder i regionen.

Hur detta eventuellt kan påverka Australiens deltagande i Eurovision Song Contest (som de gästtävlade i 2015 och nu 2016 tävlar i på riktigt för första gången) har det däremot inte nämts något om. (Källor: eurovision.tv och sbs.com.au)

Schlagerpinglan: Även om detta känns som en naturlig väg att gå så är jag minst sagt överraskad av denna nyhet.

Jag har ju bara förutsatt att anledningen till att Australien fick vara med i Eurovision Song Contest var för att inga länder runtomkring dem var intresserade av att vara med i en ESC-liknande tävling. Nu när de både är med i Eurovision och tänker hålla i en egen version av tävlingen så är jag böjd att tycka att deras deltagande kommer i ett helt annat ljus. Men, men… detta är endast mina första tankar i frågan och jag får återkomma senare när jag smält nyheten. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Asiatisk version av Eurovision Song Contest redan 2017”

 1. hej

  Det vore roligt om alla världsdelar hade en liknande tävling och sedan en internationell tävling senare under året, där olika artister representerar olika världsdelar.

 2. Johanna

  Skönt! Då kanske vi kan bli av med Australien i Esc med lite tur (jag har ju aldrig gillat iden att de är med från början)

 3. Alex

  Älskar att Australien medverkar. Team Australia!! Två bidrag i toppklass bara det säger nåt.

 4. hej

  Jag håller med Alex, det är intressant med fler länder, men det går bra att min förstnämnda idé

 5. hej

  Det finns ju också Türkvizyon för de turkisk-talande regionerna

 6. Johanna

  Absolut vore det roligt med en ide att vinnarna i varje region möts i en egen tävling sedan. Men jag tycker inte Australien har i ESC att göra (och deras båda bidrag må ha kompetenta sångare men de är ju så generiska och återigen, överproducerade radio-plågor att jag inte kan ta de till mig)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se