Greklands Eurovision-bidrag 2016

2016-03-21 (måndag)

Grekland Redan den 9:e februari avslöjades det att gruppen Argo är det internval som kommer att representera Grekland och TV-bolaget ERT i Eurovision Song Contest 2016. Premiäruppspelningen av musikvideon till bidraget “Utopian Land” skedde däremot inte förrän den 10:e mars, se länk nedan.

För att de ska kunna bjuda på en så spektakulär och tilltalande scenshow som möjligt så uppges det att en av gruppens medlemmar, Elias Kesides, kommer att få följa gruppens ESC-framträdanden från greenroom medan sångaren och dansaren Vasilis Roxenos tar Elias plats på scenen. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Utopian Land”, Argo officiell videotextfonetisk text
(text & musik: Vladimiros Sofianides)

Schlagerpinglan: Mitt första intryck av “Utopian Land” var väldigt delat. Även om jag gillade de grekiska inslagen vad gäller den musikaliska delen så tyckte jag att hela låten gick alldeles för sakta. Det kändes som en speldosa som inte blivit riktigt uppskruvad och det var länge ett stort irritationsmoment för mig.

När jag nu lyssnat lite mer på bidraget så har jag dock kommit överens med takten och tycker numera att den är mysigt slö och tvärtom är en av de saker som hela bidraget hänger på. Däremot så kan jag inte skaka av mig känslan att det är något som fattas, men vad det skulle vara är fortfarande ett mysterium. Låten känns i varje fall inte riktigt färdig i mina öron men kanske hinner även det att förändras innan det är dags för den första semifinalen. 🙂

Även om oddsen i nuläget inte ser så bra ut för Grekland så får man komma ihåg att landet aldrig missat en final. Om inte liveframträdandet blir en katastrof så ser jag ingen anledning till att de ska göra det i år heller. Lycka till, Grekland! 🙂

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Grekland i ESC 2016“ medan de 43 tävlande bidragen i ESC 2016 (i den mån de presenterats) finns samlade på två olika sidor: indelade efter semifinaler/final och i kronologisk ordning.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2016”

 1. Micke

  Fortsätt lyssna du Schlagerpinglan. Greklands bidrag är sååååå mysigt 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… det kanske inte behöver vara mer än vad det är. Ibland tar det lite längre tid än man tror för att alla bitarna ska falla på plats. Kanske är det bara ett live-framträdande jag saknar. 🙂

 3. Alex

  Mellanmjölk över det hela. Hade rappandet varit på engelska hade denna varit långt nere med san marino. Nu skvalpar den runt 30.

  Håller med pinglan att den kanske kan växa i ett live framträdande. O skvalpa mellan 25-30

 4. Micke

  Tur att det just är mellanmjölk jag dricker till frukost då 🙂 Känner mig alltid så jädra nöjd med min frukost precis som med Greklands bidrag 🙂

 5. Johanna

  Detta är ett yopp 10-bidrag för mig, från allra första lyssningen. Tycker den är skitbra och äntligen Etno! Klarar sig nog lätt till final (med tanke på att Greklands 2 senaste bidrag var MYCKET sämre och tog sig dit)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se