RysslandFör en tid sedan presenterades ett klipp där man kunde se den internvalda sångaren Sergey Lazarev framföra Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest 2016 inför publik för första gången och nu kan man även se hans första TV-framträdande med tävlingsbidraget “You Are The Only One“.

Lyssna på Rysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “You Are The Only One”, Sergey Lazarev
Länkar: officiell videolive-framträdandeTV-framträdandetext
Låtskrivare: Dimitris Kontopoulos, Phillip Kirkorov, John Ballard, Ralph Charlie

Schlagerpinglan: Då Ryssland fortsätter att inneha förstaplatserna på både oddslistan och min personliga topp-43 så finns det inte mycket mer att tillägga än att jag tacksamt tar emot alla nya klipp av det ryska bidraget. 🙂

Jag vill även passa på att önska er alla en Glad Påsk och hoppas att den är riktigt trevlig, hur mycket/lite ni än firar den. Min blev i alla fall mycket bättre nu i och med ovanstående påsk-present. 😉

Mer om Rysslands förberedelser inför ESC 2016 (inkl. deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Ryssland i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


26 kommentarer till “Ryssland 2016: Sergey Lazarev framför “You Are The Only One” i TV”

 1. Josef

  @Schlagerpinglan: GULP Opps, det där lät guld…

  Det kändes ännu mer proffsigt än när Måns bjöd på liveframträdande inför ESC-tävlingarna förra året. Alltså detta sätter enorm press på övriga artister och jag tänker i jämförelse med Amir/ Frankrike som jag verkligen gillar så är den tyvärr chanslös mot detta anser jag då jag även hört honom live. Freddie och company får verkligen ge allt för att utmana detta..

  Grattis och glad påsk pinglan! 🙂

 2. Kerstin

  Ryssland har varit min favorit och vinnare av den här tävlingen ända sen jag hörde bidraget första gången och detta klipp förstärker bara den känslan ytterligare.

 3. Alex

  Förstärkte bara minsyn på att ryssland vinner. Jag är så säker man kan bli. Finns ingen annan med hela det paketet.

 4. Adri

  Min känsla om att Ryssland vinner har nu ändrats från “pfft… aldrig” till “ahh kanske” i och med detta filmklipp.

  Men samtidigt som känslan om den slutliga placeringen förbättras så tycker jag allt mindre och mindre om detta. Det känns allt för medelmåttigt för att vinna ESC… endast i min åsikt såklart. Det är proffsigt och allt såklart, problemet är låten i sig.

  Många tror att Måns vann förra året pga scenshowen, men det tror inte jag. Jag tror showen hjälpte honom absolut, men jag tyckte även att låten var lagom unik och satte sig som ett klister på hjärnan. Denna låten passerar nästan bara förbi för mig. Lite trevligt medan det pågår, men den gör inget avtryck så jag hoppas, hoppas, hoppas att den inte vinner (i alla fall inte i nuläget, får se om min känsla om låten förändras med tiden och ju närmare evenemanget man kommer)

 5. Marcus

  Jag hoppas framträdandet i Globen håller samma klass som detta, dvs ingen alls! Man har en snygg, kompetent sångare, med en låt skriven av Rysslands mesta hitmakare, man har snuskigt med pengar i ryggen – ändå får man en blek, upphottad gammelschlager med ett nummer som ser ut som fuldans på Gretas innan stängning. Det är mycket man kan bli provocerad av när det gäller Ryssland, men att de inte ens anstränger sig för att levera nått vettigt gör mig sur på riktigt. De förtjänar inte att vinna.

 6. Schlagerpinglan

  @Josef, Tackar. Än har jag inte hört något som får mig att tro att något annat bidrag ska kunna ha någon chans att slå detta, men man ska ju inte ta ut något i förskott… även om jag gärna vill göra just det. Så långt allt väl i alla fall. 😀

 7. Micke

  Fy satan rent ut sagt vilket fiaskoframträdande han gjorde den ryske ickesångaren. Platt fall är väl det minsta man kan säga.

  Skojar givetvis för att reta Schlagerpinglan lite. Hade varit kul att se när hon lyfte ur stolen för en sekund och började radera allt jag skrivit och var halvvägs på väg att skjuta ut mig i rymden 🙂

  Ärligt talat är detta en av mina svåraste knutar jag har att knyta upp. Det här är absolut inte min sorts musik men som ESC-fan måste man vara öppen för all musik och kunna se när något är bra även utanför sin egen sfär när det gäller musik. Grejen är att jag ser och hör att det här är bra i den typ av musik den representerar. Mitt största problem med den här typen av musik förutom jobbiga syntar och förprogrammerade trummor mm är oftast att artisten själv knappt ens kan stava till sångröst. Detta problem har dock inte Sergey. Snubben står stark så det har jag inte minsta problem med. Jädrar så jag kommer att kämpa med det här bidraget två månader framöver. Just nu ligger det någonstans 16-22 men det känns lite som att det kan hamna lite var som helst. Nja givetvis inte upp till Ungern eller ner till Spanien men röra sig kommer det säkert att göra. Här har jag faktiskt problem. Jag kan sympatisera både med Josefs hyllning och med Marcus sänkning.

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Försök du bara. 😉 Tror faktiskt inte att det hade bitit på mig, då jag nu är säker på att han kan leverera bidraget live. Jag hade dock inte varit helt förvånad om du sparkat bakut, då det förmodligen är lite väl i närheten av dina älskade “robot-dansare” än du skulle önska. 😉

 9. Marcus

  Jag har kollat på klippet några gånger till, och hur mycket jag anstränger mig ser jag inga förmildrande omständigheter. Det är så mycket yta som slår på varje schlagerbögs strängar, men ingen substans. Ett rosa luftslott på en grund av tillgjordhet och inställsamhet. Jag önskar jag kunde se vad andra ser i den här, för annars kommer det bli en väldigt jobbig lördagkväll om några veckor…

 10. Micke

  Marcus: Hur tror du jag känner angående Spaniens bidrag då? 🙂 Men jag har en stark tro på mänsklighetens känsla för rätt och fel så det kan bara inte gå så illa 🙂

  Schlagerpinglan: Vad menar du med det? Jag har väl inga problem med robotdansare 🙂 Men ärligt talat. Ska berätta hur jag gör. Hur jädra dålig jag än känner att en artist är, låten är, uppträdandet är or whatever så försöker jag alltid blunda för det tills jag hört och sett bidraget fem gånger. Saker och ting man kan irritera sig på när man först ser det kan vara absolut ingenting vid femte kollen. Varför ödsla energi och onödig irritation innan man ens vet om det verkligen är något att irritera sig på.

  Det funkar riktigt bra faktiskt. Tänk på att det finns 43 bidrag och det finns bara ett som får mig att riva mig i håret av uppgivenhet och förtvivlan. Alltså 42 som jag på ett eller annat sätt står ut med och det är viktigare att lägga energi på 🙂

 11. Alex

  Har inte lyssnat på rysslands bidrag på två dagar och minns inte hur låten gick. Säger det nåt kanske?
  Har ändå lyssnat ett 10 tals gånger.

  Tror att det kan vara ett problem om det inte sätter sig. Den kan vara bra utan att riktigt sätta sig vilket kan samla en annan låt som gör just det, sätter sig.

 12. Kerstin

  Ja du Schlagerpinglan, jag tror du och jag kommer få en riktigt trevlig finalkväll i maj. Ryssland är inte bara min etta i år den är dessutom långt före de andra bidragen. De andra bidragen byter plats lite från dag till dag men Ryssland är för mig i en egen klass.

  På de här topplistorna på youtube har väldigt många Spanien högt eller till och med etta. Studioversionen är ju helt ok men det live klipp jag sett med Spaniens bidrag imponerade överhuvudtaget inte.

 13. hej

  Jag har sett många ESC 2015 vs. 2016 på youtube, tänkte göra en sådan nu. Här är den:
  Albanien: 2015 1-0
  Armenien: Lika bra 2-1
  Azerbajdzjan: 2016 2-2
  Australien: 2015 med liten mariginal 3-2
  Österrike: 2016 3-3
  Vitryssland: 2015 4-3
  Belgien: 2015 5-3
  Cypern: Svårt, men det blir 2016 5-4
  Tjeckien: 2015 6-4
  Danmark: 2015 6-4
  Estland: 2016 6-5
  Finland: 2016 lätt 6-6
  Frankrike: 2016 6-7
  Georgien: 2016 6-8
  Tyskland: Lika bra, men med Avantasia hade 2016 vunnit lätt 7-9
  Grekland: 2016 7-10
  Ungern: 2016 lätt 7-11
  Island: Båda är bra, men 2015 8-11
  Israel: 2015 lätt 9-11
  Italien: Båda är väldigt bra, men 2016 vinner 9-12
  Irland: Lika bra 10-13
  Lettland: 2016 lätt 10-14
  Litauen: Lika bra 11-15
  Malta: 2016 11-16
  Moldavien: 2015 12-16
  Makedonien: 2015 13-16
  Montenegro: 2015 lätt 14-16
  Norge: 2015 15-16
  Polen: 2016 lätt 15-17
  Rumänien: 2016 lätt 15-18
  Ryssland: Svårt, men 2016 15-19
  San Marino: Med Serhats original, lätt 2015, med discon, 2015 med liten mariginal 16-19
  Serbien: Lika bra 17-20
  Slovenien: 2015 18-20
  Spanien: 2016 18-21
  Sverige: 2015 19-21
  Schweiz: 2015 20-21
  Nederländerna: 2016 20-22
  Storbrittanien: 2015 21-22
  Det var en jämn kamp, men 2016 vann

 14. Schlagerpinglan

  @Marcus, Det är väl så att allt inte kan tilltala alla utan man blir lite förvånad över hur olika man kan uppfatta vissa bidrag. Själv har jag t.ex. fått acceptera att “fel” låt vunnit flera år i rad men hoppas att det nu är “min tur” att få tillhöra majoriteten och se min favorit vinna. 🙂

  @Kerstin, Mmm… så här långt så ser det ju lovande ut. 🙂 Själv har jag Ryssland på ohotad förstaplats, sedan har även Cyperns, Frankrikes och Polens bidrag vad som känns som garanterade topp-fyra-platser hos mig. Sedan skiftar det, precis som du skriver, beroende på dagsformen.

  Spaniens bidrag har visat sig röra upp väldiga känslor och vissa älskar det medan andra inte verkar stå ut med det. Själv tycker jag att det är ett glädjepiller och hoppas på en relativt hög placering men absolut inte så högt som på prispallen. Det är dock Spanien det handlar om och tyvärr så brukar de få lite/mycket lägre placeringar än jag tycker de förtjänar.

 15. alex

  @pinglan Förra året var ju ett katastrof år för Spanien rent poängmässigt, och jag älskade låten. Att den typ skulle hamna bland dom sista hade jag aldrig kunnat tro.

 16. hej

  alex, jag var en av få som inte var så förtjust i Spaniens låt förra året, och jag förstod aldrig hypen, ändå blev jag chockad när jag såg den så långt ner.

 17. Adri

  Jag tror inte Spanien kommer hamna så långt ner på poängtavlan som i fjol gissar jag.

  Edurne hade ett fullständigt katastrofalt framträdande, medan Barei visat sig vara lite mer “avslappnad” på scenen och det i kombination med en låt som sätter sig direkt tror jag ska kunna löna sig för Spanien.

  Tror inte de vinner, tror inte de kommer nära vinsten ens. Men plats 8-12 känns som rimlig för Spanien. Dock beror saker även på hur framträdandet kommer se ut rent visuellt så de kanske dabbar det totalt men i nuläget känns 8-12 det mest troliga för Spanien tycker jag 🙂

 18. alex

  @adri @Hej, hon sjöng ju bra och dö snygg. Inte förtjänade hon typ sista platsen.

 19. Adri

  Snygg… visst det kan jag skriva under på. Men framträdandet var (enligt mig såklart) väldigt illa både rent röst-mässigt och det visuella. Hon såg jättenervös och stel ut, dansaren var överflödig och rösten sprack på den viktigaste tonen (den sista).

 20. Micke

  Det som jag tycker är så jädra kul med ESC är att det nästan alltid är omöjligt att tippa vinnare. I MF vet man nästan redan innan finalen. Men i ESC är det så många länder och sån blandning på musik och tycke och smak så det är nästan omöjligt att tippa rätt. Minns främst 2001 och 2002 då bidragen som sedan vann nästan låg sämst på alla listor och när tidningarna gav betyg fick dessa ettor. Lik förbannat vann de 🙂 Men så länge inte Spanien vinner så ska jag ta resultatet med högt huvud oavsett hur det går. Men jag håller givetvis mest på Ungern eftersom den är bäst. Annars håller jag mest på de länder som vågar sjunga på sitt eget språk. Grekland, Bosnien-Hercegovina, Makedonien och andra tack för att ni vågar. Respekt är ordet

 21. Adri

  Micke: Spanien är min sjätteplats, så uppenbarligen är det inte mitt förstahandsval till vinsten. Tror inte den vinner heller.

  MEN det hade dock varit roligt att läsa dina (och de andra här på bloggen som jag vet har svårt för bidraget) reaktioner här på bloggen OM den nu skulle gå och vinna, jag måste bara erkänna att jag antagligen skulle tycka att det var väldigt kul läsning då jag faktiskt tycker det är kul med folk, inklusive mig själv, som blir upprörda över musik.

  Jag har dessutom varit där själv med tanke på att min 43:e, och därmed sämst, placerade låt gick och vann 2008, Ryssland har deltagit med många, i min åsikt, värdiga vinnare men “Believe” var inte en av dem (Fy *insert random svordom här* vad dålig jag tyckte den var… och fortfarande är). Sen blev det inte bättre av att “Fairytale” som vann 2009 också befann sig på min botten 10 över det året (There I said it, jag ogillade verkligen “Fairytale”).

 22. alex

  @adri kollade precis på framträdandet. https://m.youtube.com/watch?v=NsMiJJlElAY

  Visst är det tråkigt viuellt, men låten sitter röstmässigt.

  HATADE OCKSÅ RYSSLAND 2008! Usch artisten gillar inte alls

 23. alex

  Vi kan även glädjas med att vår svenska Zara Larsson är nummer 6 på itunesnlistan över mest sålda låtar i USA! Samt fått över 100.000.000 visningar på Youtube med lush life!

 24. hej

  En lite oväntad sak. Jag tittade på spotifys virala topplista i Sverige nu, och förra veckan var Sergey Lazarev, Barei, och Amir där. Nu är både Sergey och Barei utbytta mot, hör och häpna:
  JOE & JAKE
  Själv tycker jag att låten är ok, men de är på 22 plats på Sveriges virala topplista. Amir är kvar, på plats 33. I övriga eurovisionländer ser det ut så här:
  Frans är med i dessa länders virala topplistor: Belgien, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ungern
  Sergey Lazarev: Finland
  Barei: Malta, Spanien, Storbrittanien
  Men Frans har lika många dislikes som likes på sin officiella video, så man undrar av vilken orsak som “If I were sorry” blev så populär.

 25. hej

  Viral är alltså antalet delningar, inte lyssningar

 26. Alex

  Jag älskar joe and jake. Även om jjag skäms att erkänna det. Gillar låtens corky stil.

  Gällande sverige, även om jag hejar på sverige så förstår jag inte att. Den är två på betting listorna. Lite väl högt.
  När man hör frans första gångerna så är den bra ju. Men den håller inte i längden. Tröttnade på låten så snabbt. Jag röstade på frans, betyder ju att jag finner/fann de bra, Men lyssnar aldrig på den längre och det säger nåt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se