ESC2016 Schlagerpinglan: Som det tidigare meddelats så kommer det att ske en stor förändring vad gäller uppläsandet av rösterna i Eurovision Song Contest 2016. Telerösterna och juryrösterna står fortfarande för vars 50% men från och med 2016 så kommer de att redovisas separat.

Vill man ha fakta om det nya röstuppläsningssystemet och se ett instruktionsklipp om det så hittar man allt här. Om man i stället vill lära känna poängsytemet på ett lite mer lekfullt och nördigt sätt så kan man testa ESC Nations Scoreboard Simulator, se länk nedan, där man kan göra inställningar angående odds och diaspora-röster innan finalisterna avslöjas och jury- och tittarrösterna presenteras. 🙂

Vill man gå steget längre och studera rösterna i detalj så kan man även få allt på utförliga poängtavlor där man ser hur alla ländernas jurygrupper och tittare “röstat”. 🙂


2016 ESC Nation Scoreboard Simulator“-screenshots. Testa simulatorn via escnation.com.

Schlagerpinglan: Denna simulator ger förmodligen en ganska rättvis bild av vad vi har att vänta oss i maj (bortsett från att själva rösterna blir annorlunda) och i grund och botten är jag positivt inställd till denna förändring. Speciellt den delen där de verkar kunna hålla kvar spänningen in i det sista låter väldigt lockande. 🙂

Den “lilla detaljen” att de ska kunna byta ut vissa länders jury- eller tittarröster mot ett “kalkylerat ersättningsresultat” är jag däremot fortfarande väldigt misstänksam mot. Men, men… förhoppningsvis är de tydliga med orsakerna till eventuella diskningar samt hur ersättningsrösterna ser ut så man inte behöver misstänka något fuffens. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Lär känna nya ESC-2016-poängsystemet med “Scoreboard Simulator””

 1. hej

  I min så vann Ryssland.
  Estland kom tvåa och San Marino kom trea.
  Lettland och Danmark var resten av topp 5.
  Tyskland kom sist i finalen. Men eftersom jag glömde ta screenshot gjorde jag det ännu en gång.

  Här var då min nya topp 5:
  1. Serbien
  2. San Marino
  3. Island
  4. Polen
  5. Österrike

  Min favorit Estland kom på plats 14, men det gör inget, man får räkna med att ens favorit inte alltid vinner.

 2. hej

  Och jag satte då mina egna odds

 3. hej

  Men angående det kalkylerande ersättningsresultaten är jag också skeptisk, och mikrostaten San Marino gick till attack och varnade om tillbakadragning nästa år.

 4. Adri

  Jag tror det kan bli bra med detta poängsystem. Jag hoppas bara att programledarna kommer göra det väldigt tydligt så att tittare/publik inte tar ut någons seger i förskott efter juryns röster.

  Sen förstår jag inte varför San Marino reagerade så starkt på detta. Jag har väldigt svårt att tro att San Marinos resultat kommer påverkas så mycket. Resultaten kommer ju i typ 75-80% av fallen bli samma som i nuvarande system.

 5. hej

  Det var inte det San Marino menade Adri.

  Vad jag hörde så menade San Marino att de blev diskriminerade för att de bara fick uttrycka hälften så mycket av deras åsikter som alla andra länder. I detta fall tycker jag att San Marino ska ha 100% juryröster, som alltid.

 6. alex

  @adri

  Det kommer bli samma varje gång. Skillnaden är bara att det delas ut procentuellt den med lägst till den med högst.

  Hade man gjort detta förra året så skulle Sveriges poäng delas ut som 3a. Ryssland. 2. Italien 1,
  Vid folkets poängutdelning

  Dock hade Sverige så stort försprång efter jurygrupperna så han vann.

 7. hej

  Nej men Sveriges telepoäng var 8 Italien 10 Belgien 12 Australien, precis som totalen i Sverige

 8. Micke

  Vem bryr sig om poängsystem och liknande när man har en fullständigt fantastisk dag. Jag har världens bästa regering. Hon har lyckats få tag i biljetter till BOSSEN i sommar. Ursäkta mig alla schlagerfans men då betyder allt sånt här ingenting för mig i jämförelse. En sommar med en rockande Boss. Helt grymt och Coldplay på det. Är på G 🙂

  Här ett musikaliskt mästerverk där inte en enda ton ligger fel från första till sista sekunden. Nu ska jag gå och krama om min regering. Hon är fullständigt GULD 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=JGBXnw86Mgc

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Grattis. 😀 Själv hade jag ju valt biljetter till ett Lazarev-event framför alla andra konserter, men smaken är ju (som tur är) delad. 😉

 10. Micke

  Stort tack Schlagerpinglan 🙂 Ser fram mot en bra sommar på alla plan 🙂

  Vet du nu för de banne mig gå och tvätta sig alltså!!!!!! Nu anklagar de Kroatiens bidrag för plagiat. Jag har hört låten den ska vara ett plagiat av och det är hur löjligt som helst. Påminner här och där men plagiat? URLÖJLIGT. När de inte ens plagiatstämplar Belgiens bidrag som är från fem olika bidrag med fem kända artister då finns det ingen grund för sånt överhuvudtaget. När ska folk börja inse att vi har skrivit musik i hundratals år. Det går inte att skriva nytt utan att det påminner om något.

  Jag har faktiskt sista veckan kommit på hela tre liknande saker med bidrag. Tre bidrag som jag känt hela tiden. HMMMMM. Känner igen det här. Nu har jag kommit på det. Det gäller Danmark, Spanien och Israel. Men det är exakt samma sak där. Det påminner väldigt med är det plagiat.. NO WAY. Jag bryr mig inte men bli inte förvånad om det dyker upp något snack om de tre bidragen. Om det gör det kommer ni garanterat känna som jag Påminner JA. Plagiat NEJ.

  Nu ägnar vi oss åt låtarna vi har att jobba med och slutar leta låtar de påminner om.

  HEJA KROATIEN

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… det var aldrig någon plagiatanklagelse egentligen utan ett missförstånd, vilket lätt händer när någon skriver att bidragen påminner om en annan låt och nästa återberättar det som att det var en plagiatanklagelse. Som tur var blev allt utrett och vi kan återgå till att vänta på att det är dags att gå igenom alla de tävlande bidragen. 😀

 12. Josef

  @Micke: Ogillar du Rumänien i år med? Jag tycker den växer för varje gång man lyssnar och jag kunde inte låta bli att spela 30 kronor till oddset 25 på att de kommer topp 10 även om det verkar otroligt bland så många bra bidrag. 🙂

 13. Josef

  @Micke Nu har jag på din inrådan spelat 100 kr att Kroatien går till final till odds 1.26, det borde vara säkert!?

 14. Micke

  @Josef. Are you kiding me 🙂 Varför skulle jag ogilla Rumänien? Nej den är bland de 13 jag tycker riktigt bra om. Däremot gillar jag inte deras “scenshow”. Dom och Tyskland får rycka upp sig där. Kroatien går till final Josef oroa dig inte 🙂

  Josef får jag ställa en annan fråga. Har egentligen inte med ESC att göra. Jo de var med förra året och skulle vunnit då men det här är en annan låt. Har en anledning till min fråga. Jag förklarar längre fram varför jag frågar om det är ok. Vad gillar du den här moldaviska låten?

  https://www.youtube.com/watch?v=FPZzDAgx-WI

 15. hej

  Jag undrar bara, vad är det du vill utveckla i Ovidius scennummer?

 16. Micke

  En pompös, mäktig låt som på scen förvandlas till ett pyjamasparty. Lite så känns det även om det givetvis är att överdriva en del

 17. Micke

  @Josef har börjat undra över din fråga

  “Ogillar du Rumänien i år med?”

  Jag tydde den som att du menade att jag ogillade deras bidrag 2015. Tänkte inte så mycket på det men nu kom jag på vilket bidrag de hade 2015 och det var ju för tusan en av mina favvisar i fjol 🙂 Kanske du med din fråga menade att du ogillar årets bidrag och undrade om även jag gjorde det 🙂

  Finns ett alternativ till. Att du menade deras bidrag 2014 för det ogillade jag verkligen. I synnerhet hackspettsrefängen.

  @Adr. Tror det var du som ville veta vilka de fem bidrag var som jag verkligen ogillat genom åren så mycket att jag inte ens orkar se dem. Jag snackade ju om det här utan att nämna vilka men sen gjorde jag ju det då. Jag fick dock hjärnsläpp just då för det är inte fem bidrag jag tyckt varit omänskligt usla genom åren utan det var sex. Så usel att jag t.o.m glömde bort det 🙂 Den jag pratar om kom från Schweiz (stackars er) och framfördes av en grupp som tagit namnet Six4one som lyckades framföra ett väl tilltaget hallelujafredspekoral som världen aldrig skådat förut och förhoppningsvis aldrig mer behöver skåda heller. Kändes nästan bättre att jag inte hade kommit ihåg den 🙂 Om jag minns rätt var det 2006

 18. Micke

  Hur många vågar svara på den här frågan? 🙂 Skulle hemskt gärna få många svar vare sig ni tycker om den eller ej. När det gäller er som bara ser hits och inte bredd vet jag iofs redan svaret men ändå 🙂 Ibland dyker det upp, främst damer, som bara tar en med storm. Låtarna är självklart bra men det är framförallt rösten, magin och den absoluta närvaron som fångar en helt. Ett exempal som vi pratat mycket om är Kaliopi från Makedonien 2012. Finns många liknande men en som jag har ett speciellt förhållande till är en låt från ett fantastiskt år överhuvudtaget 2009. Där finns två av mina topp 3 överhuvudtaget med och ytterligare ett topp 10.

  Nu handlar det inte om dessa utom en dam som bara kommer in och tar scenen i besittning utan att egentligen göra någonting. Med en mörk, skrovlig röst som kan smälta is fick hon i alla fall den här mannen att gå i däck allt mer som låten pågick. För er som inte klarar olika tidsåldrars musik är det bedtime nu 🙂 Jätteroligt om jag kunde få synpunkter om den här oavsett vad ni tycker. Tack på förhand

 19. Schlagerpinglan

  @Micke, Förstod inte riktigt frågan. Handlar det om Kaliopi eller inte?

 20. Micke

  Ojdå! Blev för sent igår för min del tydligen 🙂 Sorry. Menade fransyskan. Kaliopi har vi ju redan snackat en massa om. Ser dessutom en annan grej jag skrev som kan missförstås

  “För er som inte klarar olika tidsåldrars musik är det bedtime nu”

  Ser nu att det möjligen kan tydas som “barnrumpor kan lägga sig nu.” Definitivt inte så jag menade. Dels är jag astrött just nu och har inte hunnit ta nån sömn än och dels tror och hoppas jag att ni känner mig så pass bra nu att jag aldrig skulle säga något sådant. Tänkte mest att ni som inte har bredd i er musiksmak behöver inte kolla nu för det är ju inte asmodernt.

 21. Isabell

  @Micke! Skulle gärna svara på din fråga, jag förstår den inte riktig…!?
  Sorry!
  Fö så tycker jag scoreboard simulatorn var en kul grej! 🙂 När jag testade, så vann Cypern tätt följt av Frankrike & Italien….med Sverige först på 14:e plats.
  Kanske inte realistiskt, men en kul grej!! 🙂

 22. Micke

  @Isabell. Räcker så väl med det svaret. Undrar ju givetvis hur du menar med att du inte förstår men det är ok. Ville bara kolla upp lite. Kul att någon svarade i alla fall. Stort tack Isabell

 23. Isabell

  Så lite så… @Micke.. 🙂
  Visst blir man lite besviken om ingen reagerar på ett inlägg eller kommentar!?

 24. Micke

  @Isabell: besviken ja, arg nej. Men det är lugnt det var bara en grej jag ville kolla. Vi håller på att diskutera henne på en annan blogg så jag tänkte kolla om det funkar här med, vilket det inte gjorde 🙂 Jag är väl sån helt enkelt Isabell som den musikidiot jag är. Jag vill ha mer helt enkelt. Det räcker inte 🙂 Ungefär som med bidragen. Det räcker helt enkelt inte med “say yah yah yah, hurray say yah yah. Hurray singing lalalala hurray singing lalalala” Jag kräver, önskar och vill ha mer om du förstår vad jag menar 🙂

  Du kan dock vara 100% säker på att om det någon gång är något du vill diskutera eller fråga då är jag där. 100% säkert 🙂

 25. Micke

  @Isabell. Liten rättelse bara. Om jag lägger in listor, rankingar och liknande och ingen reagerar då bryr jag mig inte det minsta. Jag gör det bara för att jag tycker det är kul annars hade jag inte gjort det. Däremot om man kommer med frågor och liknande blir det ju en liten annan grej 🙂

 26. Isabell

  Förstår dig @Micke förstår dig! 🙂

 27. Kerstin

  Micke, är det hon som sjöng för Frankrike du menar? Kaas, tror jag hon hette om jag inte minns fel, åtminstone i efternamn. Låten minns jag inte, men om jag minns henne men inte låten så säger det nog en del. Hon gjorde tydligen intryck på mig men inte låten.

 28. Micke

  Hjärnsläpp här tydligen Kerstin. ser nu att jag inte ens sa vilket land eller lade ut något om det. Ibland hänger tydligen inte hjärncellerna med 🙂 Tar det jag skrev igen med tillägg:

  “Hur många vågar svara på den här frågan? 🙂 Skulle hemskt gärna få många svar vare sig ni tycker om den eller ej. När det gäller er som bara ser hits och inte bredd vet jag iofs redan svaret men ändå 🙂 Ibland dyker det upp, främst damer, som bara tar en med storm. Låtarna är självklart bra men det är framförallt rösten, magin och den absoluta närvaron som fångar en helt. Ett exempel som vi pratat mycket om är Kaliopi från Makedonien 2012. Finns många liknande men en som jag har ett speciellt förhållande till är en låt från ett fantastiskt år överhuvudtaget 2009. Där finns två av mina topp 3 överhuvudtaget med och ytterligare ett topp 10.

  Nu handlar det inte om dessa utom en dam som bara kommer in och tar scenen i besittning utan att egentligen göra någonting. Med en mörk, skrovlig röst som kan smälta is fick hon i alla fall den här mannen att gå i däck allt mer som låten pågick. För er som inte klarar olika tidsåldrars musik är det ingen mening med att titt 🙂 Jätteroligt om jag kunde få synpunkter om den här oavsett vad ni tycker. Tack på förhand

  https://www.youtube.com/watch?v=O5BBbD_TZEs

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se