Russian Eurovision Pre-Party 2016

2016-04-04 (måndag)

ESC2016 Schlagerpinglan: I går, söndagen den 3:e april, genomfördes den andra av de fem stora förfesterna inför Eurovision Song Contest 2016, d.v.s. “Russian Eurovision Pre-Party 2016” i Moskva. Klipp från artisternas live-framträdanden samt intervjuer hittar här nedan.

Liknande klipp från lördagens förfest i Lettland finns samlade här: “Eurovision Pre-Party Riga 2016” medan mer information om de övriga förfesterna finns i den uppdaterade snabbguiden här: “ESC-2016-förfester i Riga, Moskva, Amsterdam, Tel-Aviv & London“.

Intervjuer och live-framträdanden vid “Russian Eurovision Pre-Party 2016”
Ryssland Sergey Lazarev (Ryssland) –
You Are The Only One
esckaz-intervju
wiwibloggs-intervju
live i Moskva
Spanien Barei (Spanien) – “Say Yay! esckaz-intervju live i Moskva
Schweiz Rykka (Schweiz) – “The Last Of Our Kind esckaz-intervju live i Moskva
Vitryssland Ivan (Vitryssland) – “Help You Fly esckaz-intervju (Lettland)
rysk esckaz-intervju
live i Moskva
Israel Hovi Star (Israel) – “Made of Stars esckaz-intervju (Lettland) live i Moskva
Malta Ira Losco (Malta) – “Walk on Water esckaz-intervju (Lettland) live i Moskva
Moldavien Lidia Isac (Moldavien) – “Falling Stars esckaz-intervju live i Moskva
Cypern Minus One (Cypern) – “Alter Ego esckaz-intervju live i Moskva
Makedonien Kaliopi (Makedonien) – “Dona esckaz-intervju live i Moskva
Armenien Iveta Mukuchyan (Armenien) – “LoveWave live i Moskva
Azerbajdzjan Samra (Azerbajdzjan) – “Miracle wiwibloggs-intervju live i Moskva
Länkar till presskonferensen inför Russian Pre-Party 2016:
Ryssland Russian Eurovision party press conference Part 1
Ryssland Russian Eurovision party press conference Part 2
Ryssland Russian Eurovision party press conference Part 3
Ryssland Russian Eurovision party press conference Part 4

Bonuslåtar vid “Russian Eurovision Pre-Party 2016”, 3:e april:
Ryssland Sergey Lazarev – “Eto vsyo ona” – officiell videolive i Moskva
Ryssland Sergey Lazarev – “Sem tsifr” – officiell videolive i Moskva
(Videoklipp från: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Förutom extra-låtarna från Sergey Lazarev så var det främst live-framträdandena av Armeniens, Azerbajdzjans, Cyperns och Makedoniens bidrag som jag såg fram emot här. Att Kaliopi skulle imponera var knappast någon överraskning men då även de övriga solisterna övertygade så höjdes mina förhoppningar inför tävlingen ytterligare ett litet snäpp. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Russian Eurovision Pre-Party 2016”

 1. Alex

  Först vill jag tacka dig pinglan, du ger så mycket information så att man inte behöver söka själv. Du skriver medan många bloggar blir tysta nu under mellatiden. Tack för tiden du lägger ner. Det är uppskattat!!

  När man jämför bidragen så ser man vilken show det blir med ryssland. Topp 2 100%

  Israel växte i och med live framträdandet.

 2. Schlagerpinglan

  @Alex, Roligt att höra att det är uppskattat. 😀 Jag håller annars med att det blir lite tråkigt så här i mellanperioden då nästan inget händer. I morgon På fredag är det i alla fall dags för EBU/SVT att meddela startordningarna i semifinalerna och sedan ska jag börja beta av alla de 43 bidragen ett efter ett inför ESC. 😀

 3. Kerstin

  Tycker det var bra insatser överlag. Mina stora favoriter i den här showen var Ryssland (min etta) och Israel (min femma) och jag tycker båda var riktigt bra men självklart så är Ryssland fortfarande i en egen klass för min del.

 4. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Även jag anser att Ryssland är i en egen klass och för varje klipp jag ser så förstärks det intrycket. Är extremt nyfiken på hur de tänker framföra bidraget i Stockholm för det kommer att bli något helt annorlunda än den show de visat så här långt (enligt intervjuer med Sergey). Jag tycker egentligen att det fungerar bra med en enkel dansrutin och är lite orolig för att de kanske överdriver. Men, men… det kan ju lika gärna bli något helt fantastiskt. 🙂

 5. Josef

  @Schlagerpinglan: Detta borde räcka för guldet tror jag. Som du säger kanske denna show litegrann räcker så de inte överspelar på något sätt. Visst är det konstigt att ALLTID Ryssland är bättre live än i videon medan andra länder som Bulgarien med många andra sjunker som gråstenar när det blir allvar?!

  @Kerstin: Jag hoppas så innerligt på att jag får rätt att Israel tar sig till final och en hedrande topp 10 placering! 🙂 Det enda jag hör som skär sig lite om det inte är ljudet så är det just i slutet som han tar i för mycket och sjunger falskt, annars jättebra. Serbien har varit jättebra också tycker jag.

 6. Kerstin

  Josef, ja det vore fantastiskt kul om Israel fick till ett framträdande som lyfter låten och tar fram den där magiska känslan i låten ännu mer. Israel är verkligen en av de där länderna som bara måste till final. Men när det gäller Serbien så får du aldrig med mig. Den artisten gillar jag inte. Hela hennes sätt att sjunga och hela hennes scenspråk är så överdrivet. Hon och låten med dess budskap passar så illa ihop tycker jag. Kan inte riktigt förklara men det är en känsla jag får och den känslan får mig att vilja stänga av.

 7. Schlagerpinglan

  @Josef, Mmmm… klippen ovan visar verkligen att vissa artister satsar 100% medan andra, även om de gör sitt bästa, ändå ger ett lite mer amatör-mässigt intryck. Jag vet att det finns många starka kandidater till vinsten i år men jag har valt att sticka huvudet i sanden och stenhårt tro på en seger för Lazerev i år. Kanske gör det att jag får en obehaglig överraskning den 14:e maj, men jag väljer att tro att det i stället besparar mig en massa oroligheter i onödan. 😉 (Jag får väl erkänna att jag likväl känner mig väldigt nervös, så helt övertygad är jag väl inte, men så brukar det väl vara när man verkligen önskar något.)

  @Kerstin, Jag känner igen tankegångarna kring Serbiens artist, men efter att jag sett hennes två låtar i Riga så ändrade jag så smått uppfattning om henne. Om du inte sett de så finns klippen här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2016/04/02/eurovision-pre-party-riga-2016/ Ingen garanti för att det får dig på andra tankar, smaken är ju som vi vet delad, men man vet aldrig. 🙂

 8. Josef

  @Schlagerpinglan: Grejen är lite att jag följer oddsvariationerna ute bland de största listorna (vilket kan vara väldigt fel) Men efter att Lazarev har setts live senaste tiden har gapet ökat mellan Lazarev och de övriga, och jag ser även att Frankrike och Australien långsamt kryper förbi Frans i listorna… Men som sagt, efter diskussioner med bedömare som inte är varken ekonomist (jag) eller känslomässigt 😉 involverade så bör nu Lazarev vara 70-80 % säker som vinnare. Varför? Jo, inte bara för att låten har intensitet och en mycket kompetent sångare utan man har lyckats träffa den breda massan mycket tydligare än någon annan låt:

  Vi har 43 länder med och man har ungefär 7-13 tolvor som väntar. Vissa säkrare än andra: Vitryssland, Litauen, Estland, Ukraina, Georgien, Armenien och Azerbadjan. Men logiskt med tanke på styrkan på bidraget har den nog 10 12:or: 120 poäng. Om vi räknar defensivt och cyniskt borde bidraget få åtminstone 6 poäng i snitt multiplicerat med 33 länder. Det summerat ger då: 120 poäng + 198 poäng= 318 poäng till Lazarev vilket borde räcka till seger eller om något bidrag chockväxer minst 2:a.. 🙂

  Detta är vad jag antar just nu.. 🙂

 9. Schlagerpinglan

  @Josef, Det låter som ett helt OK antagande. 😉

 10. Kerstin

  Josef, det där med att det ryska bidraget träffar den breda massan som du uttrycker dig det är även min fulla övertygelse. För att vinna tror jag man måste ha en låt som når ut brett och tilltalar alla åldersgrupper. Vissa tycker att det ryska bidraget är “skapat” för att vinna i ESC och därför känns “plastigt” eller oäkta. Jag kan förstå en del av den kritiken men personligen är jag alldeles för “kär” i det ryska bidraget och jag varken hör eller ser något oäkta i Lazarevs bidrag utan tycker det är en otroligt bra poplåt med en förbaskat duktigt artist.

 11. Marcus

  Precis så är det Kerstin. Låten är alldeles för tillgjord och berövad på någon form av äkta känsla för att ha en rimlig chans att vinna. Jag är oerhört besviken på Sergey att han väljer att ställa upp med sånt här. Lika besviken är jag på låtskrivaren Filip Kirkorov som har gjort SÅ mycket bra tidigare, så det är svårt att förstå hur den här olyckan kom till världen.

  För övrigt visade Barei, Hovi och Ivan att de är så komplett chanslösa som jag alltid trott. Vissa har inte förstått att det krävs någon form av närvaro och utstrålning för att bli artist.

  Kvällens stora behållning var uppenbarligen Kaliopis gudomliga röst och Ivetas sköna attityd. Även Samra och Ira övertygade 🙂

 12. Daniela

  @Marcus: alltså, jag blir lyrisk av dina kommentarer för du uttrycker till punkt och prick mina egna reflektioner!☺️ Tack för att du skriver här! ☺️

 13. Daniela

  @Markus: och det du skrev om Kaliopi röst, SÅ ÄR DET Markus! ☺️ För min del är Kaliopi den bästa artisten i hela contexten, faktiskt! Hon är gudomlig på alla sätt, så naturlig och genuin! Det är enbart Frans som har lika genuin utstrålning som Kaliopi! Jag lyssnade på hennes intervju där hon sa varför hon sjunger på sitt modersmål: hon vill sjunga på det enda språket som gör det möjligt för henne att konnekta till de känslor som sången ska ge uttryck för! Så kunnig, sund,underbar inställning! Kaliopi kommer att få många många många röster av mig i alla fall!☺️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se