ESC 2016 Schlagerpinglan: I dag börjar då äntligen de enskilda ländernas repetitioner på scenen i Globen i Stockholm inför Eurovision Song Contest 2016 och här nedan ser ni hur schemat för dagen ser ut. (Hela repetitionschemat finns här.)

Under måndagen så är det nio länder från den första semifinalen som kommer att få tillgång till scenen en halvtimme var och senare så blir det en tjugominutersträff med pressen för var och en av artisterna. Schemat hittar ni här nedan och det kommer senare att kompletteras med (om det blir som föregående år) länkar till smakprov från repen (både video och foton), press-träffarna, backstage m.m.. Mycket nöje. 😀


ESC Daily Update 02/05/2016” (1:59 – eurovision.tv – 2:a maj) (se även: “Rehearsal Day 1“)

Repetitionsschema 2:a maj 2016, Semifinal 1 – Repetition 1:
Finland 10:00-10:30
Finland
Sing It Away“,
Sandhja
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Grekland 10:40-11:10
Grekland
Utopian Land“,
Argo
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Moldavien 11:20-11:50
Moldavien
Falling Stars“,
Lidia Isac
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Ungern 12:00-12:30
Ungern
Pioneer“,
Freddie
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Kroatien 13:40-14:10
Kroatien
Lighthouse“,
Nina Kraljić
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Nederländerna 14:20-14:50
Nederländerna
Slow Down“,
Douwe Bob
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Armenien 15:00-15:30
Armenien
LoveWave“,
Iveta Mukuchyan
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
SanMarino 16:00-16:30
San Marino
I Didn’t Know“,
Serhat
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Ryssland 16:40-17:10
Ryssland
You Are The Only One“,
Sergey Lazarev
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video

Schlagerpinglan: Som synes av min uppdaterade topp-42-lista så är både nummer ett (Ryssland) och nummer fem (Moldavien) på min lista med och repeterar denna första dag. För min del är det därför dessa två som jag ser fram emot lite extra, men i ärlighetens namn så är jag extremt nyfiken på smakproven från alla de repande länderna. 🙂

Dagens repetitioner kan bl.a. följas i text-, foto och videoform via de officiella ESC-sidorna eurovision.tv och svt.se samt Tobbe Eks (Aftonbladets) Schlagerbloggen.

Uppdaterat: Se även länksamlingarna från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8&9

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


30 kommentarer till “Första repetitionerna inför Eurovision 2016”

 1. hej

  De jag ser fram emot mest är Grekland, Ungern, Nederländerna och Ryssland. 4 av 5 i min topp fem i första semifinalen. Den femte är då Estland

 2. Alex

  Ser fram emot alla men, Ungern, Ryssland samt Kroatien mest! så glad att det är igång!!!

 3. Johanna

  Ska bli kul att se vad Nederländerna gör:-) Det är den jag ser fram emot klart mest. Sedan vad Kroatien gör (jag tror fortfarande inte att den tråkiga låten kan gå till final men med rätt staging så kankse)

 4. Adri

  Ok innan repen sätter igång ser min topp 9 för dagen ut såhär:

  1. Kroatien (Nervös över hur det kommer se ut rent visuellt. Hoppas musikvideon med åskan visas i bakgrunden)
  2. Armenien (Årets bästa röst, både kvinnlig och manlig, bäst av alla helt enkelt. Har dock sett att många har svårt för hennes röst men jag hoppas det är en minoritet)
  3. Ungern
  4. Moldavien (TROR detta kan vara en “dark horse”)
  5. Ryssland
  6. Nederländerna
  7= Grekland (Tror Grekland för första gången blir utan final faktiskt… fast det sa jag 2015 också visserligen)
  7= Finland
  9. San Marino (Efter att ha försökt lyssna på den upp mot tio gånger kan jag fortfarande inte få ihop det till en fungerande låt…)

 5. Alex

  Grekland försöker sjunga heroes! lol

  https://www.youtube.com/watch?v=ueiGzAsn3AE

 6. Adri

  Ok jag måste erkänna att Grekland’s Argo lät bättre än väntat, MEN min rädsla för liveframträdandet var tyvärr befogad. De ser verkligen inte ut att nånsin stått på en scen överhuvudtaget. Det ser extremt obekvämt ut och ser mer ut som någonting från en högstadie-kabaré än ett ESC-framträdande.

 7. Hannes

  Hoppas nu att Grekland tar sig till final….

 8. Alex

  Grekland har nu fallit ytterligare på min lista. blir inte alls bra live. hade grekland på plats 36 innan.

 9. Kerstin

  Känns som lite för korta snuttar för att dra någon slutsats om slutresultatet men Freddie så klart jättebra och jag väntar nog med att säga något om Grekland tills jag ser lite mer av deras framträdande men jag gillar verkligen låten så hoppas hoppas….

 10. hej

  Jag har då sett Finland, Grekland, Moldavien och Ungern, men som Kerstin nämner är det svårt att göra en slutsats. Dock börjar jag känna allt mer att Finland går till final nästa tisdag

 11. Micke

  Någon som vet hur man får upp intresset för ESC igen? 🙂 Är precis på gränsen här nu alltså. Jag är helt seriös nu. Tycker de flesta bidragen är urtråkiga just nu. Något säger mig att jag inbillat mig själv att bidragen är bra just för grejens skull och att verkligheten börjar hinna ifatt mig. Skulle faktiskt vara grymt tråkigt att hoppa av rubbet för jag är ganska säker på att jag kommer att ångra mig efteråt.

  Jag är på gott humör som jag nästan alltid är men när jag försöker lyssna på bidragen blir jag bara less och lyssnar på det jag vanligen brukar lyssna på istället. Repetitionerna brukar ju vara jätteintressant för att ta ett exempel men just nu är det mer WHO CARES?

 12. Adri

  Såg precis bilder från Armeniens rep och det ser verkligen ut som ett “million dollar performance” och att Iveta kan sjunga vet vi redan (årets absolut bästa röst enligt mig) så nu har jag ENORMA förhoppningar på Armenien. 😀

 13. Adri

  @Micke: jag vet ju inte hur just du funkar eftersom alla funkar olika men för mig brukar just tankesättet “jag kommer ångra mig om jag inte gör det” funka och det är därför jag inte missat någon ESC-relaterad sändning överhuvudtaget sedan 2004 även om jag inte alltid är på humör 100% av tiden.

  Annars kan du helt enkelt bara ta ESC-paus nu i åtta dagar och se om du har lust att se på det sen nästa tisdag. Ändå ett litet tag dit 🙂

  Men som sagt, alla funkar olika och för mig funkar tankesättet att “jag kommer ångra mig om jag inte kollar på det” som tillräcklig anledning till att inte överge det 🙂

 14. hej

  Micke, jag vet inte om detta tips funkar, men sätt på något gammalt eurovisionframträdande som du gillade, och tänk “vilken tur att jag inte missade det”. Man vet ändå aldrig vad som kan hända, en jättetråkig låt kanske förvandlas till den bästa låten någonsin med hjälp av ett bra liveframträdande

 15. Kerstin

  Micke, låter inte likt dig. Men jag får väl föreslå ungefär samma sak som Adri, ta en paus. Lyssna inte på låtarna utan lyssna på annat. Stäng ute årets bidrag ett tag så kanske suget kommer tillbaks. Jag lovar dig att du kommer känna annorlunda nästa tisdag. När själva tävlingen börjar så brukar intresset komma tillbaks ganska snabbt.

 16. Alex

  FYFAN! VA RYSSLAND ÄR BRA! sjuuuukt bra!

 17. hej

  Jag håller med om Adris tips om att ta en paus, så kan man göra en nystart av alla låtar nästa tisdag.

 18. Alex

  @micke, de andra har ju rätt, kanske ska ta en paus sista dagarna innan allt börjar på riktigt?

  ESC spektaklet är ju snart över och ett år innan det sker igen.

 19. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kände själv av ett litet intresse-dyk när luften gick ur mig efter Rumänien-nyheten, och då gjorde jag ett litet mini-uppehåll och ägnade mig åt helt andra saker ett tag. Mitt intresse kom dock tillbaka ganska snabbt igen och jag tror inte att många ens märkte av att jag hade en paus. 🙂

  Min poäng är att det här med en mini-paus, som många är inne på, kan fungera. Hur lång paus man behöver borde däremot vara individuellt. Mitt råd är att du i alla fall inte hoppar över det helt för, som många påpekat innan mig, det är stor risk att du ångrar dig. Dessutom så är vi många här som hade saknat dina kommentarer, men se det inte som något betungande krav utan endast som uppskattning. 🙂

  @Alex, Mmm…. nu är jag inte längre orolig över Sergeys röst. 🙂

 20. Daniela

  @Micke, jag varit där du är nu, då du uppmuntrade mig! Men orsakerna var lite annorlunda! Det som hjälpte mig var ditt inlägg❤️du skrev så fint att jag skulle kämpa här med dig 🙂 så att jag kommer att sakna dig här på bloggen jätte mycket, men jag hoppas att jag inte kommer att behöva det! Sen var det så att liksom @schlagerpinglan tog jag också en lien paus och under tiden lyssnade jag på annat, bl a Andre Rieus koncert med Gheorghe Zamfir! ❤️Jag postade länken på bloggen under rubriken Lidia Isacs nya video tror jag, och sedan tack vore just Lidia Isacs inspelade version av sin låt på franska så tänkte jag men nej, jag ska vara med trots att med undantag av några få bidrag känner jag som du! Men jag lät kärleken till musiken och Mina rötter vinna! ❤️ Och jag är fruktansvärt nyfiken på hur det kommer att gå för dessa få favoriter! Vi kommer alla att vara en erfarenhet rikare!
  Jag hoppas verkligen att du inte hoppar över! Freddie är hur grym som helst ju! 🙂 Come on vännen! Jag skickar en vänlig varm uppmuntrande kram till dig! ❤️

 21. Marcus

  Finland leverade inte, helt enligt planerna, och även Ryssland var en besvikelse. För övrigt får jag upp Corinna Mays I Can’t Live Without Music varje gång jag hör Rysslands låt – är jag ensam om det?

  Armenien och Kroatien överraskade positivt, jag älskar låtarna och vet att båda kan sjunga, men det har alltid funnits en viss oro för scenshowen. Den oron försvann idag!

  @Micke: bästa sättet att komma över Eurovisiondeppen är att kolla på ett rakt igenom helgrymt år, typ 1969 eller 1976, och duka upp med chips och gott! Funkar alltid för mig iaf ^^

 22. Kerstin

  Det ser ut att bli ett riktigt snyggt nummer av Ryssland. Låter bra gör det också. Detta var ju en väldigt liten snutt vi fick se men det känns som om min etta inte kommer göra mig besviken och det är ju riktigt kul.

 23. Valle

  här kan man se hela rysslands första genrep

  https://www.facebook.com/eschoneyonline/videos/1027950440575826/

 24. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Mmm… nu kan man kanske slappna av lite i alla fall då man sett att det både låter bra (backstage-klippet) och (av det lilla man sett av de ryska repet) ser bra ut. 🙂

 25. Adri

  Hmm… Ryssland såg väldigt bra ut. Det ska jag inte ta ifrån dem, mwn det lät inte så bra som jag hade hoppats.

  Dock var inte Sergey problemet utan (någon i) kören som borde tystas ner lite.

  Armenien och Kroatien klart bäst.

  San Marino och Nederländerna klart sämst.

 26. Adri

  Men jag hoppas att det bara var dagsformen för jag vill verkligen tycka att Ryssland är bra, då det finns en chans att de vinner och då vill jag tycka om den.

  Vill inte uppleva 2008, 2009, 2011 igen då jag verkligen inte kunde förstå vinnarna så OM Ryssland vinner (tror inte det dock, men absolut en kandidat) så vill jag kunna se varför i alla fall 🙂 så jag hoppas han kan imponera trots allr

 27. Schlagerpinglan

  @Adri, Som tur är (eller inte, beroende på hur man ser på det) så var detta endast ett första rep och man får ingen riktigt rättvis bild av helheten förrän man ser den slutliga TV-sändningen. 🙂

 28. hej

  Min topp 9 av dagens repetitioner(Inom parantes hur det såg ut innan repetitionerna):
  1. Ryssland (1)
  2. Nederländerna (3)
  3. Ungern (2)
  4. Grekland(4)
  5. Armenien (8)
  6. Kroatien (5)
  7. Finland (7)
  8. Moldavien (9)
  9. San Marino (6)

 29. Micke

  @Daniela jag är glad att du lyckades ta dig över tröskeln vare sig det hade med mig eller annat att göra. Huvudsaken att du gjorde det. Kärleken till musiken kan ingen någonsin ta ifrån mig min vän. Den är en så stor del av mitt liv så det skulle ta mig minst en vecka bara att förklara för dig. Jag lyssnar på musik vad jag än gör. Med polare, när jag äter, läser ja precis när och var som helst. En polare i bandet sa en gång halvt på allvar och halvt på skämt. De två största gåvorna vi män fått är kvinnan och musiken. Därefter kommer livet 🙂 Kanske det säger en del 🙂

  Men allvarligt så har jag känt en längre tid här att intresset varit på upphällning. Har försökt kämpa emot genom att prata om en massa annat än årets tävling men sen hände en sak här. Vad det är spelar ingen roll. Normalt något jag bara skakat på mig lite lätt och borstat bort från axeln men nu med det andra blev det lite droppen istället och jag tappade det sista av intresset. Jag har ju förklarat det ofta för er att ESC är inte min musik egentligen utan ett ställe jag älskar för att generationerna samlas och länders särart speglas. Ett ställe där all sorts musik ska kunna speglas. Tyvärr ser vi inte så mycket av det i år men ett stort, stort tack till länder som Makedonien, Bosnien-Hercegovina, Grekland och ett fåtal till. Shame on you Spanien m.fl.

  Tack till er alla för era råd. Uppehåll och “vila” är en bra tanke men samtidigt vet jag inte, tar jag ett break kanske jag inte får tillbaka intresset. Tror jag gjorde ett stort misstag med att titta på Inför programmet i svensk TV, vilket var det andra som blev lite droppen. Skulle hållit mig till De Eurovisa som är överlägset. Till Kerstin du verkar känna mig ganska bra nu och du har rätt, det här är inte riktigt likt mig men nu är det som det är tyvärr. Till pinglan självklart kul om du uppskattat mina inlägg. Då har jag ju åtminstone betalat tillbaka lite av det nöje din blogg gett mig 🙂 Det här med att ångra mig: Jo det är det som gjort att jag inte redan hoppat av. Jag har följt ESC från fyra års ålder ihop med släkt och vänner så det har blivit en hel del ESC 🙂 Det fantastiska är att jag minns nästan allt från tävlingen när jag var fyra år. Självklart till största delen för att släkt och vänner som jag tittat med gett mig dessa minnesbilder.

  Till Marcus jag har märkt att du är som jag och även lyssnat på ESC och MF innan vi öppnade våra ögon. Har sagt det förut och säger igen. Modernt eller omodernt skiter jag fullständigt i jag går bara efter vad som tilltalar mig. Ska jag nämna ett ESC och ett från tiden innan mig som jag tycker var väldigt starkt blir det för MF 1975. Många starka svenska låtar som sedan blev hits i Europa men Sverige ville inte vinna igen året efter ABBA så man gav segern till Lasse Berghagen för att kompensera alla hans fina placeringar tidigare år. I ESC väljer jag i så fall 1973 där många bra låtar medverkade. Jag köper även ditt 1969 faktiskt.

  Jag har en spelning imorgon. Kanske ska slänga in nån ESC-låt och se vad som händer 🙂 Nej jag kan faktiskt inte ge ett riktigt svar. Känner mig helt tom när det gäller detta just nu. Är dock på kanonhumör i övrigt så det har inget med sånt att göra 🙂 Kanske lägger jag ned helt, kanske tar jag en paus, kanske dyker jag upp redan imorgon. Kan helt ärligt inte svara. En del av Micke säger “Vi hörs imorgon”, En annan del “I´ll be back” och ytterligare en del säger “Tack för kul som varit här.”

  Take care ESC-vänner och en varm kram tillbaka till dig Daniela. Tänk på att det är en lek min vän. Det här är inget viktigt

 30. Daniela

  @Micke: ❤️
  Som jag sa tidigare, förstår jag att du har tappat intresset, men jag hoppas ändå att du inte hoppar över! Verkligen! Du kommer väl ihåg att jag uttryckte det också här på bloggen att jag var nära att göra det! Men hos mig var det mest på grund av att jag liksom många andra vet att bakom ESC står en väldigt stor organisatorisk apparat som – trots att man hävdar att politik inte ska ha med denna musikaliska konstnärliga och inte minst teknologiska uttryck att göra- oundvikligt finns just dessa politiska och ekonomiska företeelser inbyggda i apparaten. Det finns varje år ” a target” , ett problematik som även utgör kärnan i ESC budskap, det har sitt ursprung i tidens anda. Det har hänt och det händer mycket i världen, vi har åskådat ett av de värsta flykting katastrofen på grund av kriget i Syrien. Greklands bidrag handlar just om det förklarade Alexandra Pascalidou i förra programmet.
  Nu kommer jag till min anledning att jag ville hoppa över, det är som jag skrev här i tidigare inlägg att det verkar redan vara bestämt att det ska vara Ryssland som ska ta hem vinnarpokalen! Det är det! Jag tittat på repet, Herre och Milde Makter vilka enorma ekonomiska medel måste man ha använt för detta helt otroliga projekt! Och hos mig har det definitivt och absolut inte samma effekt som hos majoriteten av fansen! Utan tvärtom och mycket mer därtill, att använda ordet frustrerad vore att förminska avalanshen av känslor jag får! Därför att just detta bidrag i motsats till låt oss säga Albaniens eller Moldaviens eller Rumäniens pekar på de enorma kontraster som vi har i världen, kontraster som i sin tur visar vilken enorm obalans det finns i världen, politiskt och ekonomiskt! Att man spolade bort Rumänien gjorde inte heller saken lätare för mig! 🙁 MEN så hände några saker i samma väva! Lidia Isak hade spelat in den franska versionen av sin låt – för resten är detta ett bidrag som växer mer och mer hos mig – plus att det Moldaviska teamet hade visat ett fantastiskt stöd genom att erbjuda Ovidiu att uppträda med, men också Serghey Lazarov var faktiskt bland de första artister som tydligt uttryckte att detta inte var fair. Så att jag tänkte lägga fokus på artisternas uppträdande och enorma jobb de lägger ner av kärleken och passion för musik och konstnärligt uttryck. Jag bestämde mig att oavsett allt annat som ingen av oss rör över, ska jag endå följa ESC för det är ett tillfälle jag kommer att glädjas av just den kärleken och passionen för musik som de tävlande artister skänker till oss. Jag håller tummarna för alla, inklusiv Serghey! Och vinner han så vinner han det är inget jag kan påverka, men däremot kan jag påverka antalet röster till Moldavien, Makedonien, Grekland, Italien, Kroatien, Ukraina. Jag hoppas dock hela tiden att Frans kommer att vara i fantastisk form så att han levererar och gör oss stolta! ❤️Och att fler av fansen i Europa ser i Frans det vi som röstade på honom såg: en ung fin fin artist som – som han är nu- står för det friska, oskyldiga barnet inom oss alla människor. ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se