ESC 2016 Schlagerpinglan: I dag, lördag, så är det dags för de 18 länderna från den andra semifinalen att genomföra sina andra repetitionspass på scenen i Globen i Stockholm inför Eurovision Song Contest 2016. Dessutom kommer finalklara Tyskland, Italien och Storbritannien att genomföra sina första repetitioner.

Schemat för dagen, då semi-2-länderna får tillgång till scenen i tjugo minuter var och sedan ägnar 20 minuter med den samlade pressen, ser ni här nedan. (Hela repetitionschemat finns här.) Som vanligt så kompletteras schemat under dagen med länkar till repen (både video och foton), press-träffarna m.m.. Denna gång lär det dock dröja tills eftermiddagen innan uppdateringarna påbörjas. Mycket nöje. 😀


ESC Daily Update 07/05/2016 ” (3:43 – eurovision.tv – 7:e maj)

Repetitionsschema 7:e maj 2016, Semifinal 2 – Repetition 2:
Tyskland 09:50-10:20
Tyskland
Ghost“,
Jamie-Lee Kriewitz
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Italien 10:30-11:00
Italien
No Degree Of Separation“,
Francesca Michielin
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Storbritannien 11:10-11:40
Storbritannien
You’re Not Alone“,
Joe & Jake
1:a live-repet i Stockholmrepet i bildermeet&greetesckaz-intervjubackstage-video
Lunch
Lettland 12:45-13:05
Lettland
Heartbeat“,
Justs
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Polen 13.10-13:30
Polen
Color Of Your Life“,
Michał Szpak
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Schweiz 13:35-13:55
Schweiz
The Last Of Our Kind“,
Rykka
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Israel 14:00-14:20
Israel
Made Of Stars“,
Hovi Star
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Vitryssland 14:25-14:45
Vitryssland
Help You Fly“,
IVAN
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Serbien 14:50-15:10
Serbien
Goodbye (Shelter)“,
Sanja Vučić ZAA
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Paus
Irland 15:25-15:45
Irland
Sunlight“,
Nicky Byrne
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Makedonien 15:50-16:10
Makedonien
Dona“,
Kaliopi
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipp 1
esckaz.com-rep-klipp 2repet i bilderpresskonferens
Litauen 16:15-16:35
Litauen
I’ve Been Waiting for
This Night
“, Donny Montell
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Australien 16:40-17:00
Australien
Sound Of Silence“,
Dami Im
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipp 1
esckaz.com-rep-klipp 2repet i bilderpresskonferens
Slovenien 17:05-17:25
Slovenien
Blue And Red“,
ManuElla
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Bulgarien 17:30-17:50
Bulgarien
If Love Was A Crime“,
Poli Genova
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Middag
Danmark 18:55-19:15
Danmark
Soldiers Of Love“,
Lighthouse X
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipp 1
esckaz.com-rep-klipp 2repet i bilderpresskonferens
Ukraina 19:20-19:40
Ukraina
1944“,
Jamala
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Norge 19:45-20:05
Norge
Icebreaker“,
Agnete
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Georgien 20:10-20:30
Georgien
Midnight Gold“, Nika
Kocharov & Young
Georgian Lolitaz
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Albanien 20:35-20:55
Albanien
Fairytale“,
Eneda Tarifa
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens
Belgien 21:00-21:20
Belgien
What’s The Pressure“,
Laura Tesoro
Bidrags-presentation 2:a live-repet i Stockholm
esckaz.com-rep-klipprepet i bilderpresskonferens

Schlagerpinglan: Återigen hänvisar jag till den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se om ni vill ha ytterligare lite mer info om vad som händer i Stockholm under dagen. 😀

Uppdaterat: Se även länksamlingarna från de övriga repdagarna:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8&9

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


52 kommentarer till “Repetitionerna inför Eurovision 2016: Dag 6”

 1. Alex

  Tror ni inte att det var omöjligt för mig att hålla mig ifrån detta.

  Måste bara säga att det finns så många växare! Det är live nu, snacka om att det ändrar om en del.

  Ryssland är farlig som fan! snacka om att ha hela paketet, älskar Amir men han får det svårt om han ska sno förstaplatsen. Ukraina har tagit sig upp till 3 platsen på bettinglistorna! USCH inte för att jag tycker hon är sämst men snälla ska hon vinna!?
  Ser fortfarande Frankrike Ryssland Australien Italien som de främsta, Dock är Tjeckien där i närheten med sin gudomliga röst, Snacka om att Israel! flygit fram som en raket! låten blir så mycket bättre live! vilken röst killen har. Killen från polen är även han fantastiskt. kommit in i min topp 10. Vilket år med så många bra artister och låtar!

 2. Kerstin

  Alex, jo det förändrar synen på en del bidrag. Tjeckien, Israel och Ryssland som finns i min topp fem har alla levt upp till mina förväntningar. Sverige och Frankrike känns också bra av det lilla jag sett så långt. Däremot Australien blev jag besviken på. Jag hoppats på så mycket mer. Röstmässigt jättebra men att sitta mer än halva låten känns väl sådär. Polen håller jag med om, klockren finalist i mina ögon. Kroatien känns också som en liten besvikelse i nuläget.

 3. Alex

  @kerstin håller med dig om att Australien är tråkig då hon endast sitter där. men låten i sig är så bra samt hennes röst att jag fortsätter ser henne i topp 6. Det är så snyggt i slutet när hon höjer tonerna i flera snäpp. Vi får tänka på att dessa artister troligen blir ännu bättre när det finns publik.

 4. Alex

  Tysklands ghost har tvärtom tagit raketfart neråt. kan nämna Bulgarien som en bubblare efter att hört den live, skönt att Serbien tonat ner det lite med dramatiken. får se om det håller i sig.

 5. Kerstin

  Känner samma sak med Tyskland tyvärr. Gillar låten men då framträdandet inte verkade bli annorlunda och hon envisas med sin minst sagt märkliga stil som i och för sig inte stör mig så mycket men som inte kommer vara henne till fördel så känns det inte som det kommer gå så bra för Tyskland i år heller.

 6. Kerstin

  Jag är ju som bekant inte något fan av Serbien men håller med om att hon tonat ner sitt scenspråk och att det känns betydligt mer äkta nu. Final har jag alltid trott på och det känns ännu mer säkert nu.

 7. Daniela

  @Alex och @Kerstin, håller med er om Tyskland! Australien likadant också, synd om hennes jätte påkostade klänning plus att det blev lite klumpigt med att ställa henne uppåt på scen efter halva låten! Och så har ni rätt om Israel också! Ja, ja, det händer väl mycket som sagt nu när vi är så nära den första semifinalen! Förresten, Vad tyckte ni om Kaliopis second rehearsal?

 8. Alex

  @Daniela Dona hmmm, helt ointressant. så tråkigt, så tråkig låt. Artisten är inte dålig, men det hjälper tyvärr inte i just denna låt. Crno i belo tycker jag hade saker som var mer intressanta.

 9. Daniela

  @Alex, tack! Mm, tror du att den tar sig till finalen? Trots allt, de verkar inte finna en passande scenografi! Håller med att den här balladen skulle behöva något uppiffande på just scenen, men kommer inte på vad!

 10. Alex

  Jag har 8st som jag är säker går vidare,

  Lettland
  Polen
  Israel
  Serbien
  Litauen
  Australien
  Bulgarien
  Ukraina
  Dessa 8 tror jag är nästintill garanterade finalplats, med Norge som nummer 9 kanske.

  Då finns en plats kvar för de andra att bråka om. Vet ej vem som väljs men Schweiz, Slovenien, Belgien vitryssland bråkar om den platsen tror jag. Så jag tror inte hon går vidare faktiskt.

 11. Daniela

  @Alex, kan hända att Belgien gör det!

 12. Alex

  @Daniela vilka tror du går vidare?

  Kan mycket väl bli Belgien med tanke på flickans charm och glädjespridande.

 13. Daniela

  @Alex, nej, så mycket som jag älskar Kaliopi men det jag såg på andra repet tror inte jag att det hjälper! Tyckte att henne känning var… Väldigt tråkig, tyvärr! Jag ska ändå rösta på Kaliopi för hennes fantastiska röst!

 14. Daniela

  “Klänning”

 15. Daniela

  @ Jag tror att de som du skrev men också Irland och Norge! Och så kommer jag att sörja efter Kaliopi och Moldavien förstås! 🙁

 16. Daniela

  @Alex: glömt o säga att jag är lite skeptisk mot Bulgarien! Såg första repet och jag gillade inte hennes ” dans” pp scenen, men jag, som du vet hör till en äldre generation och kan hända att det är därför! Gillar inte den stilen, Sorry for that! 🙂

 17. Alex

  @Daniela jag själv var lite skeptisk till dansen, första gången jag såg detta tänkta jag -Är detta bra det hon gör med benen hehe..

  Håller med om att det inte är skitsnyggt precis. Dock är låten och hon bra så jag tror att hon går vidare.

 18. Alex

  @Kerstin detta kommer du gilla https://www.youtube.com/watch?v=xlixE2ZGZUc

 19. Alex

  Länken som jag skrev till kerstin är Freddie som sjunger mary joe live i stockholm. Skrev det innan jag lyssnande. Det var riktigt dåligt live framträdande! falskt och skrikigt.

 20. Kerstin

  Alex, tack snälla för det. Jag älskar verkligen den låten en absolut favorit som spelas mycket hemma hos mig.

 21. Kerstin

  Håller med om Kaliopi som ni diskuterat här. Jag har ju inte tippat henne till final innan jag såg repen och jag blev inte övertygad om motsatsen. Hon brukar ju dessutom vara säkerheten själv röstmässigt och jag tycker inte ens rösten var hundra men det kan ju ändra sig till semin men själva låten blev inte heller bra live, tycker jag.

 22. Daniela

  @ Alex: Freddie är bra jo! 🙂 Och snygg! 😉

 23. Daniela

  @ Kerstin: mm, jag märkte det också, men de har hunnit sjunga sönder sina röster, med så många repetitioner! Jag skulle aldrig palla, jag är lärare och pratar mycket och ibland måste jag spara på rösten, och då menar jag att jag inte behöver anstränga min röst på det visset! De jobbar hårt så att vi får hoppas på att de hinner vila någon gång! Och jag har undrat var Frans har hållit hus, han kommer att repetera Imorn vet jag, jag är lite spänd för att hans röst har inte heller varit på topp på repet men vet att han var väldigt trött!

 24. Alex

  Gillar Freddie, tyckte det blev falskt och skrikigt i det framträdandet bara. Men håller med om att han är bra samt ser väldigt bra ut. Åååh längtar så att se allt på tv live.

 25. Kerstin

  Daniela, jo jag kan tänka mig att artisternas röster är ganska ansträngda vid det här laget.

 26. Kerstin

  Alex, jag har exakt samma åtta säkra finalister som du. Sen är de dom där två sista platserna som känns för få. Väldigt svårt, eftersom hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Jag vill ju så gärna ha Danmark med. Jag är så svag för den låten men det känns ganska hopplöst. Vitryssland hade ett väldigt snyggt framträdande faktiskt. Irland levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Belgien är ingen låt jag gillar men den känns som en finalist just nu. Sen finns Norge också men nja kan det vara för konstigt med tempoväxlingen?

 27. Kerstin

  Slovenien har vi ju också. Ja det blir inte lätt att försöka ta ut tio finalister varken i semi 1 eller semi 2.

 28. hej

  Daniela, tyvärr går det inte att rösta i semifinal 2 i Sverige, men den där regeln har jag aldrig riktigt fattat, förutom att vissa länder inte vill visa båda semifinalerna av ESC

 29. Alex

  @Kerstin Alltså belgien kan ju gå vidare då hon är så medryckande, dansar, charmig. helt oki låt. men inget nytt eller fräscht över låten.

  Vitryssland har en bra refräng det skulle isåfall vara det som gör att han går vidare.
  Slovenien är bra tills refrängen poppar upp. så dålig refräng enligt mig.
  Irland tyckte jag inte om innan, och live framträdandet igår gjorde inte saken bättre. Danmark tror jag har svårt att gå vidare, just drf att det finns så många bra låtar även i delfinal 2.

 30. Alex

  @hej, anledningen till att de i delfinal 1 inte får rösta på de i delfinal 2 är att man vill undvika grannröster. Drf delar man upp exempelvis norden så att det är några i delfinal 1 och några i delfinal 2

 31. Daniela

  @hej och @alex: hur menar ni att vi I Sverige inte kan rösta i semi 2? Men får jag rösta i semi 1 då?
  Jag läste vad nu skrev men har svårt att tyda! Alltså jag vill rösta på Moldavien i Semi 1 och på några till där plus att jag brukar ge varje deltagande land åtminstone en röst! Det är något jag vill kunna göra i år också! Och så gillar jag Danmark som jag vill ha i den stora finalen, Och några till i den andra semin! Kan ni ta det med reglerna en gång till! Tack på förhand! ☺️ Jag fattade att vi från Sverige får inte rösta i semi 2 men trots förklaringen fattade inte jag varför!

 32. Schlagerpinglan

  @Daniela, Sverige, Frankrike och Spanien (samt de 18 länder som tävlar i semi 1) får rösta i den första semifinalen.

  Tyskland, Storbritannien och Italien (samt de 18 länder som tävlar i semi 2) får rösta i den andra semifinalen.

 33. Schlagerpinglan

  @Daniela, Innan man lottar vilka länder som ska delta i vilka semifinaler så delas länderna in i olika grupper så att det ska bli en så bra spridning på länderna som möjligt. Man vill undvika grannlandsröstning m.m. och därför får man bara rösta inom sin egen semifinal. För att även de finalklara länderna ska få rösta så lottas de in i en av semifinalerna och får då endast rösta i den.

 34. Alex

  @Kerstin tror det var after att balkanländerna vann i början av 2000 talet, som man började diskutera hur man ska undvika grannröster, då gjorde man så att man delade upp länderna som grannröstade i två semin för att på så sätt få bättre fördelning av låtar i finalen. Rätta mig Pinglan om jag har fel!

 35. Alex

  Menar @Daniela såklart

 36. Alex

  Så många fel, menar Baltikum lol

 37. Micke

  Vet ni vad det mest komiska av allt är med gnället om grannröstande balkanländer? Jag har varit med ett tag eftersom jag är född på 70-talet så jag vet hur det var redan innan det stora gnället uppstod. Det var väl allmänt känt att Nordens länder var världsmästare på att rösta på varandra 🙂 Fick Norden dåligt från andra kunde vi i alla fall alltid “lita på” våra nordiska grannar. Därför har jag aldrig förstått gnället från i synnerhet de nordiska länderna om grannröstning. De enda som var värre än Norden var väl Cypern/Grekland

 38. Alex

  @Micke Håller med om att norden var/är likadana om inte värre. Måste dock säga att det har hjälpt enormt att dela upp på detta sättet.

 39. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… lite komiskt är det för ingen tyckte det var konstigt att nordiska länder kan gilla musik som kommer från andra nordiska länder, men så fort t.ex. ett kroatiskt bidrag gillas av ett grannland så höjs ögonbrynen. Men det blev nog lite panik då det speciellt ett år (kommer inte ihåg vilket på rak arm) var mest öst-länder som kvalade vidare och man blev rädd att väst kanske skulle tappa intresset för tävlingen. Jag tycker nog att denna lösning är riktigt bra för variation förnöjer, som sagt. 🙂

 40. Micke

  @Alex är helt överens om det. Jättebra uppdelning men jag tänkte mest på gnället från främst norden. Det finns ett gammalt talesätt som passar bra in på Nordens länder här: “Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus”.

  Har faktiskt fått upp andan lite här igen och kollat lite på repen. Positiv till Israel. Något i mig sa att det inte skulle hålla live men vibbarna känns bra. Det gör de också om ett bidrag de flesta föraktar men som jag har bland mina åtta toppar. Pratar om Georgien. Härligt med ett bidrag som sticker ut och som vad det verkar även levererar live 🙂

 41. Micke

  @Schlagerpinglan, skit också jag skulle precis skriva till dig och fråga om vilket år den där paniken utbröt 🙂 Det var just då som Nordens länder skitade ned sig allra mest och framställde sig som de rena änglarna 🙂 Är jag helt snett ute om jag gissar någon gång 2001-2003?

 42. Alex

  @micke helt rätt, Det var ju efter att Lettland vunnit i Estland om jag minns rätt som det blev skrik i Norden. Det var nu omöjligt att vinna tävlingen sa man.

 43. Schlagerpinglan

  @Micke Nu blev jag nyfiken och var tvungen att kolla upp det. 🙂 Det var 2007: http://www.eurovision.tv/page/history/by-year/contest?event=434 Det borde jag i och för sig ha kommit ihåg då det var i samma veva som jag beslöt mig för att starta bloggen. 😀

  Gnälligt värre var det ju även innan dess, men det var speciellt det året som det blev riktig panik.

 44. Micke

  Ok två olika besked i samma minut 🙂 Ja om det var 2007 så gjorde det inte mig så mycket för bästa låten vann ju ändå. Men det kan ju samtidigt förklara varför pärlor som levererades av Island, Finland och Sverige ratades

 45. Alex

  aha!!! pinglan, har rört ihop det helt och hållet, med tidsaspekten,

 46. Micke

  @Schlagerpinglan, jag försvinner ett tag nu så du inte undrar varför jag inte svarar om du skulle fråga något. Men jag är väldigt intresserad av bakgrunden till din blogg och runt omkring det med ditt intresse och allt om du vill berätta. För min del kan det vara hur långt som helst 🙂 alltid intressant

 47. Schlagerpinglan

  @Alex, Njae… det var rejält med gnäll redan då… så du har rätt även du. 😀 Men det blev ännu värre senare och till slut blev det inte hållbart längre.

 48. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, ha en trevlig dag. 😀

 49. Micke

  Glöm nu inte berätta pinglan. Menar allvar 🙂 Ledsen om jag varit lite gnällig ett tag men det blev så med minskat intresse. Konstigt jag har hängt med sen fyra års ålder och aldrig haft negativa känslor. Inte ens när mina hårdrockspolare retat mig för ESC-intresset 🙂 Men sen hände en grej förra året och jag tackade för mig och sa hej till er. Kom tillbaka och tänkte det var en tillfällig grej. Men så dök då det här upp igen då om än inte i närheten av det tappade intresset som förra året.

  Märkligt men samtidigt har jag fått en inblick i de negativas syn på allt detta. Förstår det där bättre nu att man kan tappa spärrar man normalt har. Det ska man inte göra under några omständigheter men jag kan förstå det bättre nu.

  ha en trevlig dag själv nu 🙂

 50. Daniela

  @schlagerpinglan: Tack för förtydliganden! ☺️ Ok, men synd ändå för då kan inte rösta på Danmark och inte heller på Makedonien och Israel som jag har tyckt om mer och mer och mer! Oh, vad jag håller tummarna för dessa, to make it to the Grand Finale! 🙂
  @ Micke: har jag förstått rätt? Du kommer att kliva av ett tag? Det var synd, kommer att sakna dina lärorika kommentarer, tror väl att du är en människa med glimten i ögonen och hjärtat på rätt ställe, det väl vi alla här! 🙂 och jag hoppas att du kommer tillbaka snart! Kram! ❤️

 51. Micke

  @Daniela tack för att du bryr dig. Nej jag skrev till pinglan och ville hon skulle berätta lite. Men jag försvinner snart iväg för dagen menade jag. Tänkte ifall hon kanske gav mig nån följdfråga på det och jag inte svarade. Bara så hon inte missförstod något. Vill inte sitta och skriva här när jag vill och bör lägga intresset på min regering 🙂

  Känns faktiskt som jag fått tillbaka intresset nu till stor del men jag kollar semifinalen på tisdag och försvinner då Ungern så försvinner även jag 🙂 Får jag bara med 5 av mina 8 i final så hänger jag med även där. Min största växare just nu är som sagt Tjeckien och det verkar sannerligen som att rösten håller vad den lovar. Ha en bra dag Daniela 🙂

 52. Daniela

  @Micke: oh, vad glad jag blir! 🙂 jag tror inte att Ungern försvinner, faktiskt inte, han kommer att finnas i Grand Finale! 🙂 Och jag kommer att tänka på hur mycket du gillar han och rösta tokmånga ggr pp Freddie!
  Däremot är jag väldigt ängslig för Moldavien! Gabriel Alares medgav i en intervju det vi eller många av oss hade redan förstått, att han inte hade hunnit jobba färdigt med Moldaviens bidrag, och även han tyckte att det var väldigt tråkigt! Han pratade mycket fint om Lidia som är en mycket duktig sångerska! ❤️ Själv sa jag från början att denna kombination mellan “Falling Stars” och Lidia gynnar varken Lidia eller låten! 🙁 Men hon har jobbat hårt och med tanke på att Moldavien är ett så pass litet land -dock med en rik och stark musikalisk tradition! de har inte heller en jätte budget utan de visade verkligen sin kreativitet på ett bra sätt, jag gillar idén med kosmonauten…. Oh du förstår vad nära mitt hjärta Moldavien står nu när jag tänker förstås på att Ovidiu inte finns med! Inför ESC i år är mitt hjärta lite tungt just på grund av det men jag kan inte göra annat än att stödja de bidrag jag älskar med mina röster!
  @ Alex jag ville även tacka dig för förtydligandet, jag såg det lite senare!
  Och en sista sak nu: läste lite på om Frans och delvis blev jag glad över att det värkar gå brs för honom! Men: det jag och med mig andra har befarat börjar visa sig i horisonten i alla fall! Nämligen faran över att Frans blir en till sådan kändis som st skrivs om, om deras privata liv och sånt! I detta fall kärlekshistorier med en ” känd” bloggare som är 15 år!!!! Känd bloggare som är 15år! Alltså, jag blev sååå arg och ville bara ringa till dessa tidningar och skrika: lägg av! Jag hoppas att Frans behåller sin integritet, för det var/ är fortfarande en stor del av Frans karisma eller charm som artist! Nåväl, jag vill inte tråka ut er, men jag håller om de ungas utveckling, det är en yrkesskada som gymnasielärare!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se