ESC 2016 Schlagerpinglan: Efter att vi sett ländernas två enskilda reppass inför Eurovision Song Contest 2016 så passar det ju bra att ta en titt på om det skett några förändringar vad gäller hur oddsen ser på ländernas chanser att ta sig vidare till finalen

Här nedan ser ni hur Oddschecker.com rankar bidragens finalchanser i jämförelse med hur oddslistan såg ut precis innan repen startade. (Den fullständiga före-repetitionerna-oddslistan hittar ni här):

De länder som har störst chans att gå vidare till finalen: (enligt odds 2016-05-08)
Semifinal 1: Länder + rep-klipp Semifinal 2: Länder + rep-klipp
Ryssland Ryssland:
You Are The Only One
Ukraina Ukraina:
1944
Armenien Armenien:
LoveWave
Australien Australien:
Sound Of Silence
Malta Malta:
Walk On Water
Serbien Serbien:
Goodbye” (Shelter)
Tjeckien Tjeckien:
I Stand
Lettland Lettland:
Heartbeat
Nederländerna Nederländerna:
Slow Down
Bulgarien Bulgarien:
If Love Was A Crime
Cypern Cypern:
Alter Ego
Belgien Belgien:
What’s The Pressure
Island Island:
Hear them calling
Israel Israel:
Made Of Stars
Ungern Ungern:
Pioneer
Litauen Litauen:
I’ve Been Waiting for This Night
Kroatien Kroatien:
Lighthouse
Polen Polen:
Color of Your Life
Azerbajdzjan Azerbajdzjan:
Miracle
Norge Norge:
Icebreaker
Bosnien Bosnien och Hercegovina:
Ljubav je
Georgien Georgien:
Midnight Gold
Estland Estland:
Play
Danmark Danmark:
Soldiers of Love
Österrike Österrike:
Loin d’ici
Makedonien Makedonien:
Dona
Grekland Grekland:
Utopian Land
Irland Irland:
Sunlight
Finland Finland:
Sing It Away
Vitryssland Vitryssland:
Help You Fly
Moldavien Moldavien:
Falling Stars
Albanien Albanien:
Fairytale
Montenegro Montenegro:
The Real Thing
Slovenien Slovenien:
Blue and Red
San Marino San Marino:
I Didn’t Know
Schweiz Schweiz:
The Last Of Our Kind
(Källa: oddschecker.com)

Schlagerpinglan: Om man bortser från att Litauen “tagit” Danmarks final-plats så är det i övrigt fortfarande samma länder som oddsen tror tar sig vidare. Själv är jag inte lika säker på att det är just de här 20 men mer om det senare.

Ser man till semifinal 1 så står Cypern för den största klättringen (fyra steg upp), följt av Bosnien och Hercegovina (tre steg upp). Det land som tappat mest efter repetitionera är Kroatien som ramlat ner ytterligare tre steg.

I semifinal 2 har det hänt desto mer och främst är det ju tronbytet där Ukraina klättrar upp två placeringar som sticker ut. Andra länder som gjort stora (tre) steg uppåt är Makedonien, Georgien, Litauen och Belgien medan Vitryssland, Norge, Bulgerien och Polen alla backat tre placeringar.

Min egen gissning vad gäller vilka länder jag tror tar sig vidare till finalen väntar jag med ett tag till. Där finns ju vissa “säkra”, där jag ser Ryssland och Ukraina som två riktigt starka kandidater, men sedan så finns det även så pass många likvärdiga att jag vill suga på karamellen ett tag till. Jag återkommer dock med lite tankar kring en del av de repande ländernas prestationer senare i kväll i morgon. På återseende. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


59 kommentarer till “Eurovision 2016: Dessa länder går vidare från semifinalerna!(?)”

 1. Alex

  Mina 8 säkra i semi 2 är bland topp 10, gissade på norge som 9, även hon där i topp 10, den tionde är lite svårare. men som jag och Kerstin skrev kan det mycket väl vara Belgien som snor plats 10, mycket pga glädjen, charmen och att låten är oki. Det skulle innebära att min topp 10 Är som oddsen, även om jag placerar dem annorlunda så är det samma låtar. Ska bli väldigt spännande!

  Någon av favoriterna kanske inte ens går vidare!

 2. Johanna

  Alltså jag är fortfarande hyfsat säker på att Grekland kniper en finalplats i semi 1 och jag tror fortfarande att Kroatien hamnar utanför final (årets tråkigaste låt enligt mig) Förstår inte storheten med Malta heller men den klarar sig nog till final trots det. I semi 2 är det svårare men jag hoppas att Norge bommar finalen och ersätts av Slovenien, Georgien eller Makedonien. Tror även att Israel trots en bra låt kommer bomma…..

 3. Daniela

  @Alex, vi var överens om din lista jag tror att även @Kerstin var med på noterna där! I semi 1 har jag ett land som jag aldrig har förstått varför man är så hype för, och det är Island! För min del är varken låt eller artist bra, hon saknar utstrålning, rösten är väldigt kraftlös och passar inte alla sången, och jag blir nästan skrämd av projektionerna då de för med sig mörker! Nope! Not my cup of Tea at all! Hoppas verkligen att hon inte får en plats i finalen för det gör hon på bekostnad av en annan artist!
  Azerbaijan är ett annat bidrag som verkar ha det lite skakigt, av det jag sett på repen har hon inte alls det säkra som krävs i ett framträdande! Armenien har klättrat vet jag, men jag har jätte svårt för henne!
  Däremot Belgien och även Finland har vuxit i mina ögon mycket, Grekland och Bosnia Herzegovina har alltid varit mina favoriter och dessutom min kära Moldavien. Sen vill jag även tillägga följande: visst är det kul att svenska låtskrivare finner en rejäl marknad för sina musikaliska produkter, men jag tycker endå att det är lite besvärande att över 50 procent av de som enligt listan ovan klarar sig till final ör just svensk skrivna låtar! Egentligen är detta inte klokt!
  Nu har jag sagt det jag tycker! Och det känns bra! 🙂

 4. Daniela

  I semi 1 är det 6 eller 7 låtar som har svenska låtskrivare inblandade! Inklusive min stora Davis Moldavien! jag Hillary Gabriel Alares men tycker endå att Moldavien kunde ha skickat Lidia med en inhemsk produkt, de kan lika bra sim Gabriel! ☺️

 5. Daniela

  “Min stora favis”

 6. Daniela

  @Johanna: du kan ha rätt och då blir jag glad för att jag vill ha Grekland i finalen och liksom du och några andra fattar jag inte heller ” storheten @ med Malta när hon och Molly skriker allt de kan! Fy! Men, men… Jag skrev det om svensk skrivna låtar och det är det det bottnar tror jag det för med ” storheten” i alla fall en del!

 7. Alex

  @Daniela Island ligger på plats 10 ungefär bland semifinal 1, den är inte den bästa, men det finns dåligare låtar.

  @Johanna håller med om att Kroatien är en besvikelse, Skulle inte bli helt chockad om Estlands Play tar hennes plats. Sedan måste jag säga att Norge växt för mig. Jag har börjat VÄNJA MIG vid tempoväxlingen det trodde jag aldrig. så jag hoppas hon går vidare.

 8. Alex

  Amir ser inte ut som en vinnare, känns lite som att Ryssland inte har någon riktig motståndare. någon som tycker annorlunda?

 9. Johan

  Enormt svårt att tippa framförallt semifinal 1. Å ena sidan har vi 10 låtar som känns väldigt finalklara, samtidigt som både Grekland och Bosnien historiskt alltid har klamrat sig vidare. Sjunger Samra från Azerbajdzjan så pass falskt som hon gjort under repen tror jag de kan vara “skrällen” som inte går till final, medan exempelvis Grekland klarar sig på livsnöret. Vill inte underskatta Estland heller, suggestiv och lättsmält musik är inte en dålig kombination för att plocka lite poäng från vardera land. Inga 12:or, men garanterat en del 4:or och 5:or.

  I den andra semin är jag inte lika övertygad som fansen gällande Polens chanser. Misstänker att Georgien kan få nog mycket antiröster för att ha en chans, men att domarna dräper deras chanser till slut. Norges placering hänger på verserna och hur säker hon är i rösten, för det är verkligen hårfint vad som kan knocka en låt i år och vad som låter den glida vidare. Det är verkligen ett otroligt starkt startfält i år, precis som Christer sa. Till och med bottenskrapet hade haft goda chanser på finalplatser tidigare år.

 10. Daniela

  @Alex: om Ryssland som vinnare: det var sagt för länge sedan att Ryssland vinner så att det blir nig så i år! ESC vill organisera detta i Moskva nästa år! Men, tänk om Frans gör det igen! 😉

 11. Daniela

  “Nog” skulle det stå istället för nig!

 12. Daniela

  @ Johan: håller med dig, det hänger på de “små” detaljerna men framför allt på träffsäkra framföranden! Nu ställs artistens förmågor på sin spets: attleverera klockrent! Oh, sååå spännande! I can’t wait! 🙂

 13. Alex

  @Daniela Jag tror att Sverige kommer hamna högt när folket väl röstar, om vi blev charmade i Sverige vrf ska inte Europa bli det?

 14. Daniela

  @Alex: oh, Alex om du och för den delen alla här på bloggen visste hur jag bara håller tummarna för Frans! Den som vet är min dotter! Hon har nästan fått nog med det! 🙂 Men hon förstår varför jag håller såå mycket om Frans och hans hela bidrag! ❤️
  Men Alex, jag har en riktig växare som jag ju mer jag lyssnar på desto mer tycker om det! Jag har kommit fram att det är en väldigt underskattat bidrag och det är Albanien! Hade mycket svårt för det länge men inte nu längre, jag tycker att denna låt och artist är mycket bättre än Norges, Malta och definitivt Armenien! Vad säger du om det, och även ni andra! Vill gärna ta del av det ni känner för detta bidrag nu! Jag unnar det en plats i finalen! 🙂 Hoppas att folk Lyssnar lite till….

 15. Alex

  @Daniela enligt mig är den bättre live än i videon

 16. Alex

  @johan Polen går vidare, han är ju väldigt bra live. då menar ju väldigt bra.

 17. Daniela

  @Alex: Ja! Så är det, dessutom är hon en av de bästa sångerskorna i år, då menar jag röst och scen närvaro, och enligt mig är dessa: Dami Im, Iveta ( hon är för mycket för mig men hon har en fantastisk röst!), Jamala, Tjekien också ( jag irriterar mig Dick på henne uttal av ljudet ” S”!!!), Kaliopi, Lidia och Enaida, hoppas jag skriver rätt namn på Albaniens artist! I kind of fallen in Love with her efter att ha sett hennes live, rep, och presskonferensen! ❤️

 18. Johan

  @Daniela, “Eneda” heter hon, men anledningen till rättningen är inte för att påpeka att du stavat fel utan mest för att det blev en blandning av årets deltagare och fjolårets “Elhaida”! 😀

  Eneda+Elhaida=Enaida!

 19. hej

  http://eurovoix.com/2016/05/08/live-big-five-running-order-draw/

 20. Daniela

  @Johan: tack! 🙂 okey, men vad tycker du om detta bidrag i år? Jag skrev att jag gillar det mer och mer! 🙂

 21. Johan

  @Daniela, för mig är det lite en upprepning av det misstag som jag tycker att Albanien gör varje år: Det plockar fram en fantastisk låtidé, en underbar sångröst, inkorporerar etniska inslag i den episka orkestrationen som de alltid har med i Kenges-festivalen… för att sedan i studioversionen göra den steril och odynamisk. Från stråkar och suggestivt har det gått till en lite plastig RnB-skapelse som tyvärr om jag får spekulera är helt utan chans att ta sig vidare. Samma fel gjorde de 2014: istället för att verkligen spela på att låten ständigt pendlade mellan dur och moll så tog de bort allt det kontrasterande och intressanta inför slutversionen och självklart kom de nästan sist i sin semifinal.

  Tyvärr, hade de behållit orginalet hade det varit betydligt högre upp på min lista. Varför ska de alltid vara så rädda för att behålla orkestreringen? Snacka om att missa världens chans att göra en låt maffig och dynamisk.

 22. Adri

  ESC är ju ett tv- och underhållningsprogram och då kan det visuella framträdandet hjälpa eller stjälpa en låt. Ett exempel där jag tror det visuella framträdandet låg bakom fiaskot är Israel 2014, men även Estland samma år (även om jag personligen alltid tyckte den skulle misslyckas)

  I alla fall det jag vill få sagt med allt detta angående “visuellt” framträdande är att jag tror det kan komma att kosta Kroatien sin finalplats, men det vore oerhört tråkigt.

  De har en nästintill perfekt låt, de allra allra flesta verkar tycka om den och sångerskan har en av årets unikaste röster… men oj vad livlös hon är på scenen. Lever sig inte in i låten för fem öre.

  OM, stort om, Kroatien misslyckas med att knipa en finalplats så tror jag absolut(!!!) att det kommer vara för att framträdandet inte tillfredsställde ögonen tillräckligt.

  Litauen är lite i samma risk, men den var aldrig så stor favorit så där blir det inte lika mycket av en skräll om den skulle misslyckas.

 23. Adri

  Som vanligt efter att ha sett repen börjar jag möblera om i min lista över hur jag TROR resultatet kommer bli. Numera tror jag att Grekland (trots det, i min åsikt, pinsamt dåliga framträdande) och Tjeckien kommer ta sig vidare medan jag har blivit allt mer osäker på Azerbajdzjan och Kroatien.

  Men vill absolut inte räkna ut någon (förutom Montenegro och San Marino) förrän jag sett tv-framträdandet på tisdag. Mycket handlar ju om dagsform och ibland ser ett framträdande annorlunda ut på TV än på repklippen. Så ingen av mina förutsättningar är “carved in stone”.

  I semifinal 2 har jag numera insett att Israel och Belgien antagligen kommer ta sig till final, medan Albanien och Irland nästan är helt uträknade. Albaniens rep var “SNOOZEFEST DELUXE” och Nicky från Irland sjunger, trots alla år i Westlife, verkligen jättesvagt.

 24. Daniela

  @Johan, tack så mycket för ditt svar! 🙂 Väldigt synd om Albanien!
  @Adri: jag tror att Irland kommer att ta sig till final, trots allt!

 25. Micke

  Angående Albaniens bidrag. Första gången jag hörde deras färdiga produkt satt jag mest och tittade rakt ut och undrade över om de driver med mig. Var det verkligen samma bidrag? Ungefär som med Israels tre olika “Made of stars” men med en stor skillnad. Israel var öppna med det. Det är som Johan säger inte första gången Albanien går från högt till lågt under resans gång. Tyvärr är det någon slags rädsla för det äkta och genuina som många länder drabbas av. Man tror sig veta vad Europa vill ha. Överhuvudtaget är det nu det enda som verkar räknas. Att delta med något äkta räcker inte längre nu måste vi bygga luftslott helt efter ritningar vi tror oss besitta som ska vinna hela skiten (eller vad säger Ryssland, Australien m.fl? En tråkig utveckling. Ska bara inflika att Ryssland och Australien ligger 10-20 någonstans för mig så det är inte det att jag tycker illa om bidragen. Jag tycker illa om konstruktioner som görs efter mall, jag hyllar istället äkthet.

  En liten koll på den här “rankingen” av semifinalerna: Om man går efter detta vill jag byta ut tre länder från semifinal 1 och de är Armenien, Malta och Azerbajdzjan. Som ersättare vill jag ha in Grekland, Bosnien-Hercegovina och Österrike.

  Om man sedan då går över till semifinal 2 är jag bara nöjd med fyra av de tio i final. Israel, Polen, Australien och Bulgarien.Problemet är att det inte finns sex bidrag som jag vill ha in istället. Men jag vill absolut ha in Georgien och Makedonien och ut ska då Litauen och Ukraina. Hmm men då fattas ju fyra bidrag. Men då får det bli det då för jag hittar inget mer 🙂 Nja kan väl slänga in Serbien, Irland, Slovenien och………………………… säg Lettland men då är jag verkligen snäll mot det sistnämnda

 26. Micke

  Funderade över plus och minus när det gäller bidragen hur de förs fram av rösterna artisterna är i besittning av och utan tanke på hur bidraget är:

  Semifinal 1

  Plus: Tjeckien, Ungern och Kroatien

  Minus: Armenien

  Semifinal 2

  Plus: Australien, Serbien, Polen och slutligen numero uno Makedonien

  Minus: Ukraina, Belgien, Litauen och Schweiz

  Någon här med skiftande omdöme? 🙂

 27. Daniela

  @Micke: mm, du uttrycker med andra ord det jag själv tycker och skrivit fler gånger här på bloggen! Skrev faktiskt rätt så mycket om just hur viktigt det är att bevara sina musikaliska rötter, du och jag växlade några inlägg med varandra om till exempel Irland som har bytt deras riktiga musikaliska tradition till West life traditionen! Det är också anledningen till att trots att ” grupptrycket ” har känts rätt så hårt och då menar jag bl a just från OAGE som man sett svart på vit att de har redan kronat Ryssland som vinnare! Inklusive Rumänien gav Ryssland 12 poängaren! Om just Rysslands bidrag har jag verkat vara “mercyless” och jag var det också av alla anledningar jag skrev då men jag var tvungen att tona ner inte minst av egentliga respekten för Serghey som människa och artist! Jag har lyssnat mycket på honom på youtube, har inget ont mot honom, faktiskt! Förresten sitter jag nu och lyssnar/ tittar på dagens Morgonnyheter i repris, och det är nog så att Ryssland, Australien och Frankrike är tippade som stora kandidater till den stora vinsten! Alltså ingen av dessa låtar har det du och jag och fler andra uppskattar, dvs kärleken för det “äkta” i de termer du nämnde i ditt inlägg! Utan de går i de stora markanta spåren av den nya traditionen, dvs att konstruera det som konsumeras fort och som glöms lika fort! Och det är meningen om man ska överleva i den verklighet vi egentligen alla lever i dag! Jag är rädd att Kaliopis närvaro är bland de sista försök att rädda just traditioner och rötter! Grekland och Bosnien-Herzegovina ger också tydliga signaler på att de kommer med all sannolikhet att byta spår, Cyprus, Moldvien, Albanien, Polen, Ungern har redan gjort det! Detta tillsammans med att 11 länder har föredragit svenska musikproducenter talar mycket för vad ESC är för något och att det kommer inom kort att byta helt skepnad! Jag skulle vilja föreslå att de till och med skapar fler prisbelöningar: bästa kvinnliga röst, bästa manliga röst, bästa scenografi, bästa lyriks, bästa dans or what so ever så att det blir mer variation även där och att man slipper kategoriseringen: ” låt som inte passar ESC!” Eller man kunde ha priset som hette: ” låten som inte alls passar ESC” 🙂
  Bortsätt från allt detta vill jag ändå säga att det är fantastiskt att Stockholmarna och nästan, snart alla i världen som är musik intresserade mer eller mindre får uppleva ett sådant evenemang! Har velat åka till Stockholm men jag är sjuk, har väldiga smärtor i min ansträngda rygg – på den punkten förstår jag Petra Mede- så att jag har inställt detta besök som annars blev planerat sedan tidigare! Idag insåg jag att det inte var möjligt så jag var tvungen att avboka hotell! Men men, vi ska uppleva detta via medier, med godis, chips, en god ESC middag med en flaska champani som vi ska öppna här hemma 14 Maj och fira vinnaren, oavsett vem den är och alla artister inklusive Ovidiu som kommer att vara i Moldavien med sina vänner som har organiserat en stor Rockkoncert där! ❤️

 28. Adri

  @Micke: Jag håller inte alls med dig (big surprise, eller hur? 🙂 ). Och speciellt inte då om Armenien.

  Armenien är en av årets bästa låtar överhuvudtaget, och hennes röst ÄR årets bästa i min mening. Hennes finalplats borde vara nästintill garanterad.

  Extremt snygg produktion, snyggt framträdande och årets bästa låt. Absolut topp 5 i min bok.

 29. Daniela

  @ Micke: håller med nästan alla dina plus och minus förutom två: Ukraina -jag vet jag vet in hur du rycker om det men jag tycker nu annorlunda ☺️- och sen Belgien! Är jätte nyfiken på semifinale och se henne vad hon kommer med just då! Men just nu gillar jag Laura!

  Och sen har jag Albaniens artists röst också, hon är otroligt duktig! Bland de bästa rösterna rycker jag iaf!

 30. Daniela

  @Adri: Enligt Wiggyblogg är hon Rysslands och Australiens stora utmanare!

 31. Adri

  Oj, på nästsista raden skulle det stå “årets bästa röst” inte “årets bästa låt”. 🙂

 32. Micke

  Daniela, Adri och övriga: vad gäller Ukraina och utläggningar om det är jag färdig. Jag tror alla här vet att jag anser en sak om låten och en annan om artisten. Åter igen så vill jag vädja till en person här om (du vet vad) om du läser detta. Du har fria händer. Vad gäller mitt minus för Armeniens röstresurser så baserar jag det på de rep jag sett och hört. Har låtit klart tveksamt känns det som. Litauens röst var jag tveksam till redan som blind om ni förstår. Schweiz tjej blöder mitt hjärta för. Känns att hon vill så mycket men det räcker inte till. Magkänslan känner att det är nerverna men vi får se. När det gäller nerverna var ju det största frågetecknet Österrike men det känns som att hon greppar det bättre nu. I alla fall innan sändning. Belgien då? Njaaaaa. tveksamt.

  @Daniela, största anledningen till att äktheten och “det egna landets” försvinner allt mer är faktiskt införandet av telefonröstning. Ta inte detta fel nu jag menar inte att alla som ringer är klantar men den stora skillnaden är att en riktig jury (alltså inte en bestående bara av fem pers utan en jättejury av alla generationer) koncentrerar sig mer på äkthet och originalitet än de som teleröstar. Så är det bara. De fingerfärdiga på tele letar hits de kan gå och nynna till och dansa till, inte att de skulle ha något annorlunda eller så.

 33. Daniela

  @Micke: tack så mycket för ditt förtydligande! Och vet du, jag gillar inte heller Armenien, brrr, Nej, she is Just toooo much för mig! Och för den delen inte Malta heller! Jag blandar ihop dem och det enda jag är glad för att de är med i tävlingen är för att jag som rökare – som förgäves försöker sluta med denna ovana utan någon framgång- kommer att gå ut och röka när de gör sina framträdanden! Orkar inte med den stilen alls! Jag säger förstås ” I’m not sorry, no!” Iveta och Sanja har blivit kritiserade för deras sätt att exponera sig själva, eller att de överdriver med kroppen och så, men just Iveta och Ira, för mig som är feminist dock till en vis mån, så är jag extraktitisk mot kvinnor som “exponerar” sina kroppar enligt de “skönhets” normer och ideal som råder idag! De gör sig till ” objects of gaze” alltså jag kan inte med detta! För jag vet av min vardagliga erfarenhet hur dåligt alldeles på tok för många unga tjejer mår utav dessa normer! Därför så vill jag rikta ett stort eloge mot de kvinnliga artister som motarbetar dessa normer bl a Sandja från Finland! Hon är den kvinnliga artist som inte motsvarar i mångas ögon just den överlägsna normen, MEN hon har en fantastisk kropp och en sån varm utstrålning så jag stort älskar Sandja från Finland nuförtiden! Hon ör en frisk förebild! ❤️Hon berättade nämligen om sitt intresse för mode nämligen miljövänlig mode! Toppen! ☺️
  En annan kvinnlig artist som jag anser vara en riktig förebild är Kaliopi, hon är perfekt i mina ögon, likaså alla andra som inte håller på på samma sätt som Iveta och Ira!! Dami im kom jag på nu, hon visar också kropp och framför allt ben Men hon gör det på ett mer diskret sätt som jag köper direkt! Tänkte för den delen på Islands artist som hade en outfit i spets på öppningsgallan, oh vad jag älskade den också! Så det går att fina sätt att jobba med kropps uttryck utan att vara stöttande!

 34. Kerstin

  Jag tycker låten från Armenien faktiskt växt lite men jag gillar inte riktigt Ivetas röst och Daniela det känns skönt att höra att det inte bara är jag som tycker att Ivetas klädsel eller brist på snarare faktiskt inte är särskilt smakfullt.

 35. Micke

  @Daniela vet du vad? Jag skulle ljuga om jag skulle påstå att jag inte älskar kvinnlighet från kvinnans tånaglar till håret. Men det är en jädra skillnad mellan det till att bedöma kvinnor utifrån kroppsdelar. Med handen på hjärtat! Vill de kvinnliga artisterna gå klädd i överrock eller helt utan en tråd på kroppen skulle inte påverka mig det minsta. Det här handlar om en musiktävling där låt och röst bedöms och då är det detta jag bedömer vare sig kvinnan väger 200 kg eller 20 kg. Så har jag alltid sett det och kommer alltid att se det. Det är därför jag har så fruktansvärt svårt för teleröstning där många tyvärr bedömer minst lika mycket efter utseende. Har vi inte sett nog av sånt i MF där killar utan röst men utseende gömmer sig bakom robotdansande nobodys.

  Däremot är det en helt annan sak det andra du tar upp. Tyvärr funkar ju inte världen så att vi bedöms efter vad vi kan utan mer efter vad vi bär runt på. Utifrån det förstår jag dig som feminist hur du ser på detta. Vi har sett allt för mycket av vad dåliga föredömen kan ställa till med. Nog om det och tillbaka till musiken.

  Angående Kaliopi. Märker att en del säger “Tror inte lika mycket på henne nu som förra gången”. När de säger så tror jag faktiskt att de ljuger, åtminstone majoriteten av de som säger så. Varför? Därför att ytterst få trodde på henne 2012 men då gick hon in och sopade alla tvivlare av banan. Folk har lätt att glömma 🙂 De trodde inte på henne då heller. Vi avvaktar och ser vad hon har i bagaget att packa upp tycker jag. Många kommer nog att bli förvånande över innehållet i den väskan 🙂

 36. Alex

  @Kerstin @Daniela. När Lady Gaga har samma kläder som Ivetas så är det ett uttryck, när det är någon annan måste det ses ner på. Alltså detta är Artister, det är inte så att de går klädda sådär på stan. Det är helt andra normer på en scen. Ser inget fel alls med hur de är klädda.

  Låten har växt massor, och rösten håller. Go Armenien

 37. Micke

  En helt annan sak! Har hela tiden sett Greklands bidrag som det största glädjepillret i årets tävling och omdömet byggs på allt mer. Det för att det är ett glädjepiller men också mycket för att de är ett av få länder i år som vågar stå för “sin grej”. All heder i världen till Grekland i år och måtte ni nå final. Fan va glad jag skulle bli i så fall.

  Tack Grekland för att ni vågar

 38. Kerstin

  Alex, jag förstår precis hur du menar. Men jag har ingen annan åsikt när det gäller Lady Gaga eller någon annan heller. Jag tycker bara inte det är snyggt. Jag ser inte ner på någon, jag tycker som sagt bara det inte var en smakfull klädsel. Det är min åsikt.

 39. Daniela

  @Alex: vet inte om det jag skrev är just att se ner på de artisterna, utan jag störs av sättet som jag inte upplever som något som ger mig en behaglig upplevelse! Jag försökte förklara också min synpunkt som kanske upplevdes som ” nedsättande” ! Fast i min mening vill inte jag nedsätta utan säga att jag inte gillar det! Tyvärr, gör inte jag det. Hörde på Wiggyblogg att hon har tonat ner det inför semin, så får jag se där!

 40. Alex

  NEJ Kerstin du får inte ha en åsikt!! hahaha

  Nä förstår vad ni menar, men vem har inte en body idag, typ alla kända kvinnliga artister har ju typ haft body nån gång. Hon har ju även en tygbit över axlarna så det är benen som syns.

 41. Daniela

  @Micke: jag tror att jag blev missförstådd! Jag bedömer inte utifrån kroppen, herregud absolut inte! Jag skrev ju om hur jag tänker och drog in feminismen också! Min bedömning grundar sig på den helhet en artist kommer fram med i detta ESC sammanhang! Och med ESC sammanhang menar jag ett sådant omfattande fenomen som speglar mycket av de värderingar vi har i samhället! Därför känner jag att det är extaviktigt att även artisterna tänker medvetet på vad de gör! Det kanske ” låter” för långt sökt men jag tycker det i alla fall!
  Och ännu en gång, Iveta har fått kritik från många andra håll också och det sägs att hon har lyssnat, vilket är bara positivt, och dessutom tonat ner detta! Jätte bra! Tummen men upp, underbart att artister är lyhörda för kritik!

 42. Daniela

  @ Alex, du är så himla underbar! Du fick mig skratta här vilket är fantastiskt med tanke på att jag kämpar med min rygg nu! Usch, men det är inte därför jag är grinig mot Iveta! ☺️

 43. Kerstin

  Alex, men så är det som du säger. Det är ju så där de flesta kvinnliga artister ser ut på scen idag. Men min åsikt var inte utifrån något feministiskt synsätt utan enbart baserat på min smak, vad jag tycker är snyggt och inte. Nog om det. Har du hittat två finalister till, till dina åtta i semi 2?

 44. Kerstin

  Micke, är så glad att Grekland fick till ett bra framträdande. Grekland har ju legat i botten på oddslistor m.m och nu känns det faktiskt som det kan gå vägen för Grekland.

 45. Alex

  @Kerstin Börjat vänja mig vid tempoväxlingen hos det norska bidraget. inte så att jag dö älskar den, men anser att den bör gå vidare, sen måste jag säga att Belgien är mycket bättre live. innan gillade jag inte alls den. Nu anser jag att hon bör vara på plats 10.

  Kerstin vi snackade om det innan, att vi gillar mainstream, pop det som finns på listorna, Snacka om att jag tycker att samma 10 ska gå vidare som oddsen speglar! lol helt sjukt 10 av 10 helt otroligt skrämmande.

  Vad tycker du?

 46. Kerstin

  Jag tycker det är så svårt det här med just mina två sista platser i semi 2. Ja även i semi 1 också faktiskt. Jag tror Belgien, även om jag inte riktigt går igång på låten har en mycket stor chans på final. Låten kommer sticka ut av det enkla skälet att det är enbart glädje, både i låten och artisten. Så även jag tippar Belgien till final. Sen är det då den sista platsen. Jag har hela tiden haft Norge som finalist men det skulle betyda att Danmark inte kommer med. Två helt olika låtar. Hjärnan säger Norge. Sen gillar jag Nicky men han trots sin stora erfarenhet i Westlife verkar inte riktigt hålla röstmässigt, konstigt, eller så kommer han låta hur bra som helst när det väl gäller. Jag blir inte klok på det här. Men hur många fans har Nicky som kommer rösta på honom? Jag börjar nästan luta åt att det blir Irland trots allt, eller?

 47. Alex

  @kerstin inte blev det bättre live gällande Irland. vet inte om det räcker att ha varit en före detta Weslife member.

  Danmark tror jag inte alls har någon större chans till finalplats. men man vet aldrig! ska bli spännande imorgon!

 48. Kerstin

  Ja herregud Alex så spännande det blir. Förmodligen kommer någon skrälla. Jag är lite inne på att Kroatien kommer missa finalplats imorgon. Nederländerna vill jag ha vidare nu. Tjeckien kommer nog få sin första eftertraktade finalplats allt annat vore skandal.

 49. Micke

  @Daniela hur kunde du få det jag skrev till det du säger 🙂 Läs igen det jag skrev får du se att du nog missuppfattat vad jag menade 🙂 Jag har aldrig sagt att du bedömer efter kroppen. Jag sa utifrån hur jag ser det och sedan utifrån hur det tyvärr ofta ses idag 🙂

  @Kerstin, nej då vi tar Grekland till final. Det är de värda då de vågar gå utifrån de inskränkta mallar vi nu har 🙂 Dessutom övertygar Tjeckien allt mer så då är jag nöjd nästan på samma plan som du 🙂

  Vill ni jag ska berätta lite om hur det går? Ryssland kommer inte att vinna, Irland kommer att missa final för att bara nämna två saker 🙂

 50. Kerstin

  Micke, om det är Frankrike, Tjeckien, Israel eller Sverige som slår Ryssland så är jag ändå superglad. Om det blir Ukraina då kommer jag nog svära i fem minuter och sen se fram emot nästa år. Snälla bara det inte blir Ukraina, den är så förbaskat deprimerande.

 51. Alex

  @Kerstin Om inte Tjeckien går vidare kommer det bli den största chocken någonsin, för mig. Ren skandal vore det.

 52. Alex

  Verkligen! snälla inte ukraina! Vi borde be en bön, lol

 53. Daniela

  @Kerstin: ☺️ Oh vad roligt du skriver här! Men du, Ukraina kommer inte att vinna! Nope! För var det inte du som sa att Europa vill ha glädje nu? Förresten hela världen vill det, och vet du vad Justin Timberlake gör stor entré i en mellanakt på ESC! Milde Matilda vad det kommer att svänga i Globen den 14 de Maj! Ryssland vinner i år och hela världen har en stor chans att frälsas av allt ond! OMG, vilken PARTY!

 54. Daniela

  @Micke: jag läst det du skrev, förstod det du skrev men jag slogs av den tanken att jag blev missförstådd, men nu vet jag ☺️ och så fortsätter vi: Grekland älskar jag, det vet du om och Gud vad min i-phone kommer att jobba för deras finalplats vilket jag hoppas att det hjälper! Vem vet!
  Är du säker på att Ryssland inte vinner? Och Nicky Byrne har såååå många fans! Och jag fortsätter be till de stora makterna att Frans tar detta hem, som kronan på verket! Tänk vilket kalas det skulle bli den 14 Maj! ☺️ ☺️ ☺️

 55. Kerstin

  Justin Timberlake, hur sjutton har dom lyckats med det? Ja han är superduktig, duktig skådis också. Ja, jag tror Europa behöver glädje, inte mer påminnelser om krig eller andra hemskheter oavsett om det händer nu eller hände 1944.

 56. Alex

  Fan va kul med Justin som en akt. Snacka om att tävlingen får sig ett uppsving. Lyxigt det här. Kanske blir en utav de bästa eurovision någonsin, producerat alltså.

  Ska bli kul att se alla showa på finalen sen se Justin och jämföra med det….

 57. Daniela

  @Kerstin, håller med dig om glädjen! ☺️ Men sen blev jag ett stoooort frågetecken om just det du också uttrycker i din frågeställning! Men Avici och de umgås, så att jag tror inte att det var några som helst svårigheter! Så att Justin Timberlake, here he comes!

 58. Alex

  Justin har ju gjort låten i samarbete med max martin och schellback alltså mainstream pop legenderna! Kommer säkerligen vara svinbra

 59. Daniela

  Tänk på vilka möjligheter som öppnas för vår Frans! ☺️ Han gör ju den typen av musik han också! Kul! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se