ESC 2016 Schlagerpinglan: På tisdagskvällen den 10:e maj avgjordes den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 14:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades).

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så kommer sammanställningen här nedan att uppdateras med länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden så fort de finns tillgängliga. Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.

Uppdaterat: Vid den efterföljande presskonferensen drogs det lott om i vilken del av finalen som de nykläckta finalisterna ska starta, se resultatet nedan:

De tio länder som gick till finalen av ESC 2016 från semifinal 1 (+var de startar i finalen):
Azerbajdzjan Azerbajdzjan Miracle“, Samra (första halvan av finalen)
Ryssland Ryssland You Are The Only One“, Sergey Lazarev (andra halvan av finalen)
Nederländerna Nederländerna Slow Down“, Douwe Bob (första halvan av finalen)
Ungern Ungern Pioneer“, Freddie (första halvan av finalen)
Kroatien Kroatien Lighthouse“, Nina Kraljić (andra halvan av finalen)
Österrike Österrike Loin d’ici“, ZOË (andra halvan av finalen)
Armenien Armenien LoveWave“, Iveta Mukuchyan (andra halvan av finalen)
Tjeckien Tjeckien I Stand“, Gabriela Gunčíková (första halvan av finalen)
Cypern Cypern Alter Ego“, Minus One (andra halvan av finalen)
Malta Malta Walk On Water“, Ira Losco (andra halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den första semifinalen av Eurovision 2016:
Moldavien Moldavien Falling Stars“, Lidia Isac
Estland Estland Play“, Jüri Pootsmann
Grekland Grekland Utopian Land“, Argo
Bosnien Bosnien och Hercegovina Ljubav je“, Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala
Finland Finland Sing It Away“, Sandhja
Montenegro Montenegro The Real Thing“, Highway
Island Island Hear them calling“, Greta Salóme
San Marino San Marino I Didn’t Know“, Serhat

Övriga video-klipp med anknytning till den första semifinalen:
♥ “Eurovision Taxi
♥ “If I Were Sorry“, Frans (Sveriges redan finalklara ESC-2016-bidrag)
♥ “J’ai Cherché“, Amir (Frankrikes redan finalklara ESC-2016-bidrag)
♥ “SayYay!“, Barei (Spaniens redan finalklara ESC-2016-bidrag)
♥ “Semi-Final 1 – Qualifiers Press Conference” (presskonferens efter semifinalen)
♥ “Emotions from the qualifiers after Semi-Final 1
♥ “Artists of the first Semi-Final react right after performing
♥ “The Grey People” (Mellanakt i Semifinal 1)
♥ “Måns Zelmerlöws Heroes” (Öppningsnummer i Semifinal 1)

Schlagerpinglan: Även om jag förmodligen kommer att skriva av mig en del i kommentarsfältet nedan så återkommer jag i morgon med en lite mer samlad rapport om semifinalen i stort och mina personliga åsikter och betyg till bidragen.

Redan nu kan jag dock avslöja att jag är väldigt nöjd med kvällens resultat då det visade sig att hela tre av mina fyra huvudfavoriter överraskande nog gick vidare: Ryssland, Cypern och Österrike… ett betydligt bättre resultat än jag räknat med… men mer om det i morgon. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


63 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2016: Semifinal 1”

 1. Adri

  Du och jag tycker ganska ofta lika vill jag tro… men det finns två saker här som vi verkligen inte håller med varandra om; Cypern och Island.

  Cyperns låt var, i mina ögon, väldigt medioker. Inget illa om Minus One. De gjorde vad de kunde med låten de fick… låten var problemet. Låter som någonting som antagligen åkt ut i andra chansen i svenska finalen.

  Islands låt var, i mina ögon, ett mästerverk med en mer än kompetent sångerska som utstrålade såååå mycket glädje trots det mörka numret. Låten andas “Of monsters and men” och annat isländskt och texten är så fin.

  Aja, jag HOPPAS verkligen Island åtminstone gick vidare hos något av resultaten. Aja, jag får nog ta och sova och smälta detta. Min hjärna är verkligen helt tom. Trots 8/10 favoriter vidare… svag tröst.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag kan tänka mig att du förmodligen är lika bedrövad som jag är överlycklig just nu. Jag älskar Cyperns bidrag och även om jag till slut svängde och började tro att det var möjligt att de skulle ta sig vidare till finalen så var jag aldrig säker. Därför är resultatet extra roligt för mig… bara synd att det tvunget alltid är någon annan det går ut över. :/

 3. Adri

  Ja, men programmet tog precis slut. På torsdag och lördag kommer jag fortsätta se sändningarna och vara glad ändå 🙂 det är mest bara att man just i nuläget känner lite tomhet. (+ om någon verkligen överraskar så kanske jag får en ny favorit så då kanske Island inte känns lika bedrövligt längre)

  Som sagt, jag hoppas att Greta haft kul så länge det pågick, att hon är nöjd med sin insats och håller huvudet högt ändå. Och som jag skrev tidigare så hoppas jag att någon av tittarna eller juryn hade henne i final i alla fall. Det kan ju Greta se som en liten tröst i så fall 🙂

  aja, life goes on. 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Precis, man reagerar på resultatet och sedan är det en ny semifinal och förhoppningsvis så har man efter det fått med sig i alla fall några bra bidrag till finalen. 🙂

 5. Adri

  jamen precis, jag fick ändå med mig 8/10 favoriter så jag får fokusera på det 🙂

 6. Mr A

  Jag fick 9 av 10 rätt. Missade kroatien. Trodde island istället. Vilka som skulle vidare.

 7. Schlagerpinglan

  @Mr A, Det var inte illa, själv fick jag bara 7 av 10 men är otroligt nöjd ändå då det innebar att Österrike trots allt gick vidare. 😀 Sedan kunde jag bara inte tro att Bosnien och Hercegovina och Grekland kunde missa finalen… men det kunde de tydligen. Fel år att visa det dock, enligt min smak. :/

 8. Mr A

  Bosnien skulle kunnat gå vidare. Men Greece trodde jag nog inte på. Men österrike en av mina favoriter. Bra att den gick vidare.

 9. Kerstin

  Jag fick 9 av mina tio som jag ville ha till final, det var Grekland som missade. Men då det blev Cypern istället som jag tyckte var bra igår och det är en av Schlagerpinglans stora favoriter och även min fina mamma ville ha dom till final så är jag faktiskt hur nöjd som helst. Men hur snygg show bjöd inte Ryssland oss på? Fantastiskt. Sen förstår ni nog min glädje över Tjeckien. Det är kul när de bidrag går vidare som man känner så starkt för och tror så mycket på. Kul för Tjeckien som äntligen får uppleva en final.

 10. Alex

  Grattis kerstin till så många rätt! Jag fick 7 av 10 inte lika imponerande, men hela min topp 5 rätt så det är kul.

  Jag hade svårt för Azerbajdzjan röst i refrängen. Tyckte även kroatien hade fallit pga sitt framträdande var anledningen till att de gick bort. Gällande Nederländerna så tycker jag bara inte om den stilen. Men visste att de skulle vidare

 11. Daniela

  ” Alea iacta sunt” sade Caesar när han skulle gå över Rubicon! Nåväl, semi 1 är över och även om jag har fortfarande en vis irritation i kroppen på grund av att Azerbaijan och Malta fick sina platser i final, för den delen även Tjeckien ( för min del är denna ballad så tråkig att jag är tvungen att gå efter de första akorderna; dessutom har artisten ingen utstrålning enligt mig) så måste jag gå vidare! Med Grekland och Bosnien ur bilden har vi endast 2 länder i tävlingen som inte har engelska som sitt språk och som vågar behålla fortfarande sitt eget och det är Italien och Frankrike! Resten are Blown away! Väldigt tråkigt!
  Det finns något som gör att en stor del av lusten av att följa ESC via Tv är programmets presentatör Lotta B: detta är bara så fruktansvärt tråkigt! Ingen energi, ingen utstrålning i rösten, ännu en lågmäld människa som irriterar många av oss inte minst på grund av att hon väljer att snacka på just när ESC’ ordförande skulle förklara viktiga saker! Tummen ner och gärna bort med henne de två programmen som finns kvar!

 12. Johanna

  Jag hade bara 7 rätt igår men är rätt nöjd ändå då både Nederländerna och Tjeckien som jag verkligen gillar gick vidare. Äntligen för Tjeckien!

  Jag har dock en allmän fråga till alla här. Kroatien verkar ju vara en favorit hos många av er men jag har aldrig riktigt fattat grejen och den var väl den enda av finalisterna jag inte alls kan förstå hur det gick till (trots att jag ogillar Malta skarpt fattar jag ändå grejen med den) Så vad är grejen med Kroatien? Jag har själv trots att jag verkligen försökt ännu inte lyckats komma ihåg hur den går….men jag hade samma problem med Albanien förra året och stod som en fågelholk när den gick till final också…

  Iaf är det kul att Österrike som var min plats 11 i semin gick till final trots att det innebar att jag förlorade Island och Estland som jag gillade mer:-)

 13. Alex

  @Daniela du har så rätt! jag tänkte att nästa gång kanske jag ser det på youtube live så jag slipper hennes snack! när det inte behövs. Plus att hon var hur tråkig som helst.

 14. Alex

  Förstår inte heller storheten med Kroatien längre, även om hon var bättre nu än på repen. Jag tycker som sagt även att Azerbajdzjan i refrängen förstör hela framträdandet. Så dåligt.

 15. Daniela

  @ Alex: Tack f är ditt svar! De kunde ha erbjudit detta till Gina och så kunde någon annan tagit Inför programmet! Inte vet jag, och jag är såååå trött att man väljer de som har en viss status och sånt! Det finns hur många talangfulla intresserade journalister som kan visa båset det med att man älskar ESC och livet på riktigt! Nu gick jag i gång för det svider fortfarande att ingen av mina stora favisar fick en finalplats! Snart är Kaliopis och Albaniens tur också och snart har vi ett ESC för enbart de mest betydelsefulla grannarna! Jag måste erkänna att jag spricker nästan av frustration! 🙁
  …ska försöka se framemot Michals finalplats i semi 2! Och sooooom jag kommer att hålla tummarna för Danmark, men ack vad tveksam jag är att de tar sig vidare!

 16. Alex

  @Daniela Jag tror att det blir svårt för Albanien och Kaliopa att gå vidare. det såg vi ju nu att inget med traditionella rötter gick vidare. Det är svåra delfinaler då det finns så mycket annat folk gillar. Då krävs det att det är riktigt bra låtar för att de ska gå vidare och det är dom inte enligt mig, detta år.

  Polen tror jag dock på som finalist!

  Dom kunde ha valt någon annan. Men trodde inte själv att jag skulle tycka att hon är så dålig. Brome alltså.

 17. Daniela

  Ansluter mig till er kritik gentemot Kroatien, återigen birde hon behålli kroatiska och sedan är detta med hennes outfit på scenen, jag bara OMG! Och tummen ner! MEN: Kroatien är än så länge det enda landet i Balkan som för tillfället har tagit sig vidare… Fast där hade Grekland stått fint! 🙁

 18. Daniela

  Snälla er, jag skriver fort här så det blir lite fel i texten då och då, det trycks felaktigt, det är inte med avsikt! ☺️

 19. Adri

  @Daniela: Jag tyckte inte heller hon var så bra. Jag tycker inte hon var så urusel som du verkar tycka, men jag håller med om att jag inte tyckte det fanns någon glädje i hennes röst. Överhuvudtaget tycker jag nästan alltid det funkar sämre när det är en ensam människa som kommenterar. När Edward och hans sällskap gör det har jag alltid tyckt, varje år, att de varit fantastiska 🙂 men både Josefine Sundström som var ensam 2013 och Lotta Bromé som är ensam i år håller inte alls samma höga standard. Aja, två sändningar kvar. Jag hoppas hon blir bekvämare i stolen och kanske då kan bli lite intressantare att lyssna på. Annars tycker jag som sagt att det alltid ska vara två personer i båset 🙂

  @Johanna: Jag lyckades bara pricka in 6/10 finalister. Men för mig gör det inget då 8/10 av de jag HOPPADES på gick vidare och det föredrar jag hellre än att jag tippar rätt. Aja, angående Kroatien. Jag tycker det finns något speciellt i stillsamheten i låten. Den är väldigt rogivande för mig + tillsammans med en sångerska som har en av årets intressantaste röster och en extremt härlig utstrålning blir det en vinnande kombo hos mig 😀 gillar också att låten verkligen sticker ut. Det låter inte som “en i mängden” 🙂

 20. Adri

  @Alex: ingen låt som var 100% traditionellt sound gick vidare, men både Armenien och Kroatien hade traditionella influenser och gick vidare i alla fall 🙂 så helt kört för Makedonien och Albanien tror jag inte det är. 🙂

  (Även om jag personligen inte vill se någon av dem i finalen, framförallt inte Albanien. Albanien är för mig plats 41/42. Makedonien är mer 50/50. Ibland gillar jag den, ibland ger den mig huvudvärk.)

 21. Daniela

  @ Alex: tack igen för dina svar, jag blir glad faktiskt av att du tar dig tiden och svarar, för tro mig så blev jag riktigt ledsen nu på hur det ser ut just nu i ESC! Och då menar jag att det är ju så att de mindre länder som inte har enorma ekonomiska resurser för att betala för de mycket påkostade scennummer som producerats här och dessutom en svensk låtskrivare som verkligen ger järnet, då spolas de bort! Det är inte ok! Det gör mig verkligen väldigt ledsen! Jag tycker ändå mycket mer om Kaliopis ballad Dona, istället för ” I stand” av Tjeckiens! Och B-H bidrag istället för Azerbaijan som själv blev chockad av att ha gått vidare!!
  Med facit i hand över 60 procent av låtarna som gick vidare är svenska låtar! Och så nästa år kommer US att vara med i tävlingen som säkert kommer att ha svenska producenter inblandade! jag förstår inte varför överhuvudtaget ESC ska fortsätta heta ESC?! De ska istället heta Europian Australian American Song Contest! Or Global Song Contest!
  … Metamorfosernas tid, men i vilken inriktning???

 22. Adri

  Fast det finns ju dock ingenting som tyder på att US kommer vara med nästa år 🙂

 23. Micke

  Lotta Brome for president 🙂

 24. Daniela

  @Adri: tack för ditt svar! Vad roligt att du tycker att det kanske inte är helt kört för varken Kaliopi eller Eneda!
  De jag kommer att rösta för i Semi 2 är:
  1) Kaliopi
  2) Michal
  3) Eneda( tycker mer och mer om henne som artist! )
  4) Sanja
  5) Killarna från Danmark: älskar dem! Både för denna trallvänliga låt OCH för deras arbete för utsatta barn! ❤️
  Sen på de övriga 5 resterande platser har jag:

  1) Ukraina
  2) Australien
  3) Israel
  4)Belgien
  5) Lituanien/ Lettland: i Båda falken är det något som inte riktigt faller på plats med scen framträdanden vilket jag hoppas att de har tänkt på inför semi 2!

 25. Daniela

  @Adri: jag har läst i medierna att de vill gärna detta! Alltså US i tävlingen nästa år! Quiet wired just nu, men som jag skrev tidigare: förvandlingens tider!
  @ Micke: hur menade du med Lotta Brome? I didn’t get it? Är det så att du gillar henne? ☺️

 26. Adri

  @Daniela: Jag tycker precis som du väldigt mycket om Eneda. Hon har en grymt bra röst. Det tror jag ingen kan förneka faktiskt 🙂 men anledningen till att jag placerar Albanien nästsist i år är pga låten. Jag tyckte verkligen om den stora, episka, dramatiska låt som vann i December. De tog verkligen bort den dramatiska melodin och ersatte med något som jag inte ens kan beskriva för det är så tamt :/ Det känns tyvärr som att de slösar bort Enedas talang genom att låta henne framföra denna låt. 🙂 Jag är dock övertygad om att Eneda kommer göra ett grymt bra framträdande, i alla fall röstmässigt. Visuellt är jag inte lika övertygad dock 🙂

 27. Adri

  @Daniela: Jag har hört att de (USA) ansökt om att delta sen 2006, men alltid fått nej. Med tanke på att EBU stängt ute Kina så har jag svårt att se att de skulle ta in USA 🙂 men som sagt, jag har ingen aning. Det är ju utveckling som sker hela tiden. Men jag, personligen, har väldigt svårt att se det hända 🙂

  Även om jag var optimistisk när Australien fick delta, så är det något fel med att USA eventuellt skulle få delta tycker jag. Det känns som att de skulle ta över allt.

  Aja, only time will tell. Jag har i alla fall svårt att se det inom en snar framtid 🙂 men vad vet jag?

 28. Kerstin

  Jag är väldigt nöjd med gårdagens resultat i det stora hela. Jag fick 8/10 rätt på vilka jag trodde skulle ta sig till final men hela 9/10 gick vidare av de jag ville ha till finalen så det var ju ännu bättre och framförallt ännu roligare. Tråkigt med Grekland men men inget att göra nåt åt. Men jag delar inte riktigt er åsikt om Lotta Brome jag tyckte hon var helt ok och har en skön röst att lyssna på.

 29. Alex

  @Adri @Daniela Gällande USA sägs det att de försöker att göra en liknande grej i USA detta sa Norska Ola. Så det handlar inte om att de ska vara med i våran utan att skapa något liknande, exempelvis att staterna tävlar mot varandra, men det är bara på snack stadiet.

  Angående Asien så håller de på att ordna ett liknande tävling. Detta betyder också troligen att Australien flyttar till den tävlingen istället för att vara med i våran, vilket jag tycker är synd. Australien tillför mycket till ESC.

 30. Adri

  Angående vad jag skrev om Lotta Bromé så tycker jag inte att hon var helt väck. Det hon faktiskt pratade om och det hon sa var det inget fel på alls 🙂 Jag tycker bara att hon borde ha mer glädje i rösten för nu tyckte jag det lät mer som att hon “tvingades” vara där och egentligen inte ville 🙂

 31. Daniela

  @Adri: du satte pricken på “i”, med det att det känns som att de skulle ta över allt! Men de har tedan gjort det Adri, hela den musikaliska” kulturen” har redan tagit över! Så från min synvinkel de här vi ser med att de småbönderna i Balkan spolas bort en efter den andra ur tävlingen är bara de sista livstecken av den då efter Berlin murens fall så kommer in dock för en begränsad tid! Då de ekonomiska politiska krafter styr allt så ser vi detta speglas tydligt i ESC’ utveckling! Inte alls konstigt ! Men jag önskar att världen stannar och tänker efter!
  Det jag blev imponerad av vid artisternas presskonferens var att Rysslans Serghey, Armeniens Iveta, Maltas Ira och Azerbaijans Samira stod fast vid principen att musik ska förena oss alla! Fred, Samma rättigheter för alla oavsett sexuell läggning och Kärlek! Måste säga att jag fick tårar i ögonen nör Serghey pratade om sitt land och det ryska folket, han var ärlig, det såg man! ❤️

 32. Kerstin

  Adri, ok, vi får hoppas hon blivit lite mer varm i kläderna till i morgon kväll. Hon kanske trots stor rutin ändå var en smula nervös elller spänd.

 33. Daniela

  Ah inte småbönderna! Det var FEL : små länderna skulle det stå i texten!

 34. Daniela

  Det blev många fel i min senaste text, hann inte redigera den, men jag tror att ni förstår hur jag menade iaf!
  Står fast vid mitt tycke im Lotta B, det hade varit mycket roligare med ensam verkligen utstrålar engagemang och strår över lite mer festlig glädjeglitter! Hon är bara hur tråkig sin helst!

 35. Daniela

  Inte “ensam@ utan “någon”

 36. Danne

  Skulle tippa på att östterike gick vidare pågrund av juryn.

 37. Daniela

  @ Danne: okey, kan du förklara lite, jag har så svårt att förstå det här med hur tungt juryn väger, det intresserar mig för jag vet att juryn nedröstade Moldavien!

 38. Micke

  @Daniela och en till (minns inte vem just nu) som sågade Lotta Brome. Helt ok för mig om ni tycker. Smaken är olika som sagt men för mig var kvällens stora behållning, ja just det LOTTA BROME 🙂

  Jag tror att ni som läst mig här vet vid det här laget att tre saker sätter jag före allt annat ärlighet, spontanitet och äkthet. Allt detta besitter Lotta från första skoskavet till den senaste huvudvärken.

  Vänner till mig fattar inte att jag orkar kolla på ESC och MF men det är inte musiken de främst tänker på utan att de känner mig. Jag klarar inte lismande programledare som gör allt för att dejta en kamera eller en mikrofon. Folk med påklistrade leenden som serverar oss intränade ospontana skämt i all oändlighet. Folk som ser det viktigaste att de får synas eller höras. Att de sedan har en uppgift att ge tittare/lyssnare info kommer inte ens i andra hand utan snarare i femte hand eller något.

  Lotta Brome är allt annat än det. Hon tar sin uppgift på allvar och sina lyssnare på allvar. Det viktigaste för henne är att vi får info. Intränade lismande leenden och dåliga skämt som får magsyran att starta upp håller hon sig ifrån. När jag fick reda på att det var Lotta som skulle sköta detta jublade jag och tänkte “ÅH va skönt att slippa mediakåta nobodys.” För mig var kvällens behållning Lottas lugna sätt och hennes stora respekt för sina lyssnare. Däremot hade hon gärna fått ha någon bredvid sig men man kan ju inte få allt 🙂

  Lotta har självkritik och jag tror aldrig hon skulle ställa upp i fejkade program typ Parlamentet och Så ska det låta. Parlamentet där alla har ett manus att gå efter och sedan spelar spontanitet och skrattar och har sig. Snacka om lurendrejeri men ett program i tiden. Än värre då med Så ska det låta där deltagarna vet svaret redan inspelning. De kan alla svar men vet inte i vilken ordning frågorna kommer. Sedan spelar de in allt i ett svep men gör om allt som de inte varit helt nöjda med.

  Visst är det en härligt äkta och spontan värld vi lever i. Tack Lotta Brome för att du ger oss info istället för att hela tiden försöka framhålla dig själv.

  Vet ni vad? Jag trodde faktiskt jag sett de sämsta pausprogrammen någonsin i ESC-historien men jag hade fel. Klippen när måns och Petra tog upp folk i bilen tog alla tiders bottenpris för mig. Jag började asgarva men inte för att det var roligt utan för att det var så dåligt 🙂

 39. Kerstin

  Micke, då är vi åtminstone två som gillar Lotta Brome. Jag tycker framförallt hon har en så skön och bra röst att lyssna på. Vissa har just den där rösten som gör att man verkligen lyssnar.

 40. Alex

  @micke håller inte med dig om Lotta. Jag menar inte att hon ska skämta. Hon var astråkig. Lät som att hon typ inte ville vara där. Samt någon/några gånger pratade när det inte behövdes. Då jag istället vill höra vad dom sa i programmet.

  Och det du tyckte var bottennapp skrattade jag av. Tyckte snarare att videon om abba var lite tråkigt men det ska ju fortsätta få se om jag gillar det mer imorgon.

 41. Kerstin

  Hon kunde gärna fått ha Björn Kjellman bredvid sig i hytten.

 42. Alex

  såååååå överdrivna bögar var askul, som när petra sa att måns förlorade oskulden på den platsen, och killen säger. “who was the lucky guy”

 43. Daniela

  @Micke och @Kerstin: jag respekterar er åsikt till hundra men jag delar till tusen @ Alex samt jag står fast vid min då jag tycker att hon låter exakt som hon även värkar vara, det lilla jag sett av henne på vissa Tv program då jag även raskt bytt kanal: en lågmäld person utan någon som helst utstrålning! Dessutom när man har enbart rösten som verktyg plus det som går genom munnen och sättet hur detta sägs på då var min väldiga upplevelse: tråkigt att lyssna på, irriterande då hon sätter sig över ordföranden så att hon pratar i mun på honom, och även ledsen över den totala saknad av engagemang hon utstrålar via röst närvaron för man ser ju inte henne utan man får känslan! Stor skillnad mellan henne och Edward! Herregud, det går inte att jämföra! De kunde erbjudit detta välbetalda jobb till någon som verkligen förtjänade det inte enbart för att man länge varit känd radioprofil! Och när jag säger detta så ” No, I’m not sorry, No!”

 44. Micke

  @Kerstin helt överens, när Lotta pratar då lyssnar man 🙂 För mig kunde de inte hittat någon bättre. Hon hade varit helt malplacerad på Måns eller Petras plats för där måste man utstråla äkthet och glädje trots att absolut ingenting är spontant. Så glad att vi fick rätt kvinna på rätt plats. Även glad för Petra och Måns som skötte sig med den äran förutom den där patetiska bilfilmen då 🙂 Ja då skrattade vi båda två efter bilandet Alex även om det var av olika anledningar 🙂

  Björn Kjellman ska alltid vara med Kerstin precis som Tomas Lundin but NO

 45. Alex

  @micke Läste att de ska fortsätta med taxi grejen, kanske du tycker det är bättre denna gång…

 46. Kerstin

  Måns och Petra var fantastiska!!

 47. Micke

  Det som skar mest i mig igår var att de flesta underpresterade så enormt röstmässigt. därför var det extra roligt att tjejen som jag hela tiden varit så orolig för var på topp. Pratar om Österrikes Zoe som har varit ett nervknippe både i Österrike där jag själv såg det och i Sverige där jag hört om det.

  Vad gör tjejen då? Hon tar av sig det stora nervknippsbältet, borstar det kvarvarande från axeln, kliver i en stålrustning och går upp och presterar. Jädrar så impad jag blev tjejen. Får man vara blödig som hårdrockare? Oavsett vilket så var jag det. Jag följde Zoe därnere och såg hennes inre kamp med sig själv och allt annat. Hon satt i mitt hjärta hela kvällen igår. När hon då går upp på scen och alla nerver tycks vara som bortflugna då fick banne mig Micke glasartad blick och extra ögonvätska för en stund

 48. Alex

  @micke, Zoe berättade att precis innan var hon så rädd att hon grät i sminkrummet. men när hon väl var uppe på scenen kände hon sådan kärlek att hon mådde bra. något sånt sa hon

 49. Daniela

  @Micke och Kerstin: som sagt, så tycker ni, all respekt från mig för era åsikter och si tycker jag och för min del räcker med min känsla/ upplevelse. Men dessvärre är det så att jag gick in på FB och där var de flesta lika besvikna för den delen som jag. Hur som haver de kommer inte att byta henne så att jag får hitta en lösning för det!
  Angående Österrike hon var en väldigt värdig semi 1 vinnare! Bravo Zoe! ☺️
  Sen Petras och Måns skämt är helt okey för min del OCH jag tokälskar de två Wiggyblogg profilerna! Följer de jämt för de kommer med värdefulla kommentarer förutom den blonda tjejen som inte säger mycket utöver ” which is gooood” elle tvärtom! Men just killarna they are hilarious ☺️

 50. K2

  Jag säger bara en sak tack Micke för att du finns och skriver på den här sidan. Vad du än tar upp så håller jag med dig helt och fullt. Från musikval och tankar i stort. Hota inte med att försvinna en gång till. Visst finns det även andra som har sunda åsikter men du är största behållningen.Tycker det är kul att läsa allas kommentarer även om jag inte skriver själv. Är också imponerad av allas kunskaper om låtar genom åren. Slutade för längesedan att titta på schlagerfestivalen och följer bara semifinaler och finalen i Esc. Klarar inte av dåliga pausinslag bl.a. Igår blev jag glad att Ungern och Österrike gick vidare. På lördag kommer jag att följa finalen på Rai uno. Synd bara att Italien envisas med att ta in lite engelska i sången men det man får man tugga i sig. Forza Francesca! Forza Micke!

 51. Johanna

  @Adri bland de jag hoppades på gick det ännu sämre! Bara 6/10 med men fick et tröstpris iom att min 11 Österrike kom med. För leva utan de andra favoriterna i finalen!

  Tycker också det är väldigt tråkigt det här med att alla länder skickar moderna radiohitar. Hade varit jätteroligt om något på annat språk än engelska vann ett år snart och om folk vågade skicka låtar med inhemska influenser (Sverige skulle t.ex kunna skicka Timoteij om de bytte tillbaka till svenska)

  I övrigt hoppas jag ett östland eller Big 5 vinner för det vore bra för tävlingen. Dock inte jätteförtjust i varken Ukraina eller Rysslands bidrag men Ryssland såg ut som en vinnare igår så jag antar att den vinner och det är iaf bättre än deras förra vinnarlåt(som jag aldrig gillade)

 52. Micke

  Jisses!!!! Då får man tacka och bocka K2. Det var inte illa 🙂 Alltid kul att få uppskattning för det man gör. Men K2 jag hoppas verkligen att du inte håller med mig “helt och fullt” i allt jag tar upp. Jag sitter definitivt inte inne med den fulla sanningen om rätt och fel. Som jag redan sagt det finns inga rätt och fel i ett kollektivt tankesätt. Det som är rätt och fel när det gäller musik är det som känns rätt och i kropp och själ hos en själv.

  Jaså du följer bloggen men skriver inget? Får man fråga varför? Tror jag talar för oss alla här när jag säger att du är hjärtligt välkommen att slänga in lite kommentarer här. Det behöver ju inte vara långa haranger som jag ordbajsar med 🙂 Kom igen bara ju fler som skriver dess bättre 🙂

  Ungern och Österrike. Jo de gladde även mig och givetvis håller jag alla tummar för Italien även om den inte är min etta nu med det engelska våldförandet på bidraget. Men den är definitivt topp 3 minst.

  Forza K2 e benvenuto al blog

 53. Micke

  @Johanna, vi är många som ser med skräck på utvecklingen Johanna. Det som kulminerat i MF börjar så sakteliga ta mark även i ESC med alla moderna radiohitar medan de som var hela grejen med ESC börjar tryckas ut för att gå på plankan. tragiskt

 54. Schlagerpinglan

  Jag vet att jag varit väldigt tyst i kommentarsfältet i dag, men det betyder inte att jag inte läst och uppskattar vad som skrivs utan att det tvärtom finns så mycket som jag skulle vilja kommentera att jag inte riktigt vet vad jag ska börja. :O

  Därför har jag valt att koncentrera mig på mitt semifinal 2-inlägg med tankar om morgondagens 18 bidrag i stället och återkommer till kommentarerna i morgon, bara så att ni inte tror att jag inte bryr mig, för det gör jag. 🙂

  Återigen tack för allt intressant ni skriver och som gör att även jag tycker att det är roligt att läsa vad som händer på bloggen. 😀

 55. Micke

  Det är lugnt pinglan vi vet att du sitter där bakom och kurar 🙂

  Som jag sa tidigare så var tyvärr de flesta sånginsatserna från igår kväll ingenting som artisterna bör skryta alltför mycket med. Värst av alla fick vi oss serverat redan i första bidraget. Har hela tiden rankat Finland lågt av två anledningar. En stavas Mikae Saari men framförallt för att jag tycker det är ett tråkigt bidrag. Men att sånginsatsen skulle halta så betänkligt hade jag inte räknat med. Inte fullt lika illa men inget min gamla musiklärarinna hade velat prisa stod Moldavien för.

  Ja det var mycket tveksamt igår. Härligt då som sagt att Zoe äntligen satte pilen mitt i prick. Men de riktigt bra sånginsatserna stod Tjeckien, Ungern och lite motvilligt säger jag Armenien.

 56. Schlagerpinglan

  @Micke, 🙂 Mmm… jag kan bara hålla med om att det var ganska svajigt på flera håll men, som sagt, Zoë satte det när det behövdes som bäst. 😀 Förhoppningsvis så fungerar det bättre överlag i morgon, då jag egenligen bara har ett bidrag som jag “måste” få vidare.

 57. Micke

  @Schlagerpinglan: Jo vi vet hur mycket du älskar Georgiens bidrag .-)

  Har lite inside info som säger att Georgiens impar som tusan på repet. Hoppas jag verkligen för det är ett av mina åtta bidrag. Fem av dem är redan i final: Ungern, Italien, Sverige, Kroatien och Tyskland (det sistnämnda när det gäller studioversionen). Grekland är borta men kvar att tävla är Georgien och Israel :-9

 58. Anna

  Spanien eller Frankrike vinner det hela !

 59. Micke

  @Anna: Enligt min ranking: Spanien dundersist, Frankrike på plats 19. nej det hoppas jag verkligen inte 🙂

 60. K2

  Micke, jag vet att även solen har fläckar. Visst kan jag slänga in en kommentar då och då men jag lovar inget och några listor kommer inte att komma från mig. Jag har inte ens lyssnat på alla låtar i år. Jag brukar börja men många orkar jag inte ens ta mig igenom. Tycker synd att dom flesta sjunger på engelska. Vill ha originalspråken även om jag inte fattar ett dugg men jag tilltalas i första hand av musiken och bra sångröster, den där första magkänslan och ett vackert språk. Zeljko Joksimovic säger jag bara.
  Schlagerpinglan, en eloge även till dig för den utmärkta bloggen och allt arbete du lägger ner.

 61. Schlagerpinglan

  @Micke, Visst har Georgiens intressanta garageplinkande stigit i graderna men än har de en “liten” bit kvar till toppen. 😉

  Jag har Ryssland, Cypern, Frankrike, Österrike och Italien klara och väntar bara på klartecken för Polen i morgon. 😀

 62. Daniela

  @Johanna, jag vet inte om du har haft möjlighet att läsa mina inlägg angående Balkanländernas situation i tävlingen just nu! 🙁 @Micke har sammanfattat det på ett koncist och uttrycksfullt sätt genom att enbart använda adverbet: tragiskt i sitt inlägg. För så är det, och under tiden jag sitter och sörjer för Grekland och B-H samt att Kroatien och Albanien inte använt/ använder sina språk i sina låtar och att Italien och Frankrike signalerar även de ett eventuellt byte till engelskan i framtiden vilket Spanien har redan gjort, så reflekterar jag lite väl bekymrad över en mängd frågeställningar: vart är ESC på väg?
  ….Var har mångfalden med olika kulturella och språkmässiga musikaliska uttryck tagit vägen? Gäller det vi åskådar just nu bara årets upplaga eller är detta indikationer på att kulturer, språk, traditioner spolas bort av de krafter som marknadsekonomin och politik har satt igång i och med globaliseringen? Jag vill inte att det ska bli så för jag VET att det inte är bra! Traditioner och det vi får av våra sed och traditioner är heligt, det är ovärderliga skatter som MÅSTE bevaras som sådant på ett hederligt sätt! Hoppas nu innerligen att Kaliopi inte åker ut ur Semi 2 för då blir min lust att följa finalen helt knäckt, sorgligt nog! Har följt ESC sedan jag flyttat till Sverige, dvs i snart 30 år!

 63. Daniela

  Vill också tillägga att under min uppväxt och unga år fanns det i mitt forna hemland Rumänien en internationell tävling som hette ” Guld Hjorten”. Det hölls i Brasov, en mycket vacker stad som ligger på den gamla gränsen mellan södra delen av Rumänien och Transilvanien; en stad som ligger intill Karpaternas båge och som har mycket tydliga tyska influenser i arkitektur i o m att det byggdes då av saxiska och schwabiska soldater som fick bosätta sig på dåvarande gränsen mellan det Habsburgiska Imperiet och Muntenien ( södra delen av dagens Rumänien med huvudstaden Bukarest nuförtiden) som i sin tur hade förlorat mot Otomanerna! De soldaterna skulle försvara imperiets ( västvärldens) gränser mot det Otomanska hotet!
  Ja, förlåt nu klev jag in på historiska spår! Hur som haver denna tävling som hette då Guld Hjorten liknade det som fortfarande finns i t ex Albanien, men i Rumänien var det en internationell tävling i samma klass med ESC! Det pågick i några år men det förbjöds till slut på grund av tragiska omständigheter kring den sweitsiska deltagaren! Efteråt ville inte dåvarande diktaturen i hemlandet ha några sådana tävlingar! Men jag har fått veta att det diskuteras nyförtiden att Rumänien ska organisera på nytt den tävlingen, Guld Hjorten! Namnet av denna tävling är en hyllning till den vackra naturen bestående av Karpaterna med dess fauna och flora, förstås! Det kanske blir Balkanländernas räddning, vem vet? ☺️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se