ESC 2016 Den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 kantades av speciellt två incidenter som slutade med att Ryssland endast hade fyra röstande jurymedlemmar vid semifinalen och att Armenien kommer att straffas efter flaggviftningen i greenroom, se info nedan.

Armenien Armenien straffas efter flaggviftning i greenroom:
Under direktsändningen av den första semifinalen så viftade Armeniens delegation med den väldigt politiskt laddade Nagorno-Karabakh-flaggan, vilket EBU starkt fördömde i ett uttalande efter sändingen. Referensgruppen kommer därför att straffa den armeniska tv-kanalen AMPTV med någon form av sanktioner. Exakt vad straffet blir kommer att bestämmas vid deras nästa sammanträde i juni. (Källa: svt.se)
Ryssland Ryssland drar tillbaka en jurymedlem:
Efter att det framkommit att den ryska jurymedlemmen Anastasia Stotskaya sänt direkt på Periscope från arbetet i juryrummet så drog det ryska TV-bolaget RTR på egen begäran (och i samråd med EBU) tillbaka henne och bad om ursäkt till de armenska och nederländska tv-bolagen (vars bidrag syntes i sändningen). Trots att Anastasia inte brutit mot någon regel, och observatörer som närvarade vid juryarbetet uppgav att röstningen genomfördes regelrätt, så blev resultatet att Ryssland endast hade fyra röstande jurymedlemmar vid den första semifinalen. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Beroende på vad man vill att reaktionerna ska bli så kan man antingen tolka det som att två personer gör helt vardagliga saker (använder sin flagga och Periscope) eller så kan man försöka få det till att vara något mer sensationellt. Jag är bara tacksam över att det verkar som att sakerna är utagerade så att vi kan återgå till musiken. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se