RumänienTV-bolaget TVR har sänt ett program där de uppmärksammar det låtskrivarläger som Paula Seling och Ovi håller i inför Eurovision Song Contest 2017. Det heter “Dracula Song Camp” och syftar till att samla låtskrivare från olika länder och tillsammans skriva låtar, lämpade för andra länders ESC-deltagande.

Rumänien blev, som vi alla förmodligen kommer ihåg, utsparkade ur EBU endast veckor innan ESC 2016 avgjordes och fick därmed inte delta det året. Bakgrunden var en enorm skuld som TVR inte betalat. Hur det blir angående ESC 2017 verkar det ännu inte finnas några säkra uppgifter om, men att TVR sänder inslaget kan tolkas som att det kanske, kanske finns ett litet hopp. (Källor: stiri.tvr.ro, eurovoix.com)

Snabbfakta: Rumäniens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1994 – deltagit 17 gånger – vunnit 0 gånger
Rumäniens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: Moment of silence“,
Ovidiu Anton
(Selecţia Naţională
2016
)
TV-bolaget
uteslutet
2015: De la capăt / All Over Again“,
Voltaj
(Selecţia Naţională
2015
)
15:e i finalen
2014: Miracle“, Paula Seling & OVI (Selecţia Naţională
2014
)
12:a i finalen
2013: It’s My Life“, Cezar (Selecţia Naţională
2013
)
13:e i finalen
2012: Zaleilah“, Mandinga (Selecţia Naţională
2012
)
12:a i finalen
2011: Change“, Hotel FM (Selecţia Naţională
2011
)
17:e i finalen
2010: Playing With Fire“, Paula
Seling & Ovi
(Selecţia Naţională
2010
)
3:a i finalen
2009: The Balkan Girls“, Elena (Selecţia Naţională
2009
)
19:e i finalen
2008: Pe-o Margine De Lume“,
Nico & Vlad
(Selecţia Naţională
2008
)
20:e i finalen

Schlagerpinglan: Då vi ännu inte vet om Rumänien kommer att delta i ESC 2017 eller ej så är det inte mycket att tillägga här. Jag vill naturligtvis att TVR ska genomföra Selecţia Naţională, som är en av de årliga traditionerna, men då ska de redan från början vara tydliga med om det verkligen finns ett ESC-deltagande i potten. Att välja ut ett tävlingsbidrag och sedan hoppas på det bästa, utan att uppfylla de regler som gäller, är respektlöst mot alla inblandade och inget jag vill se hända igen.

Vi får väl se vad som händer. I morgon, torsdagen den 15:e september, är sista dagen för TV-bolagen att anmäla sitt intresse för ESC 2017 och sedan har de fram till den 10:e oktober att dra sig ur utan att riskera några böter. Men, men… sedan tidigare år vet vi att EBU inte håller så hårt på dessa datum utan är ganska generösa med att dela ut förlängda tidsfrister till ett stort antal länder.

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se