Tjeckien TV-bolaget ČT har meddelat att Tjeckien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2017 samt att de väljer ut sitt bidrag internt. Fram till den 30:e november tar de emot bidrag (även från utländska låtskrivare) och så snart expertjuryn utsett tävlingsbidraget så blir det ett internt artistval.

Mer info om det tjeckiska internvalet hittar ni på TV-bolagets hemsida.
(Källa: ceskatelevize.cz)

Snabbfakta: Tjeckiens deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 2007 – deltagit 5 gånger – vunnit 0 gånger

Tjeckiens samtliga bidrag och resultat
i Eurovision Song Contest:

2016: I Stand“, Gabriela Gunčíková (Internval) 25:a i finalen
2015: Hope Never Dies“, Marta
Jandová & Václav Noid Bárta
(Internval) 13:e i semi 2
2014:
2013:
2012:
2011:
2010:
2009: Aven Romale“, Gipsy.cz (Internval + Nationell final) 18:e i semi 1
2008: Have some fun“, Tereza Kerndlová (Eurosong) 18:e i semi 2
2007: Malá dáma“, Kabát (Eurosong) 28:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Trots att jag vet att de största framgångarna i Eurovision oftast nås när nya förmågor lyfts fram och överraskar så kan jag inte låta bli att hoppas att ČT satsar på ett eller flera välkända ansikten 2017. Det har ju hänt att ESC-artister återkommer till tävlingen och vinner hela alltet, så jag håller tummarna för att 2017 blir Marta Jandovás och/eller Václav Noid Bártas år. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Tjeckien 2017: ČT söker Eurovision-låtar”

 1. Mr A

  Är det helt klart vilka datum ESC blir?

 2. Schlagerpinglan

  @Mr A, Enligt eurovision.tv (som är den officiella sidan) så kommer ESC att hållas den 9:e, 11:e och 13:e maj, vilket borde betyda att det är helt klart. Det har dock hänt mer än en gång att de gått ut med uppgifter som sedan ändrats, så man kan väl säga att tills vidare så är det “helt klart”. 😉

 3. Mr A

  Hörde det var fotboll då och vissa kanaler måste sända fotboll istället för ESC de datumen. Men är de officiella datumen just nu så får vi se framgent hur de gör.

  För den intresserade av retro events:

  http://www.sechuk.com/2ndChanceRETRO73RESULTS.htm

 4. hej

  Jag hörde att det var preliminära datum och att EBU skulle diskutera detta, på grund av just fotbollen. Men i Sverige är ju Champions League på TV3 numera, som ju är en betalkanal som många inte har. Därför tror jag att Eurovision kommer vinna flest tittare i Sverige, men det finns också de länder som prioriterar fotboll högre än eurovision. En lösning skulle annars kunna vara att sätta dem länderna i andra semifinalen.

 5. Schlagerpinglan

  @hej, Precis som ni så hade jag fått intrycket att det var högst preliminära datum, men eftersom eurovision.tv har finaldatumet med på huvudsidan och länkar till en sida med texten “The live shows will take place on Tuesday 9th May (First Semi-Final), Thursday 11th May (Second Semi-Final), with the Grand Final on Saturday 13th May.” så verkar det inte vara speciellt preliminärt.

  Men, men… vi får se vad som händer. Jag vågar i alla fall inte lita på att datumen är helt fastställda än. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se