DanmarkEfter att Danmark missat finalen av Eurovision Song Contest två år i rad så väljer TV-bolaget DR en ny strategi i sättet de väljer ut de bidrag som ska få tävla i “Dansk Melodi Grand Prix 2017“. I stället för att internt utse alla tävlingsbidragen så har de rådfrågat betydligt fler personer denna gång.

I måndags samlades en av DR specialinkallad 50-manna-jury bestående av ESC-fans, TV-tittare och musikproffs för att lyssna på 41 av de 1 115 bidrag som skickats in till DR. Det första urvalet gjordes av producenterna Cutfather och Jonas Schrøder och tanken är att fem av de tio MGP-bidragen ska vara special-juryns val. (Källa: dr.dk)

Schlagerpinglan: Själva grundtanken tycker jag är väldigt bra, att man tar hjälp av många insatta och engagerade personer när man ska göra ett val. Det som får varningsklockorna att ringa är att två personer väljer ut så lite som 41 av 1 115 bidrag. Risken är att de speciella bidrag som juryn är menad att vaska fram redan försvann vid duons första utgallring. Men, men… det är nog en risk man får ta för att det ska vara praktiskt genomförbart. Om inget annat så verkar det ha varit en riktigt trevlig lyssningssession. 😀

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Danmark i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Danmark 2017: Fansen hjälper till i MGP-valet”

 1. hej

  Det vore roligt om man gjorde som man gjorde förut i Schweiz, att man onlineröstade. Fansen uppskattade i alla fall “Holz vor dr Hütta”

 2. hej

  Förresten, det jag säger nu kan jag ha sagt tidigare, men om man vill se ett av David Lindgrens tidigare programledarjobb kan man titta här:
  http://www.svt.se/barnkanalen/supershowen/

 3. Schlagerpinglan

  @hej, Mmm… även om de flesta drar öronen åt sig när det gäller att lyssna på hundratals bidrag så finns det ju trots allt de som är extremt engagerade och som med glädje hade hjälp till att leta fram guldkornen. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se