BelgienTisdagen den 22:a november meddelade TV-bolaget RTBF att de återigen gjort ett internval som innebär att de skickar en ung artist från den belgiska versionen av “The Voice” till ESC. Denna gång är det den 16-åriga Ellie Delvaux (Blanche) som får representera Belgien i Eurovision Song Contest 2017.

Ellie samarbetar för närvarande med Pierre Dumoulin (sångaren i det belgiska bandet Roscoe) med att färdigställa hennes nya singel som beräknas att komma ut i början av 2017. Något premiär-datum för hennes ESC-2017-bidrag, som de båda varit med och skrivit, har däremot inte framkommit. (Källor: eurovision.tv och esctoday.com)


“Ellie Delvaux (Blanche) will represent Belgium at the 2017 Eurovision Song Contest ”
(0:51 – Nov 22, 2016)

Länkar till smakprov på låtar med Ellie Delvaux:
Thinking Out Loud“, Ellie Delvaux (cover på Ed Sheerans låt)
Running with the wolves“, Ellie Delvaux (live-cover på Auroras låt)
Blind Audition – The Voice Belgium “, Ellie Delvaux

Snabbfakta: Belgiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 1956 – deltagit 58 gånger – vunnit 1 gång: 1986
Belgiens ESC-bidrag och resultat sedan
två-semifinals-systemet infördes 2008:
2016: What’s The Pressure“, Laura
Tesoro
(VRT – nationell
uttagning
)
10:a i finalen
2015: Rhythm Inside“, Loïc Nottet (RTBF – internval) 4:a i finalen
2014: Mother“, Axel Hirsoux (VRT – nationell
uttagning
)
14:e i semi 1
2013: Love Kills“, Roberto Bellarosa (RTBF – internval /
låtuttagning
)
12:a i finalen
2012: Would You?“, Iris (VRT – internval /
låtuttagning
)
17:e i semi 1
2011: With Love Baby“, Witloof Bay (RTBF – nationell
uttagning
)
11:a i semi 2
2010: Me And My Guitar“, Tom Dice (VRT – internval) 6:a i finalen
2009: Copycat“, Copycat
(Patrick Ouchène)
(RTBF – internval) 17:e i semi 1
2008: O Julissi“, Ishtar (VRT – nationell
uttagning
)
17:e i semi 1

Schlagerpinglan: Precis som när RTBF presenterade The Voice-deltagarena Roberto Bellarosa och Loïc Nottet så sitter jag som en fågelholk och har ingen aning om vem Ellie Delvaux är. Efter två riktiga superval (jag kände väldigt starkt för Belgiens bidrag både 2013 och 2015) så har jag stora förhoppningar inför RTBF:s 2017-val och ser fram emot att få höra Ellies Kiev-låt. 🙂

Mer om Belgiens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Belgien i ESC 2017” medan mer info om andra internvalda artister och andra länders ESC-2017-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Ellie Delvaux (Blanche) för Belgien 2017!”

  1. Micke

    Skrev lite om Ellie på ett annat ställe här. Hade lyssnat på låten “Thinking Out Loud“. Låten brydde jag mig inte det minsta om den var luft för mig. Däremot tyckte jag om det jag hörde när hon tog ton.

    Nu har jag även lyssnat på de andra två länkarna som du slängde in här. Först och främst tycker jag allt bättre om låten som först var luft för mig. Mysig sak med en mysig röst. När det gäller de två övriga är det svårare. När det gäller “Running with the wolves“ är ju inte ljudet det bästa men vibbarna är ändå att rösten är bra.

    Det som lägger en kil på detta omdöme är hennes Blind Audition där hon lämnar mycket i övrigt att önska. Mycket av detta tror jag beror på att tjejen troligen är jädrigt nervös där. Rösten brister vid några tillfällen och utstrålningen ger känslan av hon var frånvarande den dagen då Gud delade ut det till mänskligheten.

    Jag väljer ändå att tro på tjejen. Hon har något och kan någon bara få henne lugn så att hon får ordning på det samtidigt som hon lär sig att munnen hon är i besittning av gärna får dras upp lite så hon får något som påminner om utstrålning. Minst lika viktigt givetvis att hon får en bra låt. Går allt detta i låset tror jag Belgien kommer att göra ett starkt avtryck i ESC 2017

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se