Schweiz Efter gårdagens Live-Check, där 21 artister (bakom stängda dörrar) fick framföra sina bidrag inför en jury, har nu sex finalister presenterats. Dessa kommer att få tävla i “Die Entscheidungsshow 2017“, Schweiz nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, den 5:e februari.

Uppdaterat 2017-01-05: Startordningen i finalen har nu avslöjats av srf.ch och nedanstående startfält har uppdaterats.

De tävlande bidragen / artisterna i “Die Entscheidungsshow 2017“:

1.The Fire In The Sky“, Nadya (Kanton St. Gallen) (artist-sida på srf.ch)
2.Cet Air La“, Ginta Biku (Tessin) (artist-sida på srf.ch)
3.Two Faces“, Michèle (Kanton Basel Land) (artist-sida på srf.ch)
4.Gold“, Freschta (Aargau) (artist-sida på srf.ch)
5.Exodus“, Shana Pearson (Waadtland) (artist-sida på srf.ch)
6.Apollo“, Timebelle (Bern) (artist-sida på srf.ch)
(Källa: srf.ch)

Schlagerpinglan: Först blev jag väldigt glad över att återse Timebelle (2:a 2015 med “Singing About Love“) men även om “Apollo” känns lovande så behöver den uppenbarligen mer än två lyssningar för att riktigt klicka. I stället så var det “Cet Air La” med Ginta Biku som inledningsvis imponerade mest på mig. Men, men… innan det är dags för finalen den 5:e februari har jag säkert hunnit byta åsikt flera gånger om. 🙂

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2017“.
Fler lyssningsbara bidrag inför ESC 2017 hittar ni här

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Schweiz 2017: Lyssna på de 6 final-bidragen”

 1. Micke

  Auf Wiedersehen Schweiz! Tråkigt att behöva se hur er tävling havererat från att ha varit den som tog fart på hela ballongen med er mastodontuttagning till detta lågvattenmärke. Jisses tävlingen är nästan lika blek som Finlands uttagning 2017 och det vill inte säga lite. Känns som att jag inte riktigt bryr mig men ett bidrag känns (hur märkligt det än låter) sämre än övriga och det är (ledsen Pinglan) Ja gissa det Pinglan 🙂

 2. Adri

  Man har ju lärt sig att inte vara för hård mot Schweiz med detsamma eftersom det sällan låter likadant under livecheck som i den slutliga nationella finalen.

  Detta var ett ganska medelmåttigt startfält.

  Precis som Micke säger finns det ett bidrag som är långt under alla andra och det är “The Fire in the sky”.

  De som räddar lite för mig är “Apollo” och “Cet air la”

  Men som sagt, mina åsikter är inte direkt skrivna i sten för det kommer ju onekligen förändras.

 3. Johanna

  Efter en lyssning är jag ändå positivt överraskad då Schweiz ändå lyckats skaka fram 3 bidrag som låter ok. “Gold” kändes bäst för mig efter en lyssning, tätt följd av “Cet Air La” och “Apollo” på en tredje plats. De an dra är långt från dessa tre. och Apollo är dock ljusår ifrån Timebelles bidrag från häromåret som blev rånat på vinsten det året. Allra sämst var “Exodus” Hon sjunger falskt rätt igenom och just när man tror att det inte kan bli sämre så börjar det som måste vara refrängen, och den är skitdålig!

 4. Jonas

  Apollo är ju klart bättre än singing about love och det ända som sticker ut i detta startfält. Solklar vinnare från mig.

 5. Johanna

  @Jonas. Den verkar vara favoriten och är säkert en rätt trolig vinnare. Jag gillar inte alls den genren dock och tycker inte alls den sticker ut:-)

 6. Daniel

  Jag tycker Gold var bäst efter första lyssningen.
  Blev lite förskräckt dock av falsksången i flera bidrag.

 7. hej

  Azerbaijan har valt artist extra tidigt i år, det är Dihaj, här är en av hennes låtar: https://m.youtube.com/watch?v=ielgUhBqY7g

  Det kanske är i år som det blir variation från Azerbaijans sida

 8. Schlagerpinglan

  @hej, Oj, Dihajs låt lät en aning annorlunda mot vad jag hade förväntat mig, vilket (trots att jag inte riktigt gillade det vid första lyssningen) känns ganska uppfriskande. Väldigt intressant… hoppas nu bara att de inte “förstör” förväntingarna genom att presentera en klassisk svensk ESC-låt. Jag återkommer i morgon med ett inlägg om Azerbajdzjans internval.

 9. Micke

  Sa till Adri här att jag skulle ge Schweiz en ny chans och det har jag gjort nu. Låtarna har rullat på i öronen vad jag än gjort. Så vad tycker jag nu då? Ja det är inte lika dåligt som Finland i år men det känns ju nästan omöjligt iofs men det är sannerligen inte bra. Omdömen

  1. “Gold“, Freschta (Tro mig det tar emot att utnämna detta bidraget till det bästa bidraget i Schweiz uttagningar 2017 men vad tusan ska jag göra?. Det är i alla fall så att öronen står ut och då måste det komma högt detta år i detta land. Skaplig röst i alla fall och inga större avvikningar från det vi kallar musik)
  2. “Apollo“, Timebelle (För er som inte tycker om att läsa negativa omdömen sluta läsa efter detta bidraget för detta är det sista som inte får mitt hår att stå rätt upp i protest. Ser att flera av er tycks gilla bidraget och det har ni all rätt i världen att göra. Händer dock inget för mig varken positivt eller negativt)
  3. “The Fire In The Sky“, Nadya (Jag ber Nadya om ursäkt för vad jag sa här ovanför för självklart går även det här att lyssna på. Hon har den särklassiskt bästa rösten och ett bidrag som går att härda ut. Troligen är det rösten som räddar upp det hela då man har svårt med hörseln efter övriga bidrag)

  4. “Two Faces“, Michèle
  5. “Exodus“, Shana Pearson
  6. “Cet Air La“, Ginta Biku

  Vart tog mina omdömen vägen på de tre sämst rankade? Jag avstår helt enkelt för jag orkar inte ens tänka på det jag genomlidit i musik, framträdande och sång. Det jag kan säga är att min sämst placerade personifierar allt vad som gick igenom mig när jag bestämde mig för att hoppa av MF.

  Nej nu till något mer positivt att skriva om

 10. Adri

  Micke: oj, du gillade inte Cet air la? (milt uttryckt) Det förvånar mig faktiskt för jag tycker den påminner mig om “Loin d’ici” från Österrike i år och den gillade du om jag minns rätt?

  De är ju verkligen inte identiska men de faller ändå under samma kategori av fransk pop tycker jag.

  (Det enda som tar emot vad gäller Cet air la är det lilla droppet efter refrängen, men om den går och vinner gissar jag ändå det kommer en “revamp”)

  Alla sex låtar är faktiskt i behov av revamp, men Apollo och Cet air la är där det finns mest potential till att bli något riktigt bra 😀

 11. Micke

  @Adri, i synnerhet är det förskoledansen jag pratar om. Men även artist utan utstrålning och röst. Det var det som fick mig att säga bye bye till MF.

  Likheter mellan de två låtar du nämner ser dock inte jag. Därmed inte sagt att det inte finns men jag ser inga. Sedan var det en artist med mer utstrålning som jag ser det och även bättre röst. I synnerhet slapp vi det jag pratade om i början här 🙂

  Tyvärr ser jag ingen utvecklingspotential i något av Schweiz sex bidrag men vem vet. Skulle inte vara första gången jag har fel 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se