PolenTidigare rapporterades det att TV-bolaget TVP planerade att utse Polens bidrag i Eurovision Song Contest 2017 genom den nationella uttagningen Krajowe Eliminacje 2017. Nu har även finaldatumet, den 11:e februari, samt lite regelförändringar avslöjats.

“Krajowe Eliminacje 2017”-reglerna i korthet:

Polens ESC-2017-bidrag kommer att utses genom den nationella finalen “Krajowe Eliminacje 2017” som avgörs den 11:e februari.
Fram till den 20:e januari tar TV-bolaget emot ansökningar och inte senare än den 27:e januari ska de deltagande artisterna avslöjas. Se de fullständiga reglerna i pdf-form här.
Vinnaren utses med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. (Det är första gången sedan 2009 som en jury används.) Blir det oavgjort vinner det bidrag som fått högst poäng av tittarna.
Artisterna som deltar måste vara polska medborgare.
Det är numera ej tillåtet för artisterna att delta i andra länders uttagningar det aktuella året.
TV-bolaget har möjlighet att, om de vill, utse ett wildcard som inte behöver uppfylla alla de krav som gäller för de övriga bidragen.
(Källor: esctoday.com, eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Att Polen, som totalsågades av juryn vid ESC-finalen 2016, har tagit till sig resultatet, återinfört juryn och därmed hoppas på ett mycket mer juryvänligt bidrag att skicka till Kiev är kanske en helt logisk reaktion… men kan lika gärna visa sig vara en desperat felsatsning.

Tack vare att de valt ut ett bidrag som tittarna (inklusive mig själv) älskade så gav Michał Szpak och hans underbara “Color of Your Life“ Polen dess bästa placering (8:e-plats) i tävlingen på väldigt länge. Vi får gå tillbaka till år 2003, då “Keine Grenzen – Zadnych Granic” med Ich Troje kom 7:a, för att hitta något liknande.

Så även om jag egentligen är för 50/50 jury/tittar-röstning så finns det tillfällen då en jury inte tillför speciellt mycket. Men, men… man kan inte heller stampa på samma fläck alltför länge. Det skadar nog inte att testa något nytt och kanske kan det resultera i ännu större framgångar för Polen 2017. 😀

Mer om Polens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Polen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se