Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 22 av 25:


Smiling in Love” – Caracola (Andra Chansen i MF 2008)

Schlagerpinglan: Caracola, som enligt wikipedia bestod utav Frida Karlsson, Emelie Rosén & Emma Lewin vid Melodifestivalen 2008, tävlade med ett riktigt glädjepiller som inte heller det tog sig förbi Andra Chansen. Mig övertygade de i alla fall då jag först och främst letar efter bidrag som får mig på gott humör (eller får mig att känna något överhuvudtaget) och det lyckas de fortfarande med, nu nästan tio år senare. 🙂

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017: Läget så här långt

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till ““Smiling in Love” – Caracola (MF 2008)”

 1. Lukas

  Under all kritik tyckte jag. Här har vi i princip urtypen av en låt jag verkligen inte tycker om. Glättig, barnslig tuggummipop som ger mig diabetes. Jag var förvånad att den inte åkte ut på direkten utan att den lyckades ta sig så högt upp som andra chansen

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, Då det är främst “känsloargumentet” jag använder för att motivera mitt val här så har jag all förståelse för att det ev. kan framkalla helt andra sorters känslor hos andra. 🙂

 3. Adri

  Jag tycker de övertygar med sin glädje! Låten i sig är verkligen inget mästerverk skulle jag säga, men jag tycker om när man verkligen ser att artisterna älskar det dem gör och det märks här.

  Jag tycker låten fick mer eller mindre vad den förtjänade 🙂

  Apropå nåt lite annat; vilken förjäkla ful scen Melodifestivalen 2008 hade… ser ut som en byggställning i bakgrunden ju. Produktionen och scentekniken har verkligen förbättrats sen dess! Nuförtiden tycker jag nästan Melodifestivalsscenerna ibland kan konkurrera med de slutliga ESC-scenerna 🙂 men det var bara ett litet sidospår!

 4. Micke

  Varken bra eller dålig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se