Spanien Schlagerpinglan: I kväll, torsdagen den 12:e januari, avgörs finalen av “Eurocasting“, vilket innebär att en av finalisterna av “Objetivo Eurovisión“, Spaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017, ska utses.

Kvällens tre bidrag utsågs i tre steg där först en jury sållade fram 30 bidrag (av 392 inkomna) som allmänheten fick välja ut sina 10 favoriter från och som sedan juryn minskade ner till tre finalister. Det slutliga valet kommer däremot att ske genom 100% tittarröster.

Här nedan ser ni lite info om finalen i stort, startfältet, länkar till bidragen i olika versioner samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om Spaniens “Eurocasting”-final, 12:e januari:
3 bidrag tävlar om en finalplats i “Objetivo Eurovisión“ som avgörs i februari och som utser Spaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2017.
“Eurocasting”-finalen kan ses i kväll, torsdagen den 12:e januari, via rtve.es kl. 20.00 CET.
Kvällens vinnaren utses genom 100% tittarröster vilket sker under 15 minuter efter att bidragen framförts. Röstningen sker bl.a. via RTVE:s webbsida och Eurovisión RTVE.es App.
Azucar Moreno är gästartister och kommer att framföra sitt ESC-1990-bidrag “Bandido“.
Irena Mahia och Paloma G. Quiros är programledare.
(Källa: esctoday.com)

Spaniens “Eurocasting”, 12:e januari:

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna: Schlagerpinglans betyg:
No somos héroes“, Javián (7 poäng av juryn)
musikvideoakustisk versionlåttext
(Javián, Jose Abraham, Juanma Leal)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Live it up“, Fruela (8 poäng av juryn)
text-videospansk versionakustisk versionlåttext
(Ander Perez, Javi Reina, Albert Rousseau, Jeremy Warder, Fruela Fuente)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien
Ouch!“, LeKlein (9 poäng av juryn)
text-videoakustisk versionakustisk versionlåttext
(David Ascanio, Vanesa Cortes, Albert Neve, Abel Ramos)
SpanienSpanienSpanienSpanienSpanien

Schlagerpinglan: Eftersom det är 100% tittarröster som utser vinnaren så spelar det egentligen ingen roll att juryn som utsåg de tre finalisterna tyckte att “Ouch!” var det bästa valet. Däremot kan man kanske börja misstänka att det kan luta åt det hållet då även den läsar-omröstning som arrangerats av wiwibloggs, en av de största ESC-bloggarna, utsett samma bidrag till favorit (även om skribenterna själva hade en annan åsikt).

Personligen tycker jag att det är en väldigt stark låt där det är snubblande nära att jag själv sällar mig till de som vill se LeKlein i den spanska finalen. Tyvärr så stryks jag så pass mycket mothårs av själva “Ouch!”-partiet att det helt överskuggar den annars väldigt lockande kombinationen av träffande text, färgstark artist och intressant röst. Allt faller på just den lilla detaljen, i alla fall för mig.

Även “Live it up” har sina ljusa punkter och ett positivt budskap men överlag så är det alltför enformigt och ointressant för att jag ska tycka att det är ett riktigt bra final-alternativ.

Kvar har vi då “No somos héroes” som därmed blir det bidrag som får min röst av de tre. Ett stort plus för valet av språk och ännu mer för den fartfyllda refräng-melodislingan. Jag kan inte säga att den träffar helt rätt, men i brist på den där självklara vinnaren så är det likväl ett, för mig, enkelt val. Nu håller jag bara tummarna för att de som röstar tycker likadant. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Spanien i ESC 2017“.


Förslag på ät- och drickbara tillbehör till den spanska Eurocasting-finalen:

Schlagerpinglan: Som tilltugg vid denna lite kortare final skulle jag kunna rekommendera riktigt inbitna ESC-fans en spansk svampsoppa, spanska tryffelchips och ett glas spansk sherry. Personligen tycker jag dock att det är lite väl ambitiöst för en fejk-final, så jag nöjer mig med att se fram emot en riktigt god paella vid den riktiga finalen i februari.

(Observera att dessa matiga chips, med sin starka, saltaktiga svampsmak, inte ska förväxlas med “vanliga” potatischips – vilket skulle kunna leda till en rejäl besvikelse.)

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Spanien 2017: Allt inför “Eurocasting”-finalen”

 1. Micke

  Överlägsen:
  “No somos héroes“, Javián

 2. Adri

  Precis likt Micke får jag säga att “No somos Heroes” med Javian är överläsen.

  Men med det sagt så hoppas jag innerligt att ingen av dessa får biljetten till Kiev.

 3. Micke

  Vad är synonymt med ordet patetiskt? = Fruelas framträdande och bidrag

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se