SpanienMellan den 2:a och 12:e december har tittarna kunnat rösta fram sina tio favoriter bland de 30 bidrag som valts ut till Eurocasting-delen av den nationella finalen “Objetivo Eurovisión 2017“, som i sin tur ska utse Spaniens bidrag till Eurovision Song Contest 2017.

I dag, med start klockan 13:00 CET ska TV-bolaget TVE avslöja vilka 10 bidrag som gått vidare. Sedan är det upp till en jury att välja ut tre bidrag som går vidare till en speciell show som sänds den 12:e januari på rtve.es där tittarna får utse ett bidrag som kvalificerar sig till den nationella finalen.

Vid finalen av Objetivo Eurovisión, som beräknas avgöras i februari 2017, kommer Eurocasting-wildcard:et att ställas mot ett antal internvalda bidrag. Vinnaren där avgörs av en mix av tittar- och juryröster.

Bidragen som gått vidare i “Eurocasting”-delen av Spaniens ESC-2017-uttagning:

Esclava“, Nieves Hidalgo
(t&m: Amelia Fernandez)
youtubertve.es
Luna“, Nito
(t&m: Nito, Chus Santana)
youtubertve.es
Daddy’s Little Girl“, Nicky Triphook
(t&m: Nicky Triphook)
youtubertve.es
In Love“, Romy Low
(t&m: Romy Low/Vanessa Mesa Ortega, Xasqui Ten/Francesc Ten Martínez)
youtubertve.es
Del dolor“, Pedro Elipe
(t&m: Pedro Elipe)
youtubertve.es
Live it up“, Fruela
(t&m: Ander Perez, Javi Reina, Albert Rousseau, Jeremy Warder, Fruela Fuente)
youtubertve.es
Ouch!“, LeKlein
(t&m: David Ascanio, Vanesa Cortes, Albert Neve, Abel Ramos)
youtubertve.es
No somos héroes“, Javián
(t&m: Javián, Jose Abraham, Juanma Leal )
youtubertve.es
No enemy“, Brequette
(Brequette Shana Cassie, Bárbara Reyzabal Gonzalez-Aller, Rubén Villanueva Marañón)
youtubertve.es
Volveré por ti“, Rebeca Moss
(t&m: Luis Rodriguez)
youtubertve.es
(Källa: rtve.es)

Schlagerpinglan: Personligen håller jag tummarna för att “Sin ti” med Dani J och “Alas mojadas“ med Javi Soleil finns med bland de tre som juryn slutligen väljer ut till “Eurocasting”-finalen men då gäller det ju först och främst att de finns med bland de tio som presenteras idag. 🙂 Jag uppdaterar listan ovan (och listan över Estlands semi-2-bidrag) efterhand som de presenteras. 😀

Uppdaterat: Då ingen av mina favoriter fanns med bland de tio så kan jag inte utse mina tre final-favoriter så här på rak arm. Det blir till att ge dem ett antal lyssningar till. På återseende. 🙂

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Spanien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Spanien 2017: De 10 kvarvarande Eurocasting-bidragen”

 1. Micke

  Inte min dag känns det som. Bara två av mina fem gick vidare i Spanien. Pinglan dina två var bland mina tre som inte gick vidare. För att förvärra än mer kom fyra med av de jag absolut inte ville ha med. Känns inte roligare i Estland. Vad sysslar de med där egentligen och främst undrar jag betyder inte refränger någonting? Jag sa att låt ett hade årets sämsta refräng hittills men jädrar att den fått konkurrens under dagens gång. Jag som väntade ut det här för att lägga in min riktiga topp 15. Känns inte som att jag hade behövt vänta 🙂

 2. Adri

  Då tre av låtarna som jag ändå hade något schysst att säga om gick vidare (No Enemy, Esclava och No osmos Heroes) så fr jag väl säga mig vara nöjd.

  Men detta är ändå pinsamt låg kvalitet på låtarna så oavsett vilken som vinner både tror och hoppas jag att ingen har chans på att få Spaniens slutgiltiga ESC-biljett.

 3. Micke

  Pinsamt dålig?????? Adri var har du varit under uppspelningen av Finlands bidrag? 🙂

  Jag hade som sagt fem bidrag jag ville ha vidare men fick bara med två av dem. Dessa två är med bland dina tre: Esclava och No somos Heroes. Mest chockad över fyra av de andra som gick vidare. alla de fyra hade jag bland mina sju lägst rankade.

 4. Adri

  Vet att du inte har så schyssta saker att säga om Finlands och Schweizs uttagningar men jag tycker båda är ljusår före Spaniens internet-uttagning. Framför allt Schweiz uttagning tycker jag är rent av bra.

  Som jag skrivit någonstans innan är det bra att detta bara var en internet-uttagning för här fanns inga direkt höjdare. De tre bidragen jag nämnde ovan var väl de “minst dåliga” eller “bara ok”.

  Finland har i alla fall “Blackbird” och “Circle of light” som höjer kvaliteten på uttagningen lite.

  Schweiz uttagning är nog den bästa (hittills). Där finns det faktiskt två (av sex) låtar som faktiskt båda är ESC-värdiga i mina ögon. “Cet air la” och “Apollo”. Känns faktiskt lite sorgligt att bara en av dem kan få biljetten till Kiev. Men jag hoppas innerligt att det blir en av dem. Annars tycker jag nog Schweiz tappat sig lite.

 5. Micke

  Jag ska ge Schweiz uttagning en chans till Adri. Där handlar det mest om besvikelse över deras “nya giv”. Vill ha tillbaka det gamla 🙂 Lite grinig 🙂 Däremot är det något helt annat när det gäller Finland. Jag fick en chock när jag hörde deras bidrag. Har alltid haft Finland som mina favoriter i Norden när det gäller ESC men aldrig ens i fantasins värld hade jag kunnat tro att de kunde skrapa ihop ett så simpelt startfält. Gav bidragen några chanser sen sa jag bye bye Finland 2017

 6. Micke

  Riktigt bra bidrag

  1. “No somos héroes“, Javián
  2. “Esclava“, Nieves Hidalgo

  Bra bidrag

  3. “Volveré por ti“, Rebeca Moss

  Inte fullt ok bidrag

  4. “No enemy“, Brequette
  5. “Del dolor“, Pedro Elipe

  Dåliga bidrag

  6. “Daddy’s Little Girl“, Nicky Triphook
  7. “Live it up“, Fruela
  8. “In Love“, Romy Low
  9. “Ouch!“, LeKlein

  Saknar ord för att beskriva bidrag

  10. “Luna“, Nito

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se