Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 21 av 25:


Carnaval” – Méndez (5:a i Tittarnas val i MF 2003)

Schlagerpinglan: På plats nummer 21 av mina final-missande favoriter hittar vi Méndez försök i Melodifestivalen 2003. Då räckte det endast till Tittarnas val, föregångaren till dagens Andra Chansen, vilket jag fortfarande har lite svårt att förstå. “Carnaval” har i princip allt som jag efterfrågar i ett bra MF-bidrag: en medryckande låt som levereras med glimten i ögat av en artist som utstrålar scenglädje. 🙂

Men, men… jag höll inte med tittarna han kom tvåa i finalen 2002 med den, enligt mig, inte alls lika underhållande “Adrenaline“, så jag borde inte vara speciellt förvånad över att smaken fortsatte att skilja sig åt. 😉

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017: Läget så här långt

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““Carnaval” – Méndez (MF 2003)”

  1. Lukas

    Tvärtom tycker jag att Carnaval var sämre än Adrenaline. Den sistnämnda tyckte jag hade en väldigt stark refräng som är lätt att ta till sig + en tonartshöjning! Det hör man inte ofta. Vad gäller Carnaval… där vet jag inte var skon klämmer, annat än att den kändes väl hurtig och det var svårt att hänga med i den.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se