Litauen 2017: Resultatet av Show 2

2017-01-14 (lördag)

LitauenLördagen den 14:e januari sändes Show 2 av “Eurovizijos” dainų konkurso nacionalinė atranka, den nationella uttagning som ska utse Litauens artist och bidrag i Eurovision Song Contest 2017. Showen var, precis som juryrösterna, förinspelad och efter att telerösterna räknats in så fick vi ett resultat.

Av de totalt 13 bidragen så var det 6 bidrag som gick vidare, se resultatet och länkar till artisternas framträdanden nedan.


“Sacrifice”, Mia (vinnaren av Eurovizijos 2017 – show 2)

Resultatet av Litauens “Eurovizijos 2017” – Show 2 (14:e januari)

Vidare i uttagningen: Jury-röster Teleröster Summa
1. “Sacrifice“, Mia 12 p. (500) 10 p. 12 p.
2. “Love Shadow“, Kotryna Juodzevičiūtė 7 p. (525) 12 p. 10 p.
3. “Feel Myself Free“, Gabrielius Vagelis 8 p. (384) 7 p. 8 p.
4. “It’s so unfair“, Valdas Lacko 6 p. (451) 8 p. 7 p.
5. “You saved me“, Ieva Zasimauskaitė 10 p. (361) 3 p. 6 p.
6. “My story“, E.G.O. 5 p. (377) 6 p. 5 p.
Utslagna:
7. “Nnn“, MONEE 3 p. (376) 5 p. 4 p.
8. “Fly“, Rasa Kaušiūtė 5 p. (339) 2 p. 3 p.
9. “Perkūne ugniaveidi“, Rugilė Daujotaitė 2 p. (362) 4 p. 2 p.
10. “Jūra“, Gabrielė Vilkickytė 4 p. (313) 1 p. 1 p.
11. “Only You“, Deividas Žygas 0 p. (42) 0 p. 0 p.
11. “My story“, Varjetė 0 p. (306) 0 p. 0 p.
11. “Freedom“, Lawreigna 1 p. (85) 0 p. 0 p.
(Källor: lrt.lt och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Efter att jag i den första deltävlingen av “Eurovizijos 2017” sett ett slutresultat som överrensstämde till 100% med mina personliga önskemål så var jag beredd på att det skulle kunna bli lite mindre positiva tongångar denna gång… och visst blev det så.

Det fanns egentligen inget bidrag här som jag kände att jag “måste” få vidare men på en direkt fråga så skulle jag nog gå på juryns linje och säga att Mias “Sacrifice” trots allt var kvällens höjdpunkt. Hur tittarna kunde ge sin 12:a till “Love Shadow“ får jag däremot se som kvällens stora mysterium. Vi får väl se hur det utvecklar sig, det kan ju vara så att den bara behöver lite fler lyssningar än jag givit den… men det tror jag inte. 😉

Mer om Litauens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Litauen i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Litauen 2017: Resultatet av Show 2”

 1. Lukas

  och vad ska man säga här… till skillnad från förra heatet i Litauen var det ingen av de som gick vidare som jag tyckte var direkt dålig men det var inte heller nånting som fick mig att falla pladask heller. It’s So Unfair är däremot den som jag tror har starkast potential.

 2. Adri

  Jag ser verkligen framemot att få höra Aiste Pilvelytes låt. Jag har riktigt höga förhoppningar på den (även om jag kanske inte borde ha det för då kanske jag bara blir besviken om den inte lever upp till dem eller om litauiska folket skickar hem den direkt).

  Men i dessa två heat finns det ingen låt som jag direkt tycker skriker “KIEV! KIEV!” men mest ok tycker jag väl såfall att vinnaren från förra veckan, eller Sasha Son hittills.

  Även Paula förra veckan hade en bra låt, men då måste hon bättra på sitt artisteri om hon vill vinna för hon betedde sig som om hon aldrig stått på en scen (eller framför folk överhuvudtaget) förra veckan och det kan vara väldigt skadligt för ens framträdande (fick negativa flashbacks till Greklands Argo förra året, de hade samma problem. En låt som var fullt godkänd men de betedde sig som om det var första gången de överhuvudtaget stod framför folk på scenen. Såg väldigt “mellanstadie” ut)

  Denna vecka då? Jag vet inte. Inget som direkt fick mig att hurra. MIA deltar med nästintill samma sak varje år och hennes röst är fortfarande ingenting för mig. Precis som Lukas så får jag väl säga att “It’s so Unfair” var kvällens bästa låt… som tyvärr också hade kvällens sämsta framträdande så det blir lite motsägande där. Men veckans bästa i alla fall.

 3. Johanna

  Första heatet var mycket starkare (och då har jag inte riktigt fastnat för någon låt där heller) Men här anser jag att de tre låtar som möjligen var ok åkte ut alla tre och ersättes av radio-smörja på dålig engelska….Men ja, hoppas på bättre låtar på lördag:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se