Ungern 2017: Resultatet av Heat 1

2017-01-14 (lördag)

Ungern På lördagskvällen den 14:e januari avgjordes den första deltävlingen av “A Dal 2017“, Ungerns uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017. 10 artister framförde sina bidrag och de sex semifinalisterna utsågs i två röstningsomgångar:

Först räknades summan av de fyra jurymedlemmarnas (Caramel, Zséda, Károly Frenreisz och Miklós Both) röster och de röster tittarna lagt via “A Dal”:s röstningsapp (den femte jurymedlemmen) ihop för att utse de första fem semifinalisterna.

Därefter fick tittarna själva välja ut det sjätte semifinalbidraget bland de återstående fem bidragen genom att fortsätta rösta.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till artisternas framträdanden:


Élet“, Leander Kills (delad etta i första “A Dal 2017”-deltävlingen)

Resultatet av den första deltävlingen av Ungerns “A Dal 2017”:
Till Semifinal (jury- och app-röster): Juryröster Tittarröster Summa
Élet“, Leander Kills 9+8+8+9= 34 p. 6 p. 40 p.
Nyitva a ház“, Roma Soul 9+8+8+9= 34 p. 6 p. 40 p.
Rain“, Viki Singh 9+9+8+7= 33 p. 6 p. 39 p.
Deák“, Spoon 21 9+9+8+7= 33 p. 6 p. 39 p.
White Shadows“, David Henderson 9+8+8+7= 32 p. 5 p. 37 p.
Till Semifinal (tittarröster): Juryröster Tittarröster Summa
Karcok“, Benji 6+8+9+7= 30 p. 6 p. 36 p.
Ute ur tävlingen: Juryröster Tittarröster Summa
Ősz“, Rocktenors 7+7+7+6= 27 p. 6 p. 33 p.
Mint a hurrikán“, The Wings 7+7+7+6= 27 p. 5 p. 32 p.
Create“, Kata Csondor 6+7+6+7= 26 p. 6 p. 32 p.
Glory“, Calidora 7+7+5+6= 25 p. 5 p. 30 p.
(Källor: mediaklikk.hu och wikipedia)

Schlagerpinglan: Då mina förhandsfavoriterDeák“ och “White Shadows“ inte bara lät bättre live än vad jag förväntade mig utan även satt säkert efter att de första rösterna presenterats så tycker jag att det blev det en riktig behaglig första deltävling. 😀

Visst hade jag även gärna sett att “Ősz” och “Mint a hurrikán” gått vidare, men när det endast fanns sex platser så är jag nöjd med att en del av dem gick till “Nyitva a ház“ och “Karcok“ i stället. Man kan ju inte alltid få allt man vill. 🙂

En helt OK start på denna ungerska uttagning. Förhoppningsvis blir de följande deltävlingarna minst lika bra. 🙂

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Ungern i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Ungern 2017: Resultatet av Heat 1”

 1. Micke

  Av de fyra som jag inte ville ha vidare kom ingen utanför topp 5

 2. Adri

  Av de sex jag ville ha vidare kom tre vidare. Det är kanske inget toppenresultat, men ska jag vara helt ärlig brydde jag mig inte så mycket om detta första heat. Som jag skrev i ditt förra Ungern-relaterade inlägg så fanns det ingen låt i detta heatet som fick mer än en svag trea i betyg av mig. De två resterande heaten kommer jag desto mer verkligen gå in för att mina favoriter ska vidare för där finns det riktigt bra saker att hämta 🙂

  Sen är det dock lite synd att den låten som var bäst (aka; minst dålig) i mina ögon var “Glory” och så får den låten läman tävlingen… men jag såg inte liveframträdandet, det kanske var något som inte klickade. Men som sagt, “Glor” hade ingen chans hos mig ändå sen i den riktiga tävlingen. 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag misstänkte att det fanns någon som inte blev lika glad över det överraskande resultatet. Men fyra av fem är ju ganska imponerande, på ett tragiskt sätt.

 4. Robban (ESC-Panelen)

  Yees. Samtliga mina sex favoriter gick vidare

 5. Micke

  Tycker vi ofta har ganska liknande smak pinglan men det är just med bidrag som “Deak” och “White shadows” som du förlorar mig på vägen. Det omvända då jag förlorar dig på vägen känns som rockbidrag och bidrag mer rotade i ländernas rötter.

 6. Micke

  När jag tycker om låtar och folk frågar mig vad det är i låten som tilltalar mig brukar jag oftast ha mycket lätt att förklara detta. Det finns dock undantagsfall och jag har hittat ett sånt i Ungerns kommande tävlingar. Låten är “Vége van“, The Couple och tro mig, jag har inte en susning varför jag gillar den. Men det är något i den som lyckats passera “min inre jury” och blivit klart godkänd. Det är något i det melankoliska som talar till mig utan att jag vet vad. Märkligt. Den är dock helt chanslös i tävlingen but as if I care. Den vinner min tävling och det är det som räknas för mig.

  Har inte hört alla 30 bidrag men kan lugnt säga att det som mer än något annat hittills i deras uttagning är som luft för mig är “Frozen King“, Mrs. Columbo. My oh my. Finns ett till men jag minns inte vilket det var. Det var killar i falsett och som vanligt får det mig att gå upp i …………..

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, Vad gäller “Glory”, som för övrigt vann wiwibloggs inför-omröstning http://wiwibloggs.com/2017/01/14/poll-results-hungary-calidora-should-win-heat-one-a-dal-2017/164716/ , så fungerade live-sången inte så bra, men det var inte mycket värre än vad man hört på den ungerska scenen de senaste åren. Låtmässigt hade jag gärna haft den vidare, men precis som du så bryr jag mig inte så mycket då den ändå inte kommer att hamna bland mina slutliga favoriter.

  @Robban, Grattis, det blir ju så mycket mer intressant att följa en uttagning om ens favoriter kan hålla sig kvar så länge som möjligt. 🙂 Nu vet jag inte hur vanligt det är att resultatet går din väg men personligen blir jag alltid lika förvånad när det händer. Roligt är det i alla fall. 🙂

  @Micke, Mmm… det finns vissa likheter i vår grund-smak men när det kommer till en del saker, bl.a. falsettkillar, så verkar vi ha väldigt skilda uppfattningar om vad det är som händer. 🙂

  Inte heller jag har lyssnat på alla de 30 låtarna ännu men jag hoppas att jag hittar några andra favoriter än “Deak” och “White shadows”, för även om jag är positivt överraskad så ser jag fortfarande dem främst som “privata-studioversions-favoriter” än bra alternativ för Ungern att ta sig till ESC-finalen med.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se