SpanienI finalen av “Eurocasting” den 12:e januari, då LeKlein vann en finalplats i “Objetivo Eurovisión 2017“, fick vi små smakprov på hur de övriga fem bidragen som hoppas på att få representera Spanien i Eurovision Song Contest 2017 låter.

I dag har TV-bolaget RTVE då äntligen presenterat fullversionerna av de fem internvalda bidragen. Här nedan ser ni därför hela startfältet, inklusive länkar till artisternas presentationssidor på rtve.es där man numera kan lyssna på fullversionerna av bidragen (samt se respektive låttext).

Lyssna på finalbidragen – Spaniens “Objetivo Eurovisión 2017“:

Ouch!“, LeKlein (“Eurocasting”-vinnare) (video)
(t&m: David Ascanio, Vanesa Cortes, Albert Neve, Abel Ramos)
Momento crítico“, Maika Barbero (video)
(t&m: Rafael Artesero, José Juan Santana)
Do it for your lover“, Manel Navarro (video)
(t&m: Manel Navarro)
Spin my head“, Mario Jefferson (video)
(t&m: Chris Wahle)
Contigo“, Mirela Cabero (video)
(t&m: Tony Sánchez-Ohlsson, Isaac Luque, Ander Pérez)
Lo que nunca fue“, Paula Rojo (video)
(t&m: Paula Rojo, Álvaro Bárcena)
(Källa: rtve.es)

Schlagerpinglan: Efter att ha lyssnat på fullversionerna av de övriga finalisterna så får jag utse “Contigo” och “Momento crítico” (och ev. även “Spin my head“) till de som inledningsvis tilltalar mig mest, men någon självklar, personlig favorit kan jag inte hitta i nuläget.

Däremot så tycker jag att det ska bli riktigt intressant att se om det är något av de internvalda bidragen som har någon chans mot wildcard:et. I Tyskland tog de ju bort formatet med wildcard efter att det vunnit två år i rad (och givit landet ganska blygsamma resultat i ESC-finalen). Nu kan man ju inte på något sätt jämföra LeKlein med vare sig Elaiza (“Is It Right“ 2014) eller Ann Sophie (“Black Smoke“ 2015) så kanske visar det sig i slutändan att det var något bra att just “Ouch!” fått lite extra PR inför finalen?

Just nu vet jag bara att jag behöver ge internvalen ytterligare lyssningar samt se hur artisterna framför dem live innan jag vågar mig på att ha några riktiga åsikter i frågan. Känslan är dock fortfarande att det är fördel “Ouch!”.

Mer om Spaniens förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Spanien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Spanien 2017: Lyssna på de sex finalbidragen”

 1. Micke

  Oj! Inte ofta det är så enkelt som jag ser det. Min absoluta vinnare är “Momento crítico“, Maika Barbero. Tre av de övriga fem skulle vara ok om nu Spanien får hjärnsläpp 2017. wildcard:et har jag dock aldrig gillat men jorden skulle inte ens gå under med den som vinnare. Frågan är dock vad som skulle hända med vulkaner och andra naturens fantastiska källor om det i mina öron fruktansvärda bidraget “Spin my head“, Mario Jefferson skulle vinna.

 2. Adri

  Min rangordning av bidragen är densamma. Skulle kunna dela upp bidragen i kategorierna “Kiev-värdiga”, “godkända”, “inte godkända” och “nej, bara nej”

  1. Contigo
  2. Lo que nunca fue

  3. Momento critico
  4. Ouch!

  5. Do it for your lover

  6. Spin my head

 3. Micke

  Till främst Pinglan och Adri som brukar haka på sånt här. Givetvis även till andra också 🙂

  Här är min topp 20 så här långt

  1. “Momento crítico“, Maika Barbero – SPANIEN
  2. “Blackbird“, Norma John – FINLAND
  3. “We Live Once“, Maliibu – GEORGIEN
  4. “Historyja majho zyccia“, Navi Band – VITRYSSLAND
  5. “Me da Shen (You and Me)“, Trio “Mandili” – GEORGIEN
  6. “Be stronger“, Lexy Weaver – VITRYSSLAND
  7. “Zatsiluyu”, NAVSI100 – UKRAINA
  8. “Tonight“, Deborah C & Josef Tabone – MALTA
  9. “Vége van“, The Couple – UNGERN
  10. “Fighting to survive“, Cherton Caruana – MALTA
  11. “It’s a riot”, Peter Kovary & The Royal Rebels – UNGERN
  12. “Breathlessly “, Claudia Faniello – MALTA
  13. “Valan pisaraid“, Janno Reim & Kosmos – ESTLAND
  14. “Vihm“, Antsud – ESTLAND
  15. “Wild Wind“, Kattie – VITRYSSLAND
  16. “Esclava“, Nieves Hidalgo – SPANIEN
  17. “Circle Of Light“, Emma – FINLAND
  18. “You“, Richard Edwards – MALTA
  19. “In or Out“, Elina Born – ESTLAND
  20. “Feel Me Now“, Ariadne – ESTLAND

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, det är väl tid att uppdatera topplistan. 🙂 Jag ska fila lite till på min och presenterar den i morgon. Inte helt oväntat så har jag lite annorlunda bidrag på min men det finns trots allt en del som vi uppskattar båda två. På återseende. 🙂

 5. Micke

  @Pinglan. Vet du jag kan inte tänka mig något tråkigare än om vi hade exakt samma 20 bidrag på topplistan. Ibland får man ju t.o.m tips om bidrag man missat.

  Exempelvis hade jag ju helt lagt ned Finlands uttagning i år då allt lät bedrövligt i mina öron. Men en polare envisades och till slut insåg jag att inte alla tio var nollpoängare på skalan 0-10. Visst otroligt nog är fortfarande sju av de tio på absoluta botten av bedömning men plötsligt insåg jag att tre bidrag inte hörde hemma bland dessa sju.

  Ett av dem är i min absoluta topp nu och ytterligare ett på min topp 20. Det tredje minns jag inte namnet på just nu men jag har för mig att det började på bokstaven R. Det ligger alldeles utanför topp 20. Skulle något annat bidrag än de tre vinna i Finland börjar jag faktiskt oroa mig för hur det står till med det finska folket 🙂

 6. Adri

  Micke: är det “Reach out for the sun” du tänker på?

  För i såfall har vi samma tre favoriter från Finland, om än i olika ordningar 🙂

  Kommer inte ihåg under vilket inlägg det var men jag publicerade en liknande lista någonstans i slutet av 2016. Vinnaren på den listan var “Feel me now” med Ariadne och just den placeringen står jag för så det är känns ganska gött ändå att hon med nöd och näppe tar sig in på din lista också. Den låten är så fruktansvärt jäkla smooth. Älskar’t!

  Av de nationella uttagningarna hittills är Estlands den starkaste. Av hela min lista bar typ 4 av topp 5 från Estland. “Feel me now”, “Verona”, “Spirit Animal” och “In or out” är de låtarna. Vem som helst av dem är värdiga representanter verkligen.

  Borde uppdatera listan nu när även jag lyssnat igenom Ungern och Spaniens uttagningar. 🙂

  Kan säga att Ungerns “It’s a riot” och “Kalandor” blir tillagda någonstans på listan, medan “Contigo” och “Lo que nunca fue” från Spanien också läggs till!

  🙂

 7. Adri

  Vi har även samma maltetiska favorit Micke. “Tonight”. Den är dock inte så fantatisk skulle jag säga, utan den är snarare det där klassiska “det bästa ur ett dåligt urval”. Tror dock Maltas final redan är avgjord och att vinnaren heter Brooke Borg – “Unstoppable”… tyvärr. Den känns så överlägsen var jag än kollar så även om jag hoppas in i det sista på något annat tror jag det är lika bra att förbereda sig på den låten i Kiev.

  Det enda jag ser som jag VERKLIGEN inte håller med dig om är “Valan pisaraid”. Den är inte dålig tycker jag, men i Estlands starka final är den plats 17/20 hos mig.

 8. Adri

  Tror likt du pinglan att Spanien antagligen kommer ta “Ouch!” till Kiev. Jag tycker det är en godkänd låt, men det också den minst unika ur högen bidrag (inte sämsta dock, “Spin my head” är i egen liga på det negativa planet hos mig).

  Ju mer jag lyssnar på dem, desto mer inser jag att mitt hjärta slår för “Contigo”. Den är väldigt smooth och enkel för ögat och örat, men har fortfarande lite spanskt både i rytm, melodi och text. Känns väldigt 2004 och jag gillar ju tidig 00-talsmusik! Synd bara att versen är en ganska rejäl bit bättre än refrängen.

 9. Micke

  Ja du Adri om jag skulle lägga in en botten tio så här långt så blir det sju av Finlands bidrag, ett av Spaniens och ett av de tio första vi fick från Ungern. Men vänta det var ju bara nio! Yepp för det tionde ligger, även om det låter omöjligt, än längre ned för mig. Det bidraget kommer troligen att platsa på min botten 10 genom alla tider för mig och bidraget är “Unstoppable, Brooke Borg – MALTA. Där finns allt det som ska till för att bygga ett bidrag som inte tilltalar mig. Minns inte om det var robotdansare också men varför inte. Mycket värre kan det ju inte bli ändå 🙂

  Men du har rätt om mitt tredje bidrag på R från Finland. Det är “Reach out for the sun”. Men ska vi ha samma tre någon gång så är det inte att det är från Finland i år 🙂

  Din “Feel me now”, Verona är ett av de mest svårplacerade bidragen för mig. Den hoppar upp och ner. Ett annat svårplacerat är min trea. Refrängmässigt min solklara etta men det övriga matchar inte riktigt tyvärr så jag har svårt att placera den.

  Det jag saknar mest hittills är bra rocklåtar. Men nu kom ju Maika så det kanske börjar nu. Håller med dig om att Estland har ett bra startfält. Har dock mycket kvar att lyssna igenom vad gäller Ungern.

  Du använder meningen “inte så fantastisk” om ett bidrag från Malta. Nej det tycker inte jag heller Adri men det gör jag iofs inte om ett enda av mina 20 bidrag men jag tycker om dem.

  Avslutar med en fråga och hoppas på svar. Skrev tidigare om att jag brukar ha lätt att förklara varför jag gillar bidrag men att ett bidrag här går utanför det. Jag gillar bidraget skarpt men har inte en susning om varför. Skulle vara kul att få höra andras åsikter om bidraget “Vége van“, The Couple – UNGERN

 10. Adri

  Micke: Jag har egentligen inte så mycket att säga om “Vége van”. Den är bra sålänge den pågår. Då är det en stabil låt. 3/5. Men trots att jag snart lyssnat på den säkert 10 gånger kan jag inte minnas den för fem öre. Den sätter sig inte hos mig.

  Min favorit från Ungern är “Kalandor” 🙂 vad tycker du om den?

  Sen skulle även följande vara “väl godkända” val till ESC:
  -Fall like rain
  -It’s a riot
  -Kill your monster
  -Jártam
  -Frozen King
  -Origo
  -Dust in the wind
  -Hosszú idók
  -Deák

  “Vége van” skulle verkligen inte vara ett dåligt val men med tanke på att den vägrar sätta sig är det svårt för mig att räkna den bland mina favoriter. Även om jag har en känslanatt den förtjänar mer får den bara ett “godkänt” i nuläget! 🙂

 11. Micke

  Tyvärr känns det som att Maltas “Unstopable” fått kraftig konkurrens som årets sämsta bidrag. Tycker allt sämre om den spanska, “femåriga” sångaren och hans sång “Spin my head”. Men han kan nog vara lugn för förr eller senare kommer han nog in i målbrottet han med.

  @Adri tack för svar om “Vege van”. Ok vi ser lite olika på bidraget då. För mig är det tvärtom, jag kan inte få den ur skallen 🙂 Bara går och nynnar Vege van hela tiden. Hoppas jag klarar mig ifrån det ikväll då vi har spelning 🙂

  Inte många av dina nio bidrag som jag lyssnat på men nu ska jag givetvis göra det. Min absoluta favvis nu är “Momento crítico“, Maika Barbero – SPANIEN. Blir bara bättre och bättre för varje gång jag lyssnar. Din fråga om “Kalandor” kan jag inte svara på den jag inte hört den. Men jag tar en första koll direkt här

 12. Micke

  @Adri, inga dutt dutt syntar, inga robotdansare och ingen falsett. Då är det stor möjlighet att få med mig på tåget så att säga. Lite av min mall så du vet 🙂

  Men seriöst så vill jag inte säga för mycket efter att bara har hört den en gång. Den låter klart intressant och om inget märkligt händer så tror jag nog att den kommer att vara bland mina favvisar i Ungern när jag väl hört allt. Men man vet aldrig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se