Tyskland Den 6:e januari presenterade NDR de 5 artister som var tänkta att tävla i finalen av “Unser Song 2017“, den nationella uttagning som ska utse Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2017, den 9:e februari.

I dag meddelade Sadi att han drar sig ur tävlingen p.g.a. privata orsaker vilket uppges vara diverse anklagelser som han ställer sig frågande till. Redan står det dock klart att finalplatsen i stället går till 21-åriga Yosefin Buohler från Berg som numera bor i Stockholm och som deltagit i svenska Idol 2013, se uppdaterat finalstartfält nedan.


Sadi (tillbakadragen “Unser Song 2017”-finalist)

De fem finalisterna i “Unser Song 2017”:
Artist, ålder – stad Speed dating-klipp
& infosida
Smakprov
Axel Feige, 28 – Hamburg eurovision.de youtube.com
Felicia Lu Kürbiß, 21 – Freilassing eurovision.de youtube.com
Helene Nissen, 20 – Hollingstedt eurovision.de youtube.com
Levina (Isabella Lueen), 25 – Berlin/London eurovision.de youtube.com
Yosefin Buohler, 21 – Berg eurovision.de youtube.com
Sadi (Wilhelm Richter), 19Dortmund eurovision.de youtube.com
(Källa: eurovision.de)


Yosefin Buohler (ny “Unser Song 2017”-finalist)

Schlagerpinglan: 2015 var det vinnaren av den tyska ESC-uttagingen, Andreas Kümmert, som drog sig ur i sista stund medan det 2016 var NDR själva som drog tillbaka sitt internval, Xavier Naidoo, innan det nådde Österrike. 2017 är det en deltagare, Sadi, som känner sig tvungen att dra sig ur innan finalbidragen ens presenterats. Oavsett anledningarna till att ursprungsplanerna brutits så är det tråkigt att sådant ska behöva inträffa… och lite olustigt att det händer samma land tre år i rad.

Vad som än ligger bakom det här sista tillbakadragandet så hoppas jag att det löser sig för Sadi samt att NDR:s fortsatta väg mot Kiev inte stöter på fler problem. Om de ska lyckas få Tyskland tillbaka upp i ESC-resultatlistan så kan de behöva lite arbetsro.

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se