DanmarkPrecis som utlovat så presenterade TV-bolaget DR i dag de 10 artister och bidrag som valts ut, bland de (rekordmånga) 1 115 inskickade bidrag, att få tävla i “Melodi Grand Prix 2017“, Danmarks nationella uttagning av bidrag i Eurovision Song Contest 2017.

Här nedan ser ni hela det danska startfältet inför finalen av DMGP 2017, som avgörs den 25:e februari. Programledare är Annette Heick (för andra året i rad) och Johannes Nymark (från Lighthouse X, vars “Soldiers Of Love” tävlade för Danmark i ESC 2016). Bidragen beräknas däremot inte att släppas för lyssning förrän den 20:e februari.


“Living Doll” Sada Vidoo covers Pat Benatar classic
(Auditions Week 2 – The X Factor UK 2016)

De tävlande bidragen och artisterna i Danmarks “MGP 2017”:

Final – 25:e februari:
1. One“, Ida Una
(Peter Bjørnskov, Lene Dissing)
2. Vesterbro“, Thomas Ring
(Thomas Ring)
3. Color My World“, Rikke Skytte
(Mads Løkkegaard, Joël Pagiël MacDonald, Mohamed Alitou, Laura Kloos)
4. Where I Am“, Anja
(Anja Nissen, Angel Tupai, Michael D’Arcy)
5. Big Little Lies“, Calling Mercury
(Thomas Sardorf, Rune Braager, Martin Luke Brown)
6. Smoke In My Eyes“, Anthony
(Kim Nowak-Zorde, Kasper Larsen, Hans Petersen, Ollie Marland, Phil Plested)
7. Warriors“, René Machon
(Astrid Cordes, Alexander Grandjean, Hans Petersen, Lars Andersen)
8. Northern Lights“, Sada Vidoo
(Christoffer Lauridsen, Andreas Öhrn, Alessandra Günthardt)
9. Hurricane“, Jeanette Bonde
(Jeanette Bonde, Alexander Grandjean, Jeppe Pilgaard Ulrichsen, Nermin Harambasic)
10. A.S.A.P.“, Johanna Beijbom
(Peter Wallevik, Daniel Heløy Davidsen, Patrick Devine, Dimitri Stassos, Freja Jonsson Blomberg)
(Källor: dr.dk och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Efter två finalmissar i rad så är det inte helt otroligt att DR känt en lite extra stor press på sig att presentera ett eller ett par bidrag som ska kunna ge Danmark en plats i finalen i Kiev. Om de lyckats eller ej lär visa sig med tiden. 🙂

I väntan på att få lyssna på de danska finalbidragen så kan man roa sig med att läsa lite om de danska artisterna på dr.dk:s artistsidor som jag länkat till här ovan. T.ex. kan man där läsa att Johanna Beijbom var med och körade bakom Loreen när Sverige vann hela ESC 2012, men hon har även körat för andra länder som bl.a. Malta (2007), Georgien (2013) och Danmark (2015).

Utöver det så finns det bl.a. två X Factor-vinnare i startfältet: Thomas Ring och Anthony, en vinnare av Australiens The Voice 2014, Anja (“Never Alone“ 2016), en MGP-2015-deltagare, René Machon (“Mi Amore“), samt en deltagare som imponerat på domarna i brittiska “X Factor” som en levande docka, Sada Vidoo, se klipp ovan. 🙂

Mer om Danmarks förberedelser inför ESC 2017 hittar ni här: “Danmark i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se