Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 14 av 25:


Dance Alone” – Love Generation (Andra Chansen i MF 2011)

Schlagerpinglan: Ibland är man kanske lite väl sent på tåget, men man är väl inte sämre än att man kan ändra sig? 😉 Vid Melodifestivalen 2011 hade jag inget emot att se Love Generation (senare Stockholm Syndrome) få lämna tävlingen via Andra Chansen utan det var först senare som jag insåg att jag faktiskt tyckte riktigt bra om denna RedOne-låt.

Så här i efterhand tycker jag att det är anmärkningsvärt att ett så pass välgjort och finpaketerat bidrag inte tog sig direkt till final, även om jag vet att man kan se på det med helt andra ögon. 😉

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till ““Dance Alone” – Love Generation (MF 2011)”

  1. Adri

    Dance Alone hade nog gått bättre i festivalen några år senare. Kanske 2013-2014.

    2011 var Sverige kvar fortfarande ganska fast i “schlagerträsket”. Sanna Nielsen, Jenny Silver och Linda Bengtzing avancerade ju alla och jag tror att idag hade alla deras tre låtar åkt ut tror jag 🙂 så hade de kunnat vänta ett år eller två tror jag de hade kunnat bli vinnarkandidater!

    Jag är dock en minoritet och tycker bättre om deras låt från 2012, men då hade den bästa sångerskan i gruppen (eller rättare sagt den enda som har en röst värd att notera) nämligen den rödhåriga lämnat gruppen så jag har fortfarande lite förståelse för deras tidiga uttåg ur tävlingen det året.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se