Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 13 av 25:


Heartstrings” – Janet Leon (5:a i deltävling 3 i MF 2013)

Schlagerpinglan: Det blev en 5:e-plats i deltävling 3 för Janet Leon i Melodifestivalen 2013 och trots att jag kom över besvikelsen relativt snabbt så kan jag ändå, än i dag, tycka att den förtjänade ett bättre öde. Men, men… vissa år är det precis som att det är bestämt på förhand att (nästan) allt ska gå precis tvärtemot ens egen smak. 😉

Extra-info: Janet Leon gjorde ytterligare ett försök i Melodifestivalen året efter med låten “Hollow” men då blev det 8:e-plats i den fjärde deltävlingen, något som jag däremot inte har några invändningar emot.

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till ““Heartstrings” – Janet Leon (MF 2013)”

 1. Adri

  Men… nu tror jag nog du har fått fel för dig. Det är ju “Hollow” som blev kriminellt underskattad (speciellt med tanke på att ingen motståndare i den deltävlingen ens kom över ett medelbetyg). “Heartstrings” fick vad den förtjänade.

  Skämtar naturligtvis. Har ju lärt känna lite vilken typ av musiksmak du har så kunde ana att du föredrog “Heartstrings” över “Hollow”. Det gjorde svenska folket också, och jag fattar ingenting.

  Å ena sidan kan jag lite fatta vad en del såg i “Heartstrings”, men att ingen såg hur jäkla fantastisk “Hollow” var så att den kom på plats 30/32. Det fattar jag än idag inte. Den låten var en av de absolut starkaste det året.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, 🙂 Vilken tur då att jag tog med en “alternativ” låt så att även ni med annan musiksmak kan få ut något av inlägget. 😉

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se