ESC2017 På tisdag, den 31:a januari, går det officiella startskottet för Eurovision Song Contest 2017 då det är dags för Ukraina att officiellt överta värdskapet för ESC samt ordna med dragningen som avgör i vilka semifinaler de olika länderna ska tävla. Här är vad som gäller:

Eurovision 2017 – Allocation Draw / Semifinaldragning, 31/1 2017:
När?: kl. 11:00 CET
Var?: YouTube

Hur går dragningen till?:
De 37 länder som ska vara med i dragningen inför de båda semifinalerna den 9:e och 11:e maj har delats in i sex grupper, se nedan, beroende på deras röstningsmönster, allt för att röstningen ska bli så rättvis som möjligt. Sedan fördelas länderna från varje grupp i de båda semifinalerna med lottens hjälp. Det kommer även att avgöras om länderna ska tävla i den första eller andra halvan av semifinalerna. Den exakta startordningen bestäms vid ett senare tillfälle av tävlingens producenter.

Det har redan beslutats att 18 länder kommer att tävla i den första semifinalen samt att den andra semifinalen kommer att innehålla 19 länder.

Vilka länder gäller det?:
43 länder deltar i ESC 2017, se listan här, men värdlandet (Ukraina) och The Big Five (Tyskland, Storbritannien, Spanien, Italien och Frankrike) är direktkvalificerade till finalen den 13:e maj och är därför ej med i dragningen. Däremot ska det avgöras i vilken av semifinalerna dessa sex länder ska få rösta och visa upp sina bidrag.

Redan beviljade önskemål:
Sedan tidigare är det beslutat att Tyskland ska rösta i den andra semifinalen samt att Schweiz ska få tävla i den andra semifinalen.

De olika grupperna:
Grupp 1: Grupp 2: Grupp 3:
Albanien Albanien Danmark Danmark Armenien Armenien
Kroatien Kroatien Estland Estland Azerbajdzjan Azerbajdzjan
Makedonien Makedonien Finland Finland Georgien Georgien
Montenegro Montenegro Island Island Israel Israel
Schweiz Schweiz (semi 2) Norge Norge Ryssland Ryssland
Serbien Serbien Sverige Sverige Vitryssland Vitryssland
Slovenien Slovenien
Grupp 4: Grupp 5: Grupp 6:
Bulgarien Bulgarien Australien Australien Belgien Belgien
Cypern Cypern Malta Malta Irland Irland
Grekland Grekland Portugal Portugal Lettland Lettland
Moldavien Moldavien SanMarino San Marino Litauen Litauen
Rumänien Rumänien Tjeckien Tjeckien Nederländerna Nederländerna
Ungern Ungern Österrike Österrike Polen Polen
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Även om det officiella startskottet ännu ej avfyrats så är förberedelserna inför ESC 2017 i full gång, vilket Veckans ESC-schema är ett trevligt bevis på. 😀 Klicka på flaggorna ovan för att komma till varje lands info-sida, eller gå direkt till samlingssidan för Eurovision 2017 för att läsa mer om hur långt varje land kommit.

Vill ni i stället lyssna in er på de tävlande bidragen inför de kommande nationella uttagningarna så finns all information på min “Nationella uttagningar att lyssna in sig på”-sida (se även direktlänk i högermarginalen under Aktuellt).

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2017: Semifinalsdragning / Allocation Draw”

  1. Micke

    Vill bara nämna att det finns ett bidrag som har startat en väldig klättring på min topp. Från att i början varit en i mängden har den allt mer fått ett eget starkt liv. Bidraget är “Father’s eyes“, Pál Benjámin – UNGERN

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se