Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 2:a februari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2017-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de (otroligt nog) missade att ta sig vidare till finalen:

Nedräkning till Melodifestivalen 2017! – Plats 8 av 25:


Vad du än trodde så trodde du fel” – Arja Saijonmaa (8:a i deltävling 2 i MF 2005)

Schlagerpinglan: Detta är väl undantaget som bekräftar regeln, d.v.s. när det gäller “Vad du än trodde så trodde du fel” så kan jag faktiskt förstå varför bidraget inte tog sig vidare till final… men jag känner så starkt för detta bidrag att jag varken kan lämna det utanför min lista eller ge det en lägre placering än nummer 8. 🙂

Om man gillar ett bidrag eller ej hänger ju till stor del på vilka känslor de frambringar och om man bara betraktar 2005-bidraget från Arja Saijonmaa rent upp och ner så är det kanske inget som direkt imponerar. Om man däremot är otroligt svag för Arja, finner texten enormt tilltalande och uppskattar gammal, hederlig schlager så blir det en helt annan sak.

Jag älskar detta lika mycket i dag som jag gjorde 2005, men några irritationskänslor p.g.a. missad final-plats var det aldrig tal om då jag vet att detta är ett bidrag som förmodligen tilltalar en lite smalare publik. Jag är bara tacksam över att det fick vara med… även om jag själv naturligtvis ser det som en självklar finalist. 😉

Extra-info: I Melodifestivalen 1987 så fick Arja desto större framgångar då hennes “Högt över havet” fick en andraplats i finalen (och senare blev den första segraren av OGAE Second Chance Contest).

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2017!
Mer om Sveriges ESC 2017-förberedelser: “Sverige i ESC 2017
Se även: “Eurovision Song Contest 2017

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till ““Vad du än trodde så trodde du fel” – Arja Saijonmaa (MF 2005)”

 1. Adri

  Även om jag är väldigt svag för finlandssvenska, så kan jag väl inte säga att denna låt tilltalar mig något nämnvärt!

  Visserligen ska texten vara lite attityd-fylld, men jag stör mig ändå på hur aggressivt hon sjunger refrängen. Jag både stör mig och blir imponerad av det. Imponerad när man tänker att hon ändå är 61 och har kvar den jäkla pipan. Men det är fortfarande väldigt icke smickrande för mina öron att höra på!

  Visserligen inte sämst i sin deltävling. Fanns en hemskt dåligt bidrag som hette “Big up” som var helt fruktansvärt, och sen var jag aldrig ett stort fan av Josefin Nilssons (må hon vila i frid) ballad från 2005. Hon lyckades desto bättre HOS MIG tre år senare 2008, dock höll inte svenska folket med mig då.

 2. M

  Adri, det språk som Arja sjunger på här kan man nog inte kalla finlandssvenska. Det handlar snarare om svenska med finsk brytning. Personligen kan jag inte låta bli att störa mig på hur hon till exempel uttalar vokalerna u och ö. I övrigt gillar jag låten, och framträdandet är imponerande med tanke på hennes ålder! 🙂

 3. Marcus

  Stämmer bra M. Arja har visserligen några finlandssvenska drag, men det är nog ett arv från skolsvenskan hon fick lära sig.

  För övrigt är den här låten något av det bästa som var med det året – jag sket nästan i resten av säsongen när den här inte gick vidare. Hur fanken kan man inte älska Arja?! Hon hade kunnat stå tyst rakt upp och ner i tre minuter, och jag hade röstat henne till final!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se